Тук ще откриете популярни въпроси и отговори за различни туморни и онкологични образувания.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

28 Мар 2018, 17:40

Здравейте, д-р Тулев!
Аз съм 30-год. жена с две раждания и дълго кърмене (понякога с мастити). Преди 3 месеца спрях кърменето. За първи път, без оплаквания, профилактично бях на мамограф - заключение (вкл. и от бърза палпация): "Двустранна фибропластична и кистолипоматозна мастопатия. Неуг. л. възли в дълбочина на двете аксили". Препоръчано ми беше ехографски контрол след няколко месеца. Изписано ми е Прогестогел. Въпросът ми е има ли повод за притеснение и каква грижа да предприема за в бъдеще?
Предварително благодаря!
Всичко добро!

28 Мар 2018, 18:37

usmihnatata написа:Здравейте, д-р Тулев!
Аз съм 30-год. жена с две раждания и дълго кърмене (понякога с мастити). Преди 3 месеца спрях кърменето. За първи път, без оплаквания, профилактично бях на мамограф - заключение (вкл. и от бърза палпация): "Двустранна фибропластична и кистолипоматозна мастопатия. Неуг. л. възли в дълбочина на двете аксили". Препоръчано ми беше ехографски контрол след няколко месеца. Изписано ми е Прогестогел. Въпросът ми е има ли повод за притеснение и каква грижа да предприема за в бъдеще?
Предварително благодаря!
Всичко добро!

Здравейте!
Няма причина за безпокойство. Не се налага нищо да правите, още повече, че нямате оплаквания. Касае се за тип структура на гърдата, която е често срещана. Добре е както всяка жена да правите профилактични прегледи поне един път годишно.

09 Апр 2018, 13:55

Здравейте,

Аз съм жена на 32 г., преди един ден мие е направена мамография , установи се ,че имам фиброкистозна мастопатия и фиброаденом в дясната гьрда с размери 0,86 см.
Бих искала да разбера това тревожен проблем ли е? Задължителна ли е Операция?Много съм притеснена!

Благодаря предварително

09 Апр 2018, 15:14

ilmie написа:Здравейте,

Аз съм жена на 32 г., преди един ден мие е направена мамография , установи се ,че имам фиброкистозна мастопатия и фиброаденом в дясната гьрда с размери 0,86 см.
Бих искала да разбера това тревожен проблем ли е? Задължителна ли е Операция?Много съм притеснена!

Благодаря предварително

Здравейте! Ако е сигурно, че имате фиброаденом около 8мм, няма нищо тревожно. Въпроса е колко е точна образната диагностика, наистина ли е фиброаденом? Има ли съмнителни данни за друго образувание?Решението дали да се оперира зависи от това . Така че специалистът решава, зависимо от този риск, дали да се биопсира, оперира или да се проследи във времето.

03 Май 2018, 11:27

Здравейте искам помощ оперираха ме преди месец от киста на яйчника много ми е притеснено дайте повече информация за диагнозата оперативна интервенция Adnexectomia omentectomia subtotalis appendectomia lymphonodectomia parailiaca dextra с диагноза злокачествено новообразувания на яйчника муцинозен аденокарцином трябва ли да се подложа на химиотерапия
Прикачени файлове
IMG_20180503_110338.jpg
IMG_20180503_110338.jpg (1020.9 KiB) Прегледано 736 пъти

03 Май 2018, 13:00

Hica написа:Здравейте искам помощ оперираха ме преди месец от киста на яйчника много ми е притеснено дайте повече информация за диагнозата оперативна интервенция Adnexectomia omentectomia subtotalis appendectomia lymphonodectomia parailiaca dextra с диагноза злокачествено новообразувания на яйчника муцинозен аденокарцином трябва ли да се подложа на химиотерапия

Здравейте! Това е протокол от онкологична комисия. На втората страница с кръстче е отбелязано, какво трябва да се прави. На това решение се подписват 5 специалиста, които според хистология, стадий на заболяването определят, какво да бъде лечението.

03 Май 2018, 13:46

Имам секрет от гърдите- едната с кафеникав и жълт цвят. След ехограф се установиха кисти и фиброзна мастопатия. Не ми изписаха терапия- казаха да се следя. Притеснява ме, че не ми изписаха цитологични изследвания на секрета или хромонални. Какво да предприема според Вас.

06 Май 2018, 19:53

KalinaMarinova написа:Имам секрет от гърдите- едната с кафеникав и жълт цвят. След ехограф се установиха кисти и фиброзна мастопатия. Не ми изписаха терапия- казаха да се следя. Притеснява ме, че не ми изписаха цитологични изследвания на секрета или хромонални. Какво да предприема според Вас.

Здравейте! Ако сте били при специалист мамолог, той решава какви изследвания трябва да направи, според симптоматиката и образната диагностика.Без да съм Ви прегледал и без да видя ехографията не мога да давам съвети. Що се отнася до мастопатията, това не е заболяване а вид структура на гърдата изискваща наблюдение. Лекарства се изписват при определена симптоматика, решава се конкретно за всеки случай.

30 Юни 2018, 13:25

[quote="Dr Rumen Tulev"]Тук можете да зададете своите въпроси в областта на туморните заболявания на млечната жлеза.
На вашите въпроси ще отговори д-р Румен Тулев - хирург -

Здравейте !
Дъщеря ми й откриха фиброаденом с размер 2 см с ехограф
Направихме консултация с хирург онколог каза че трябва да се отстрани
Много съм притеснене на 18 години е Това може ли да е рак трябва ли след махането да се изследва за ракови клетки
и опасно ли е трябва ли да се консултира от сега нататък с лекар мамограф
и според вас този тумор 2 см колко време е минало за да порасне толкова
а също трябва ли да не приема противозачатъчни таблетки
Благодаря!

09 Юли 2018, 23:55

Здравейте, искам да попитам какво е съдържанието на КП 194 при условие че ми предстои операция на гигантски 4.5 см. Фиброаденом на гърдата. В какво се състои операцията по тази пътека. Предварително благодаря за бързия отговор
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 25