Електронните цигари - история, развитие и видове

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Re: Електронна цигара

Мнениеот valiart » 24 Окт 2011, 12:45

southernsun написа:
garson написа:
lisa_ivanova написа: Ами аз лично познавам 2ма души до този момент , които са се отказали от цигарите използвайки електронна цигара... :) явно действат. И сега вече не ползват и самата електронна цигара.. просто се отказаха от този навик :)

А аз имам познат, на когото метадоновата програма помогна. ;)
Това, което искам да кажа е, че ако човек няма волята, каквито и електронни цигари, дъвки, лепенки, хапчета, чайове, супозитории и др. да използва, все тая.
Аз пък не познавам електронен пушач, а повярвай ми, познавам много такива, който да е спрял изцяло да пуши, вкл. и електронни цигари.

Аз мога смело да кажа; Отказах цигарите!!, без електронна цигара, без лепенки, без дъвки и каквото и да било. Но вкуса на електроннара цигара не може да се замени с нищо, освен с пушенето на наргиле. Според мен електронната цигара не само, че може да те отърве от вредния навик да държиш цигара, но и не уврежда толкова белия дроб защото нивото на никотин според мен не е толкова високо.

Това са пълни глупости!!! Моля изказвайте мнение, само ако на вас ви е подействала - отказващо. Това имам познат, пък на девер ми Петко зълвин брат, не върви. Аз си взех електронна цигара, и знам какво е. Говоря от първо лице единствено число. Дърпаш от тази цигара и ти не знаеш кви "фашкии", но няма задоволяване и после пак вкарваш няколко истински фаса. Не си купувайте електронни цигари, вече цените им паднаха аз преди години дадох 100 лева. Нооо не е до парите, не са решението те. Просто ВОЛЯ!
Аватар
valiart

Re: Електронните цигари - история, развитие и видове

Мнениеот qproin » 25 Окт 2011, 14:58

eli написа:Никаква работа не вършат тези цигари, много хора се опитват да откажат цигарите купувайки си електронни, но не става.

Аз имам познати,които успяха....ама и волята си каза думата.
qproin

Мнениеот Изи » 03 Яну 2012, 18:37

Ето мнение от първо лице, ед.ч. - седмица след като започнах да изпарявам с електронна цигара, забравих за нормалните цигари. Така е вече година. Чакам да се счупи пущината, та и за нея за забравя, но тя пък се оказа много здрава :lol:
Аватар
Изи

Мнениеот Memento » 16 Яну 2012, 11:47

Електронните цигари могат да бъдат само психологически заместител на истинските но не и реален физически. От личен опит електронните нямат нищо общо като усещане с истинските. Нека не забравяме, че преди всичко те са средство за постепенно намаляване и пълно отказване на цигарите а не 100% заместител.
Аватар
Memento

Мнениеот Silvi » 16 Яну 2012, 13:28

Memento написа:Електронните цигари могат да бъдат само психологически заместител на истинските но не и реален физически. От личен опит електронните нямат нищо общо като усещане с истинските. Нека не забравяме, че преди всичко те са средство за постепенно намаляване и пълно отказване на цигарите а не 100% заместител.

Е нали се капят някакви капки със съдържание на никотин така, че не е само празно усещането да пушиш. Но не смятам, че ще можете да се откажете от цигарите като преминете на електронна.
Silvi

Мнениеот Memento » 20 Яну 2012, 12:42

Пробвал съм с цигара, замества успешно психологическата нужда от това да държим цигара в ръцете си, да тръскаме, да издишаме дима но сякаш специфичната нужда от никотин не е задоволена така както например действат силните никотинови дъвки.
Аватар
Memento

Мнениеот boriskarlov » 21 Яну 2012, 10:59

Винаги съм си мислел, че е по-добре да не се пуши въобще! Дори и електронни, тези цигари могат да ти донесат доста никотин, който обективно не ти трябва. Да не говорим за черния пазар с есенции, от тубички се преливат в шишенца, абе, не е работа!
boriskarlov

Мнениеот Memento » 21 Яну 2012, 13:18

boriskarlov написа:Винаги съм си мислел, че е по-добре да не се пуши въобще! Дори и електронни, тези цигари могат да ти донесат доста никотин, който обективно не ти трябва. Да не говорим за черния пазар с есенции, от тубички се преливат в шишенца, абе, не е работа!

Разбира се по-добър вариант от това да не пуши човек няма но не всеки може с лека ръка да хвърли кутията с цигари в коша и никога повече да не пуши. Почти всеки има нужда от помощ, било то психологическа или медикаментознав борбата с цигарите!
Аватар
Memento

Мнениеот Даниела Стоянова » 24 Яну 2012, 10:28

Днес просто бях шокирана от новината, че в електронната цигара има съдържание на антифриз.Добре бе хора, има ли нещо, което да е безвредно или поне по-малко вредно? Никотина уби милиони хора, сега с този антифриз какво целят производителите, да уморят тези, които не успяха да се разболеят от рак на белите дробове ли?
Даниела Стоянова

Мнениеот nikokolev » 10 Фев 2012, 11:05

garson написа:Грешно е да се смята, че електронните цигари са средство за отказване от тютюнопушене. Най-точното им определение е "устройства за по-здравословно приемане на никотин".
А негативното мнение у потребителите е формирано най-вече от некачествените еднодоларови модели за еднократна употреба, масово предлагани у нас по 15-20 лв.

Съгласен съм.Не трябва да се изпробва се нещо ,което е произведено анонимно в Китай,без да сте сигурни в това ,че няма да ви навреди.Дори някъде,съм попадал на материал,че са в пъти по-канцорегенни от нормалните цигари.
nikokolev

ПредишнаСледваща

Назад към Медицински принадлежности