Трайно изправяне на косата

Любими марки дрехи, прически, аксесоари, модни тенденции

Трайно изправяне на косата

Мнениеот tweety » 16 Ное 2011, 10:43

От две-три години си изправям всеки ден косата, но това е не само пагубно за косата, но и в едно влажно време е не трайно. Колкото и да пръскам косата си с лак и да я обработвам с препарати за права коса, влажен ли е навън въздуха всичко отива на вятъра.Сега съм се замислила за трайното изправяне на косата, но все още не съм на ясно как точно се прави и колко струва. Ако някой се е подлагал на това нека да сподели! Щади ли косата? Иска ли допълнително третиране с някакви продукти? Колко време трае ефекта на изправяне, тъй като някъде бях чела, че от 3-5 месеца? Има ли някакво условие за дължината на косата тъй като моята е средна дължина?
tweety

Re: Трайно изправяне на косата

Мнениеот d_2 » 16 Ное 2011, 10:57

Аз съм си правила. Трайното изправяне струва между 30-40лв.То е почти на принципа като къдренето,само че препарата който слагат държи косата права след като се махнат ролките.Издържа от 3 до 5 месеца с зависимост от структурата на косата,ако ти е много гъста и тежка е нормално да издържи по-малко,защото такива коси са доста трудни за изработка.Моя приятелка си изправи нейната в салона,в който на мен ми слагаха косата и тя издържа около 4 месеца така.Не се ходи допълнително да ти махат препарата,с непрекъснатото отмиване с шампоани,балсами,маски и третиране с бои,лакове,пяни за коса действието му отслабва докато в един момент съвсем изчезва и косата започва да се чупи и възвръща първоначалния си вид.От един път последици няма да имаш,но ако започнеш да го правиш системно ще ти се отразни,защото това си е насилствено третиране за косата и нещо,което поддържа постоянно формата и не е особено полезно.
От всичките ми самоубийства досега, ти си най-тъпият бръснач, най-засичащият пистолет,най-изветрялата свръхдоза,най-недостатъчно високият етаж...
Аватар
d_2

Мнениеот spend » 16 Ное 2011, 11:00

А косата придобива ли повече блясък като изправена с преса например или нещо такова? И трябва ли да се ползват специални шампоани и балсами или не е от значение...
Аватар
spend

Мнениеот amfibiq » 16 Ное 2011, 11:16

Това сигурно, подобно на трайното къдрене уврежда доста косата. Аз лично не бих се подложила. Освен това съм почти сигурна, че по този начин косата се изсушава.
Аватар
amfibiq

Мнениеот valiart » 16 Ное 2011, 11:57

И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.
Аватар
valiart

Мнениеот mary jane » 16 Ное 2011, 17:03

Здравейте момичета!
Вижте какво открих за тряйното изправяне в салони "Арлет". Дано ви е полезно!
НОВО В АРЛЕТ!!!
К-STRIET IONIC- трайно изправяне с тригликолинова киселинна основа.
Церамид- преструктурира увредените влакна на косъма.
Thio- technology - дава сигурност и защита по- време на изправяне.
Кerabue- подсилва косъма отвътре.
Резултати: дълготрайно изправяне и коса, която е 3- пъти по силна.
Телефон за резервации: 02/ 981 27 28
Аватар
mary jane

Мнениеот tweety » 16 Ное 2011, 17:47

valiart написа:И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.

Пресата също вреди на косата, въпроса е кое е по-малкото зло?
tweety

Мнениеот valiart » 16 Ное 2011, 22:08

tweety написа:
valiart написа:И според мен трайното изправяне, вреди на косъма.

Пресата също вреди на косата, въпроса е кое е по-малкото зло?

е па нема такова животно:) красотата изисква жертви ;)
Аватар
valiart

Мнениеот зозо » 17 Ное 2011, 11:36

Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури. :roll:
Аватар
зозо

Мнениеот valiart » 17 Ное 2011, 12:03

зозо написа:Моя приятелка се подложи на такава процедура. Искам да Ви кажа, че косата и изглежда чудесно. Е, да вреди си предполагам, но кое не вреди на косата? Моята коса е прекалено права, но ако не беше бих си направила трайно изправяне, защото наистина стой добре, а и те улеснява...не губиш толкова време пред огледалото в укротяване на кичури. :roll:

Супер! А колко излиза такава процедура? И колко време издържа?
Аватар
valiart

Следваща

Назад към Мода и красота