Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицина

В този фору можете да прочетете здравни съвети от лекари специалисти към потребители на форума, но не можете да задавате въпроси.

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот mirodent » 04 Яну 2014, 00:55

Galen написа:Здравейте. Откриха ми пулпит, ходих - извадиха нерва, проблема че всички зъби продължават да ме болят по същия начин.Почетох малко по темата, като причинители се посочват все външни фактори - каритес, травма и пр. А възможно ли е пулпит да се развие от проблем с нерва, т.е. болен нерв да развали зъба? Може би имам някакъв проблем с нервите, възможно ли е така да разрушат всичките ми зъби?Привет и честита Новата 2014-та - нека Ви донесе дентално здраве и много усмивки!
Бих Ви препоръчал да посетите и невролог за доуточняване на диагнозата, но преди това помолете някой мой колега да Ви даде направления по НЗОК за безплатна ПАНОРАМНА рентгенография, която да изключи проблеми с друг зъб по "болнат Ви линия"
Аватар
mirodent
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юни 2013, 12:54
Местоположение: Пазарджик, ул. "Св. Иван Рилски" 4, ет 4, каб3

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот mirodent » 04 Яну 2014, 01:03

[quote="mariya.atanasova"]Здравейте,

аз съм на 25 и имам 2 свърхбройни зъби, които се намират на долната челюст под кучешкия(който е все още млечен). Ходих при няколко специалисти и всички ми предлагат различно лечение - да се извади млечния и двама свръхбройни и да се сложи металокерамика на мястото; да се поставят брекети на долната челюст и да издърпват единия свръхброен, а другият и млечният да се извадят.


Привет и честита Новата 2014-та - нека Ви донесе дентално здраве и много усмивки!
Препоръчвам Ви да посетите за мнение елитни ортодонти от Денталните факултети, като примерно доц. д-р Мирослава Динкова от София, д-р Адрена Славкова от Асеновград - 0888 831770 , или други . Те биха предложили най-доброто за Вашия случай.
Успех!
Аватар
mirodent
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юни 2013, 12:54
Местоположение: Пазарджик, ул. "Св. Иван Рилски" 4, ет 4, каб3

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот vanili 10014 » 10 Яну 2014, 15:17

Лекувам зъб,чийто корен се умъртвява с арсен.Моля,кажете колко време може да съм с арсена?
vanili 10014
 
Мнения: 1
Регистриран на: 10 Яну 2014, 14:49

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот tarapo » 19 Яну 2014, 14:54

Здравейте Д-р Куюмджиев, преди 13 години бях пострадал при авомобилна катастсрофа. Коста на долната челюст от лявата ми страна беше натрошена и след няколко операции бе изградена наново, Зъбите от тази страна бяха избити между кътника и кучешкият зъб долу в ляво. Беше ми направен ОБЩ мост от няколко зъба който бе закрепен на последния кътник който се бе запазил макар и леко клатещ се преминавайки през кучешкият зъб и закрепен чак на долните резци. През всички тези години този мост не е помръдна нито пък ми е дал някакви проблеми. Но от няколко дни насам под кучешкият зъб през който минава моста се появи отток, който не е никак малък - НЕ МЕ БОЛИ, но е доста надуто. Купих си РОЖИДИЛ и започнах да го пия /ей така на своя глава/ на 8 часа по 2 таблетки. Искам да попитам този отток на какво може да се дължи след като зъбът е умъртвен. БЕЗ БОЛКА СЪМ, но с отток. Е леко ме наболява ако го натисна с пръст. Точно там имам и прекъснат нерв при разкъсване на бузата и брадичката при катастрофата и чувствителността ми е силно намалена. Ако има някакъв проблем с този зъб вероятно ще се наложи да се свали моста от тези няколко зъба, но се страхувам, че ще се разруши, а не мога да си позволя да си правя нов. Какво трябва да направя в случая. Има ли начин този мост да се свали и да се върне обратно когато се излекува този зъб ако това се налага или ? Какво бихте ме посъветвали да направя?
Благодаря ви предварително.
tarapo
 
Мнения: 2
Регистриран на: 19 Яну 2014, 14:30

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот mirodent » 22 Яну 2014, 16:22

vanili 10014 написа:Лекувам зъб,чийто корен се умъртвява с арсен.Моля,кажете колко време може да съм с арсена?

Привет, за времето на престой с арсен би трябвало да сте информиран от Вашия лекуващ стоматолог, но обикновено е 2-3 дни, в зависимост от марката на арсена.
Аватар
mirodent
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юни 2013, 12:54
Местоположение: Пазарджик, ул. "Св. Иван Рилски" 4, ет 4, каб3

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот mirodent » 22 Яну 2014, 17:08

tarapo написа:Здравейте Д-р Куюмджиев, преди 13 години бях пострадал при авомобилна катастсрофа. Коста на долната челюст от лявата ми страна беше натрошена и след няколко операции бе изградена наново, Зъбите от тази страна бяха избити между кътника и кучешкият зъб долу в ляво. Беше ми направен ОБЩ мост от няколко зъба който бе закрепен на последния кътник който се бе запазил макар и леко клатещ се преминавайки през кучешкият зъб и закрепен чак на долните резци. През всички тези години този мост не е помръдна нито пък ми е дал някакви проблеми. Но от няколко дни насам под кучешкият зъб през който минава моста се появи отток, който не е никак малък - НЕ МЕ БОЛИ, но е доста надуто. Купих си РОЖИДИЛ и започнах да го пия /ей така на своя глава/ на 8 часа по 2 таблетки. Искам да попитам този отток на какво може да се дължи след като зъбът е умъртвен. БЕЗ БОЛКА СЪМ, но с отток. Е леко ме наболява ако го натисна с пръст. Точно там имам и прекъснат нерв при разкъсване на бузата и брадичката при катастрофата и чувствителността ми е силно намалена. Ако има някакъв проблем с този зъб вероятно ще се наложи да се свали моста от тези няколко зъба, но се страхувам, че ще се разруши, а не мога да си позволя да си правя нов. Какво трябва да направя в случая. Има ли начин този мост да се свали и да се върне обратно когато се излекува този зъб ако това се налага или ? Какво бихте ме посъветвали да направя?
Благодаря ви предварително.


