В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.
Добави отговор

Re: Вадили ли сте си сами кърлеж?

30 Юли 2015, 14:20

MGB написа:
Pacienti написа:Когато при вадене се скъса кърлежа той изплюва отровата, т.е. ако е заразен ще предаде заразата.
Отива се на лекар да ти извади остатъка, дава се за изследване и следиш за симптоми като температура, кръгово зачервяване около ухапването, тъй нареченото пауново око за лаймска болест.

Да де, но при положение, че нямаш достъп до лекар в близките 12 часа, например, то не зная дали не е по-добре да се остави кърлежа, заради опасността точно от скъсването му, което може да е по-опасно от самия факт, че имаш забит кърлеж :idea:

Скъсан не скъсан, при всички положения го давам за изследване, малко съм хипохондричка на тази тема, ако е за детето ми не мога да издържа 12ч., подпалвам колата и отиваме в най-близкият спешен кабинет.

30 Юли 2015, 16:14

Pacienti написа:
MGB написа:
Pacienti написа:Когато при вадене се скъса кърлежа той изплюва отровата, т.е. ако е заразен ще предаде заразата.
Отива се на лекар да ти извади остатъка, дава се за изследване и следиш за симптоми като температура, кръгово зачервяване около ухапването, тъй нареченото пауново око за лаймска болест.

Да де, но при положение, че нямаш достъп до лекар в близките 12 часа, например, то не зная дали не е по-добре да се остави кърлежа, заради опасността точно от скъсването му, което може да е по-опасно от самия факт, че имаш забит кърлеж :idea:

Скъсан не скъсан, при всички положения го давам за изследване, малко съм хипохондричка на тази тема, ако е за детето ми не мога да издържа 12ч., подпалвам колата и отиваме в най-близкият спешен кабинет.

А след това трябва ли да се извади въпросното хоботче :roll:

30 Юли 2015, 16:56

Всичко се вади, особено хоботчетата... :mrgreen:

30 Юли 2015, 17:27

Pacienti написа:Всичко се вади, особено хоботчетата... :mrgreen:

Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:

31 Юли 2015, 15:40

Mamacita написа:

Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:

Ех, нека да е лято... ;)

31 Юли 2015, 16:34

Pacienti написа:
Mamacita написа:

Ех, нека да е лято... ;)

Аз да ви призная, че всяко лято, сякаш полудявам, ставам напълно алогична в действията си, но като точно това - няма такова, стига само да не ме догонят хоботите на тези гадинки - кърлежите, въпреки че и това си е част от изживяването :idea: :D

14 Сеп 2015, 13:59

borkova написа:
Pacienti написа:
Mamacita написа:Хахаха ех това лято, нека то да е виновно :lol: :lol: и ако може, нека не си отива :mrgreen:

Ех, нека да е лято... ;)

Аз да ви призная, че всяко лято, сякаш полудявам, ставам напълно алогична в действията си, но като точно това - няма такова, стига само да не ме догонят хоботите на тези гадинки - кърлежите, въпреки че и това си е част от изживяването :idea: :D

Аз и тази година се спасих, въпреки че не съм ходила наляво и дясно, не помня и да съм виждала, предполагам, че не съм много сладка.

14 Сеп 2015, 15:46

За щастие и мен не са ме хапали, досега ми се е случвало веднъж като ученичка, даже не знам от къде се вззе гадината :)

14 Сеп 2015, 17:05

marsu написа:За щастие и мен не са ме хапали, досега ми се е случвало веднъж като ученичка, даже не знам от къде се вззе гадината :)

В един момент като плъпнат, няма как да се усетиш откъде ти идва, преди година или две, те просто бяха навсякъде, дори по фасадите на сградите, нямаше място за чудене откъде ти е дошло :|

03 Юни 2016, 15:39

Не знам що трябва да се вадят самостоятелно, след като може да се отиде на лекар :) макар че по истински истории се носи историята, че лекарите казват 'ние кърлежи не лекуваме', когато поискаш да бъде изследван. :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12