28 Мар 2014, 17:13
live123 написа:Здравейте д-р Куюмджиев,
Имам дъщеря на 9 години и от малка имаме проблем с кариеса. Още на 4-5 годишна възраст ни направиха пломби почти на всички задни зъби. Много бързо и се получава кариес и незнам защо. Вярно, че в началото устната й хигиена не беше както трябва, но вече си мие зъбите постоянно и пак на преглед през 6 месеца ни намират малки кариесчета. Като попитах лекуващия лекар, каква може да е причината, ми каза че най-вероятно е предрасположена към кариес. Какво може да означава това? Трябва ли да си направим изследвания за калций или някое друго изследване, за да разберем причината?
И още един въпрос: имаме няколко криво поникнали зъба, и се чудя дали се слагат шини на деца, които не са си сменили всички зъби? Едни ми казаха да изчакам докато смени всичките, а други че сега му е времето?
28 Мар 2014, 17:16
28 Мар 2014, 17:27
Retroto написа:Здравейте, д-р. Куюмджиев!
Днес вторник посетих стоматолога си поради болка в долен зъб.
Оказа се, че може би имам гангрена, но въпреки всичко ми направиха снимка.
Въпросът ми е дали е правилно това, че тя ми остави зъба отворен без никакво лекарство и трябва да отида пак в петък.
Тя каза че нервът е станал на каша и имало някаква гнойна колекция която трябва да излезе.
Моля за вашето мнение!
23 Апр 2014, 13:45
25 Апр 2014, 11:49
viktoriq_danailova написа:Здравейте Д-р Куюмджиев, Прикачила съм снимка на предните си три долни зъби. Има образование което не могат в моя град да преценят какво е точно. Всеки зъболекър ми казва различно и ми предлага различни решения. Попринцип тези зъби не ме болят, но ми излиза гнойна торба на венеца, пия антибиотик и минава, но след три четири седмици се появява отново и става по-зле и по-зле. Много ще Ви благодарна ако ми отделите 5 минути и кажете и своето мнение. Поздрави!
27 Апр 2014, 10:20
01 Май 2014, 23:38
08 Май 2014, 12:39
viktoriq_danailova написа:Благодаря Ви за отделеното време. Вдъхнахте ми надежда, че все пак е възможно запазването на зъбите, тъй като ми бяха казали, че такава операция би била неуспешна в моя случай и ми предложиха да пристъпим към изваждане на зъбите. За съжаление съм далеч от Пазарджик, ще търся специалисти в Северна България. Благодаря Ви! Поздрави!
08 Май 2014, 13:03
T.Cvetkova написа:Здравейте Д-р Куюмджиев.Преди повече от година ходих на зъболекар защото имах болка в зъба.Зъболекарят ми каза,че имам ганрена и зъбът трябва да се извади .Отвори го и аз повече не отидох. Нямах проблеми с него до преди три дни,отидох на друг зъболекар постави ми лекарство след 48 часа ми постави пломба.Казах му,че имам болка,но той каза че ще мине и така вече втори ден .Не пия обезболяващи тъй като съм бременна в 8-я месец.Моля за съвет,да изчакам ли ,да се обадя ли на стоматолога който ми слага пломбата или на друг ! Благодаря предварително !!!
08 Май 2014, 18:11