Ухапване от пчела и оса

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Ужилване от пчела

Мнениеот ирина » 20 Яну 2012, 23:35

Съгласна съм с вас ,но ако нямаш алергия ,ако имаш ти трябва подходящи лекарство иначе си загубен
ирина

Мнениеот Memento » 21 Яну 2012, 10:44

ирина написа:Съгласна съм с вас ,но ако нямаш алергия ,ако имаш ти трябва подходящи лекарство иначе си загубен

За съжаление много хора разбират за алергията си едва при първото ужилване което в много редки случаи може да бъде и фатално.
Аватар
Memento

Мнениеот ирина » 21 Яну 2012, 23:19

Да наистина е така но ако всеки има в джоба си поне таблетка човъркам или крем фенистил ще се предпази и може да помогне на друг ако попадне в такава ситуация
Аз винаги имам в чантата си нещо което ще помогне а не само това и доста други по 1 таблетка
ирина

Re: Ухапване от насекоми

Мнениеот genata76 » 04 Апр 2012, 11:18

Хумата също върши чудеса в това отношение. Прави се на кашичка с малко вода и се маже по засегнатите места. Малкия веднъж така го бяха нахапали бълхи, че място не можеше да си намери. Вкъщи винаги има хума, защото жена ми си прави маска на лицето с нея и изглежда ето така :mrgreen:
Един лекар пък, ни беше казал да натъркаме ухапаното място с лед...
Споделяйте всякакви трикове, защото вече се затопля и гадинките плъзват навсякъде. Трябва веднага да се реагира, особено, ако си с малки деца.
genata76

Мнениеот palechka » 09 Апр 2012, 17:00

Имам много неприятен спомен от детството :? Бяхме на село, а дядо ми имаше кошери и ме извика с него, за да налее вода на пчелите. Цялата бях нажилена и си спомням, че баба ми натърка хубаво местата с чесън...
palechka

Мнениеот VIVI » 10 Апр 2012, 09:21

Много е опасно, ако си алергичен :? Мен веднъж ме ухапа пчела и карака ми направо заприлича на балон. Дотогава не знаех, че съм алергична. Наистина е хубаво веднага да се реагира. Ухапаното място може да се натърка с босилек или да му се направи студен компрес, а витам С има противоалергично действие.
VIVI

Мнениеот miki » 18 Апр 2012, 11:50

Ако те ужили пчела, жилото непременно трябва да се извади, но в никакъв случай да не се стиска ужиленото място, защото по този начин подпомагаме изливането на отровата. Също така не бива да се търка, за да не се разнесе. Най-добре е да се извади с нокът или с остър предмет като се "остъргва". Мястото се маже не с амоняк, а с амонячна вода 3-5% или с оцет и се натрива с маточина.
miki

Мнениеот the princess » 19 Апр 2012, 16:03

Днес четох в един сайт, че срещу ужилвания от оси и пчели може да се използва маточина. Не съм пробвала, но ако някой пробва нека сподели.
the princess

Мнениеот mecana » 07 Май 2012, 13:52

Тази тема отново е много актуална, защото започвам да виждам все повече оси и пчели откакто се затопли времето :shock: Веднъж на устничката на малкия беше кацнала оса, докато спеше в количката и добре, че я видях и реагирах бързо. Направо не ми се мисли, ако го беше ужилила и то точно там :? За маточината не знам, не ми се е налагало да пробвам този метод, но трябва винаги да ми е под ръка ли? Винаги в себе си имам фенистил гел, защото не мога да тръгна с чесъна и амонячната вода, или пък с маточина :) Не, че не мога, но пък да ги нося всеки път, за да реагирам на момента няма как да стане. Не сме алергични, но лошото е, че алергията се придобива и следващия път просто няма гаранция... Знам, че студения компрес помага и натъркване на мястото с босилек също. Дано не се сблъскваме с подобни проблеми, защото ужилването от пчела е много по-опасно от ужилването от оса!
mecana

Мнениеот Izabella L » 15 Май 2012, 14:29

Искам да попитам имате ли представа дали след ухапване от комар, трябва задължително да се промие засегнатата зона? Много ме наплашиха, че ако мястото не се измие, става огнище на зараза!
Izabella L

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот