Как да отучим детето от памперсите и да го сложим на гърне?

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Време ли е вече да сложим детето на гърне?

Мнениеот anetah » 21 Мар 2015, 15:46

Това, по-вероятно, е грешка на родителя по някакъв начин. Памперсите са огромно облекчение за родителите спрямо пелените от едно време. Надали е имало дете, което да ходи с пелени на 3 г. Споделям мнението, че колкото по-рано се слага детето на гърне, толкова по-добре, дори това да не доведе до съвсем бързо отказване.
Аватар
anetah

Мнениеот ManiJani » 21 Мар 2015, 15:49

anetah написа:Това, по-вероятно, е грешка на родителя по някакъв начин. Памперсите са огромно облекчение за родителите спрямо пелените от едно време. Надали е имало дете, което да ходи с пелени на 3 г. Споделям мнението, че колкото по-рано се слага детето на гърне, толкова по-добре, дори това да не доведе до съвсем бързо отказване.

На абсолютно същото мнение съм, нямам деца, но имам много близка приятелка с детенце, която започна от 6-тия месец да държи отвреме навреме детето на гърне, тя казва - и една пелена да спестя пак е нещо, а и на детето му се говори през цялото време защо е там, така докато започне да разбира всичко, вече ще е с идеята защо е там :idea:
ManiJani

Мнениеот Slavena » 21 Мар 2015, 21:36

anetah написа:Това, по-вероятно, е грешка на родителя по някакъв начин. Памперсите са огромно облекчение за родителите спрямо пелените от едно време. Надали е имало дете, което да ходи с пелени на 3 г. Споделям мнението, че колкото по-рано се слага детето на гърне, толкова по-добре, дори това да не доведе до съвсем бързо отказване.

И какъв е смисъла тогава, ако не се доведе до окончателното отказване на памперса, ако го свали на 2 години що да се мъчи детето и да се шашка от рано, като може да се сложи на гърне като е на близо 2г. и разбира. :) Аз предпочитам тази практика, отколкото от бебе да се слага и то да не знае за какво става въпрос, или да пищи до гърнето, ама "Трябва!"
Slavena

Мнениеот anetah » 22 Мар 2015, 08:31

В никакъв случай не става дума да се държи детето насила, камо ли то да пищи до гърнето и някой да го тика да сяда. Това не се е случвало поне при нас. Макар и бебе, то разбира, че гърнето е за голяма/малка нужда. Както съм писала по-горе като сложа бебето на гърне, тя си свършва сутрин "голямата работа" и после почти всеки път изпишква поне по малко. Въпреки това не мога да очаквам от 7-8-9 месечно бебе изцяло да откаже памперса, но до 1 г. 3 м, ако и аз не объркам нещо, смятам, че ще го постигна. Междувременно ползите, освен създаване на полезен навик, са предимно хигиенични :) Пък и вече по-рядко се налага да купуваме памперси. Аз никого не убеждавам да прави същото, споделям собствен опит и убеждение, че с желание и възможност, това може да се постигне.
Аватар
anetah

Мнениеот miron » 22 Мар 2015, 11:12

Това е то адекватно - детето трябва да е спокойно. Моята жена сега се мъчи да научи малката да стои на гърнето и то се превръща ев една абсолютна лудница, тя на 1г стои седнала на гърнето и го ползва като стол, а тя очаква, че ще си свърши работата там и така прекарват в часове... :mrgreen:
miron

Re: Как да махнем памперса?

Мнениеот MGB » 16 Дек 2016, 18:33

Колкото и да се напъват мама, баба или тати, докато не е готово детето, няма да стане. Само се изтормозяват взаимно.
MGB

Детето ми е почти на 3, а не иска да сяда на гърне

Мнениеот Matilda » 03 Яну 2019, 13:05

Мами, как да приуча детето ми на гърне? Отдавна е време да махнем тия досадни памперси, но удрям на камък с опитите.
Опитвам се да показвам ентусиазъм, да ръкопляскам, давам книжки, обаче не иска и не иска да седне.
Скоро ще тръгне на градина, а сме доникъде. Бабите постоянно мрънкат че е голяма за памперс, ама ако знаят колко ми е трудно да я убедя.
Как научихте вашите да си вършат работата в гърнето, а не в памперса?
Matilda

Re: Детето ми е почти на 3, а не иска да сяда на гърне

Мнениеот flip » 03 Яну 2019, 13:14

Кога започнахте да го слагате на гърне? Ако е от скоро, нормално да не иска. Първо че за децата това е огромна промяна. Второ, вече е по-големичко и по-трудно ще се поддаде на обработка, така да се каже :mrgreen: Имайте повече търпение и само не се отказвайте, защото наистина е време да остане без памперс. Особено за момичетата е доста опасно дълго да са с памперси, често получават уринарни инфекции...
flip

Мнениеот Matilda » 03 Яну 2019, 13:18

От два месеца някъде. Знам, постоянно си повтарям че трябва време. Но тя дори не поддава да приклекне, голяма мъка е :sad:
Matilda

Мнениеот maia the bee » 03 Яну 2019, 13:25

Опитайте с адаптор за тоалетна чиния. Не всяко дете свиква с гърнето, а адаптора им е интересен. Те са шаренки, с картинки. Ще обяснявате и показвате как и вие, големите, ходите до тоалетна. Нека се почувства пораснало, да се гордее с това, което прави. Децата обичат да подражават.
maia the bee

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство