Улцерозен колит и Болест на Крон - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на храносмилателната система, да споделяте мнения и да получите съвет.

Улцерозен колит и Болест на Крон - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 14 Дек 2018, 17:02

В тема улцерозен колит и болест на Крон на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с тези болестни състояния. Тук може да получите консултация, съвет и информация относно причините за появата им, характерни симптоми, поставяне на диагноза и възможностите за лечение. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Улцерозният (язвен) колит и болестта на Крон са хронични възпалителни заболявания, които обхващат различни отдел на чревния тракт. При язвения колит патологичния процес засяга дебелото и право черво, до както при болестта на Крон той може да се локализира във всички отдели на храносмилателния път - от устата до ануса. Най-честите симптом при тези заболявания са болка в областта на корема с различна изразност и хроничната диария, при която често се открива кръв в изпражненията.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Назад към Болести на храносмилателната система

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта