Тук ще откриете популярни въпроси и отговори за различни туморни и онкологични образувания.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

23 Ное 2016, 12:41

Dr Rumen Tulev написа:Тук можете да зададете своите въпроси в областта на туморните заболявания на млечната жлеза.
На вашите въпроси ще отговори д-р Румен Тулев - хирург - онколог!

Повече за д-р Тулев и неговата практика, можете да научите от Справочник Фрамар!

Както и на официалната страницата за медицинска информация на д-р Тулев!

Здравейте Д-р Тулев!Вчера ходих на преглед и сега ще ви напиша дословно резултата от клиничната диагноза:ИНТЕРПРЕТАЦИЯ:Двустранна мамография-коси проекции-дифузно плътни млечни жлези-фиброзна мастопатия.
УЗ контрол-
ДМЖ-фиброзна мастопатия.
Л.възли в дясна аксила с размери до 29/8мм и нормална структура.
ЛМЖ-фиброзна мастопатия.В горен латерален квадрант ретроареоларно се скенира недобре отграничима хипохетероехогенна формация с микрокалцификати и размери около 29/38мм.Лимфедем в долните квадранти.
Л.възел в лява аксила с размери 30/15мм,с неправилно конфигуриран паренхим и запазен хилус.

23 Ное 2016, 22:15

faierpol написа:
Dr Rumen Tulev написа:Тук можете да зададете своите въпроси в областта на туморните заболявания на млечната жлеза.
На вашите въпроси ще отговори д-р Румен Тулев - хирург - онколог!

Повече за д-р Тулев и неговата практика, можете да научите от Справочник Фрамар!

Както и на официалната страницата за медицинска информация на д-р Тулев!

Здравейте Д-р Тулев!Вчера ходих на преглед и сега ще ви напиша дословно резултата от клиничната диагноза:ИНТЕРПРЕТАЦИЯ:Двустранна мамография-коси проекции-дифузно плътни млечни жлези-фиброзна мастопатия.
УЗ контрол-
ДМЖ-фиброзна мастопатия.
Л.възли в дясна аксила с размери до 29/8мм и нормална структура.
ЛМЖ-фиброзна мастопатия.В горен латерален квадрант ретроареоларно се скенира недобре отграничима хипохетероехогенна формация с микрокалцификати и размери около 29/38мм.Лимфедем в долните квадранти.
Л.възел в лява аксила с размери 30/15мм,с неправилно конфигуриран паренхим и запазен хилус.

Здравейте! Какво точно питате?

31 Яну 2017, 12:26

Здравейте докторе, ходих на преглед с мамограф и получих следните резултати:
Данни за малък фиброаденом с р-ри 7/6 мм. в горнолатералния квадрант на дясна мл. жлеза -кат.3 по Bi-RADS. Малък нитромамарен линфен възел 4/3 мм. в същия квадрант аксиларно. Изразена съдова мрежа. Малки вкалцени кисти 1мм. в лява гърда.
Моля да ми напишете сериознастта на откритите неща, нужда от операция или други мерки, последствия и т.н.
Благодаря предварително!

31 Яну 2017, 12:52

reneta2002 написа:Здравейте докторе, ходих на преглед с мамограф и получих следните резултати:
Данни за малък фиброаденом с р-ри 7/6 мм. в горнолатералния квадрант на дясна мл. жлеза -кат.3 по Bi-RADS. Малък нитромамарен линфен възел 4/3 мм. в същия квадрант аксиларно. Изразена съдова мрежа. Малки вкалцени кисти 1мм. в лява гърда.
Моля да ми напишете сериознастта на откритите неща, нужда от операция или други мерки, последствия и т.н.
Благодаря предварително!

Здравейте!
Не мислите ли, че е несериозно по едно описание от мамография да мога да дам отговор на въпросите ви, без дори елементарен преглед. Единствено мога да кажа, че няма данни за злокачествено образувание.

17 Фев 2017, 00:27

Здравейте!Гърдата на съпруга ми е подута и болезнена от около месец.Каква може да е причината и при какъв специалист трябва да се прегледа.Мъж на 33години е.

17 Фев 2017, 08:11

Стела.Коста написа:Здравейте!Гърдата на съпруга ми е подута и болезнена от около месец.Каква може да е причината и при какъв специалист трябва да се прегледа.Мъж на 33години е.

Здравейте!
Най честа причина за тези оплаквания е гинекомастията
. Може да се прегледа от хирург, а той ще го насочи, какви изследвания са необходими.

08 Мар 2017, 11:20

Здравейте,д-р Тулев!Имам въпрос към вас ,но преди това малко предистория.
Открих си бучка в едната гърда ,отидох на ехограф,резултата от ехологията е следния:Дифузна фиброкистична преустройка на на паренхима.ДМЖ-Ретромамиларно се установява аехогенна лезияс р-ри 29мм на 17мм с участък хиперехогенна структора пристенно разположен дорзално. Възможно стара кистаНе се установяват други патологични лезии,суспектни за солидни,както и паренхимни дисторзии. АКСИЛИ-без лимфни модули.

Косултирах се с мамолог от онко диспансер,който след пункция пусна хистологично изследване ,резултата от който
е:Много еритроцити и безструкторна материя.
Мамологът ми каза ,че образованието е доброкачествено ,но все пак трябва да се махне,та въпроса ми към вас е:
Какво значат тези еритроцити там на това място /при пункцията доктора ми каза че имало малко кръв/ и дали лекарят не се опитва да ми спети лошата диагноза ?
Благодаря ви предварително за отговора !

08 Мар 2017, 12:16

Мишева написа:Здравейте,д-р Тулев!Имам въпрос към вас ,но преди това малко предистория.
Открих си бучка в едната гърда ,отидох на ехограф,резултата от ехологията е следния:Дифузна фиброкистична преустройка на на паренхима.ДМЖ-Ретромамиларно се установява аехогенна лезияс р-ри 29мм на 17мм с участък хиперехогенна структора пристенно разположен дорзално. Възможно стара кистаНе се установяват други патологични лезии,суспектни за солидни,както и паренхимни дисторзии. АКСИЛИ-без лимфни модули.

Косултирах се с мамолог от онко диспансер,който след пункция пусна хистологично изследване ,резултата от който
е:Много еритроцити и безструкторна материя.
Мамологът ми каза ,че образованието е доброкачествено ,но все пак трябва да се махне,та въпроса ми към вас е:
Какво значат тези еритроцити там на това място /при пункцията доктора ми каза че имало малко кръв/ и дали лекарят не се опитва да ми спети лошата диагноза ?
Благодаря ви предварително за отговора !

Здравейте!
При пункцията се нараняват тъканите в съседство с кистата, при което се отделят еритроцити. Няма причина за притеснение.

14 Мар 2017, 20:08

Здавейте доктор Тулев.Искам да ви попитам за моята майка която е на 66 г.и беше оперирана от инванзивен дуктален карценом на лявата гърда с хер 2 позитивен и премахване на лимфните възли.Във лимфните възли нищо не се открива.Гърдата е запазена.Има болки и киселини в стомаха със високо кръвно и захар.Засега никъде не се откриват метастази.Предложено е лъчелечение и ампули Херцептин.Насочени сме в сити клиник онкология.Моля ви да ми кажете дали има някакъв шанс

16 Мар 2017, 12:08

хераково написа:Здавейте доктор Тулев.Искам да ви попитам за моята майка която е на 66 г.и беше оперирана от инванзивен дуктален карценом на лявата гърда с хер 2 позитивен и премахване на лимфните възли.Във лимфните възли нищо не се открива.Гърдата е запазена.Има болки и киселини в стомаха със високо кръвно и захар.Засега никъде не се откриват метастази.Предложено е лъчелечение и ампули Херцептин.Насочени сме в сити клиник онкология.Моля ви да ми кажете дали има някакъв шанс

Здравейте!
Задавате ми труден въпрос, на който никой освен времето може да отговори. Липсата на лимфни метастази е добър прогностичен белег, но всичко е много индивидуално. За това е необходимо проследяване поне 5 години.
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 25