Днес е световен ден да кафето. По този повод да ви питам: Обичате ли да пиете кафе и колко често?
Има много и различни мнения за тази напитка – че е супер вредно, дори го причисляват към зависимостите, до другата крайност – много полезно и предпазваща от редица болести. Естествено истината е някъде по средата. И както се казва: Разликата между лекарството и отровата е в дозата.
Аз съм голям любител на кафето. Задължително пия по 2-3 на ден. Чак познавач не съм, но мога да преценя дали е качествено. Сутрин, като стана, първата ми работа е да заредя кафе машината. Имам чувството, че без него не мога да се събудя качествено. По принцип обичам еспресото, но и турското кафе ми харесва, стига да е приготвено както трябва. Никак не обичам кафе автоматите. Вие какво кафе предпочитате – еспресо, шварц, турско?
По отношение на марките, имам няколко любими: Лаваца, Якобс и Лазарин. Не че не съм опитвал и по-скъпи, но тези са ми по джоба и са с добро качество. Кои са вашите фаворити? Споделете любимите си марки, начини на приготвяне, може да дадете и някои нестандартни идеи.