Здравейте! Първото нещо в случая е да се направи панорамна рентгенова снимка и стоматолог прецени ситуацията. Ако под кучешкия зъб има гнойна торбичка, може би е възможно да се пролекува и след пробиване на коронката му, но всичко зависи от показанията на снимката. Направете я с направление от стоматолога си, за да е на цена, заплатена от здравната каса. Успех!
Аватар
mirodent
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юни 2013, 12:54
Местоположение: Пазарджик, ул. "Св. Иван Рилски" 4, ет 4, каб3

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот play33 » 07 Фев 2014, 22:56

Здравейте, много съм обезпокоена и търся отговор . Отнася се за дъщеря ми която е на 18 години . Преди четири месеца имаше болки в долните зъби, след преглед от стоматолог,ни изпратиха на хирург,който и направи операция до венеца , беше изтеглено голямо количество гной. Направиха и процедури по вливане на антибиотици и ни казаха че трябва да и се направи операция и да и се извадят долните четири зъба, от вътрешната страна на зъбите има малка киста която се подува . Потърсих консултация на хирурзите за оперирането на въпросната киста като те ни казаха че не е за операция , а зъбите първо трябва да се отворят да се извадят нервите и да се пролекуват . И това го направихме , като зъболекарката постави антибиотик в каналите и постави временни пломби ,в последствие да се запушат каналите и да се поставят пломби , сега при посещението ни за запълване на каналите ни изпратиха отново на хирург и отново казаха че трябва да се направи операция и зъбите да се извадят като по добрия вариант . Извинявам се че писмото стана доста дълго , но се опитах да обясня цялата история на заболяването и. Моля за съвет .
play33
 
Мнения: 1
Регистриран на: 07 Фев 2014, 21:57

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот s_ivelina » 08 Фев 2014, 14:04

Здравейте,Д-р Куюмджиев!
С какво да лекуваме парондонтозата и плаката ,какви води да използваме да се предпазим от кариеси.И може ли на 31г да се слагат брекети или шини на зъбите.И как да предпазим зъбите от зъбен камък.Благодаря Ви предварително.Хубав ден от мен!
s_ivelina
 
Мнения: 231
Регистриран на: 02 Фев 2014, 11:26

Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицина

Мнениеот viktoriq_danailova » 11 Фев 2014, 06:44

Здравейте д-р Куюмджиев. Моля Ви за съвет. Преди седмица ми се появи гнойна торбичка на венеца. Посетих моя стоматолог. Той ме посъветва да си направя снимка на зъбите под които е това образование. Оказа се че костта на три от предните ми зъби се е ''стопила'' ( съдейки по снимката). Стоматолога ми изписа Клиндамицин, пия го вече 5 дни но торбичката не изчезва. Стоматолога ми каза и че тези зъби са за вадене. Има ли според Вас начин да се спасят зъбите? И нормално ли е след толкова дни прием на антибиотика да не виждам подобрение ?
viktoriq_danailova
 
Мнения: 6
Регистриран на: 11 Фев 2014, 06:30

Re: Д-р Станимир Куюмджиев – стоматология и дентална медицин

Мнениеот mirodent » 11 Фев 2014, 11:36

play33 написа:Здравейте, много съм обезпокоена и търся отговор . Отнася се за дъщеря ми която е на 18 години . Преди четири месеца имаше болки в долните зъби, след преглед от стоматолог,ни изпратиха на хирург,който и направи операция до венеца , беше изтеглено голямо количество гной. Направиха и процедури по вливане на антибиотици и ни казаха че трябва да и се направи операция и да и се извадят долните четири зъба, от вътрешната страна на зъбите има малка киста която се подува . Потърсих консултация на хирурзите за оперирането на въпросната киста като те ни казаха че не е за операция , а зъбите първо трябва да се отворят да се извадят нервите и да се пролекуват . И това го направихме , като зъболекарката постави антибиотик в каналите и постави временни пломби ,в последствие да се запушат каналите и да се поставят пломби , сега при посещението ни за запълване на каналите ни изпратиха отново на хирург и отново казаха че трябва да се направи операция и зъбите да се извадят като по добрия вариант . Извинявам се че писмото стана доста дълго , но се опитах да обясня цялата история на заболяването и. Моля за съвет .


Привет,
Моят съвет е да посетите Катедра дентална хирургия (Лицевочелюстна хирургия) към някой от Денталните факултети в страната, който е най-близко до вас - там биха дали компетентно мнение. Явно случаят ви е по-особен.
Успех !
Аватар
mirodent
 
Мнения: 65
Регистриран на: 02 Юни 2013, 12:54
Местоположение: Пазарджик, ул. "Св. Иван Рилски" 4, ет 4, каб3

ПредишнаСледваща

Назад към Архив

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта