В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Re: Вадили ли сте си сами кърлеж?

04 Апр 2017, 10:53

Ползвали ли сте някакъв инструмент за премахване на кърлежите? Този нимфия действа ли? Има ли други варианти?

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

04 Апр 2017, 10:53

Моля някой, който е ползвал продукта да изкаже мнение-препоръчва ли го?

04 Апр 2017, 11:09

Lolita83 написа:Ползвали ли сте някакъв инструмент за премахване на кърлежите? Този нимфия действа ли? Има ли други варианти?
С пинцети съм вадила веднъж, не ми беше приятно, но като се налага, нагала се, не съм ползвала уреда. ;) При нас беше така, че точно се беше закачил и не беше опасно, дръпнах го с пинсетите и той се откачи.

04 Апр 2017, 11:38

Вадила съм на куче с пинсета.

Re: Домашни средства за да се предпазим от кърлежи?

04 Апр 2017, 12:09

Loreyn написа:И мен ме притеснява факта, че може да ни налази кърлеж, но и аз не мога да си представя да облека детето с дълъг ръкав и крачоли, колкото и тънки да са те :|

затова особено за кърлежите е добре да се ползват репеленти, айде комара ще се почешещ, ще ти мине, но за кърлежа може и да не разбереш че е някъде, докато не стане късно.

Re: Домашни средства за да се предпазим от кърлежи?

12 Апр 2018, 09:36

Не знам с какво може да се случи, аз си купувам на БРОСС геловете, само те имат защита и от кърлеци, всички останали са само и единствено от комари. Да чукам на дърво, не сме имали проблеми досега, след употребата им - нито алергии, нито кърлежи.

01 Сеп 2018, 08:41

Страшно ми е, много се страхувам от кърлежите, все ходя да се проверявам, ако съм седнала до някоя трева. Утре ни очаква пикник и вече съм премислила къде и с какво да се мажем, за всеки случай. :mrgreen:

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

13 Дек 2018, 16:35

И аз не съм чувала за такъв уред, но и бих се страхувала сама да вадя кърлеж от детето. Задължително на лекар.

Re: Ухапване от кърлеж

29 Мар 2019, 10:10

Стряскащо е да видиш забит кърлеж на кожата си. Веднага на лекар. Най-лошо е да се опиташ да го вадиш сам.

10 Май 2019, 15:57

Опасно е и никога не бих го направила сама. Има си спешни кабинети за целта. Толкова са противоречиви мненията по въпроса как да се извади, че не бих рискувала здравето или живота си.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 8, 9, 10, 11, 12