11 Фев 2014, 19:35
s_ivelina написа:Здравейте,Д-р Куюмджиев!
С какво да лекуваме парондонтозата и плаката ,какви води да използваме да се предпазим от кариеси.И може ли на 31г да се слагат брекети или шини на зъбите.И как да предпазим зъбите от зъбен камък.Благодаря Ви предварително.Хубав ден от мен!
11 Фев 2014, 19:49
viktoriq_danailova написа:Здравейте д-р Куюмджиев. Моля Ви за съвет. Преди седмица ми се появи гнойна торбичка на венеца. Посетих моя стоматолог. Той ме посъветва да си направя снимка на зъбите под които е това образование. Оказа се че костта на три от предните ми зъби се е ''стопила'' ( съдейки по снимката). Стоматолога ми изписа Клиндамицин, пия го вече 5 дни но торбичката не изчезва. Стоматолога ми каза и че тези зъби са за вадене. Има ли според Вас начин да се спасят зъбите? И нормално ли е след толкова дни прием на антибиотика да не виждам подобрение ?
05 Мар 2014, 14:02
11 Мар 2014, 14:59
s_ivelina написа:Здравейте!
Кой дъвки са полезни за зъбите и кой предпазват от кариеси и плака,има ли такива?Благодаря!![]()
Кой четки са по подходящи-обикновените или електрическите?
11 Мар 2014, 17:23
18 Мар 2014, 20:02
s_ivelina написа:мойте венци са зле,трябва да се грижа повече за тях отколко за зъбите.на 31г съм и в 8 месец на бремеността направих пулпит на един зъб.иначе зъбите ми са за завиждане.когато ходя на зъболекар,ми се налага само да ми махат зъбен камък.доста ми се трупа.ползвам паста Парандонтакс с флуор.пила съм Родожил за венци.и вода елудрил.предните зъби ми са леко изкривени там ми е проблема и там трупам зъбен камък.искам по някакъв начин да ми се изправят зъбите с шини или др.ама нямам тази възможност.през бремеността доста ми кървяха венците.старая се да полагам големи грижи за зъбите си и венците си.Благодаря Ви за отговора!
18 Мар 2014, 22:29
21 Мар 2014, 17:05
25 Мар 2014, 16:44
28 Мар 2014, 17:04
s_ivelina написа:Благодаря за отговора.Вече съм млада мама,преди 3 месеца родих със секцио и в 8-я месец получих пулпит,а преди това ужасно много ми кървяха венците.сега нямам кървене на венците,ще закупя тези билкови отвари за венци,аз съм ползвала Сандрин преди доста време и съм била доволна.относно цигарите не пуша,не пия и алкохол.и не пия газирано,стремя се да водя малко по здравословен начин за живот.отбягвам вредните храни и напитки.на 31 съм и имам само една пломба.но това е заради бремеността.хапвах повече сусамов тахан с мед и наблягам повече на млечните продукти.стремя се да поддържам венците си и зъбите си,купувам скъпи води ,пасти за зъби.сменям четките на всеки 3 месеца..и всяка година ходя да ми чистят зъбния камък..