Детската градина - как да помогнем на детето да се адаптира

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: До кога родители ще водят болните си деца на ясла/ детска градина?!

Мнениеот Karina_85 » 15 Мар 2019, 14:53

За мен имунитет се изгражда, калявайки детето, хранейки го здравословно, осигурявайки редовни разходки на чист въздух. Да заведеш откровено болно дете на градина или сред други деца, нито ще му подобри имунитета, нито то самото ще се чувства комфортно.
Все пак трябва да си даваме сметка, че не сме само ние, живеем и сред други хора. Някои от тези хора са с неизграден имунитет, други - с влошен. И ако възрастен болен може да си сложи маска, което се случва рядко, то едно болно дете съвсем трудно да го накараш да спазва дистанция или хигиена, така че да не заразява околните.
Аватар
Karina_85

Re: До кога родители ще водят болните си деца на ясла/ детска градина?!

Мнениеот Петя Георгиева » 15 Мар 2019, 14:57

Болна тема ми е. За безсимтомните е ясно, но като го знам, че кашля и баба му ми обяснява, че щял да ходи щото нямало кой да го гледа...Това при наличие на родители, баби, дядовци...толкова ли един не може да си вземе болнични?!?! Но едната баба работи в градината и проблем няма. А аз как мога да си я гледам. Да не ми се оправдават с работодателите. Детето, си мисля, е приоритет. И здравето му. А за моето- няколко пъти като я взимам госпожата казва, че МНОГО е кашляла. В къщи - нищо. Няма и едно изкашляне. Водя я на другия ден, чувам че дете кашля и обръщам внимание. А госпожата: "Ми казваме на родителите, но пак го водят. Аз: Вчера другата г-жа каза, че и моето дете е кашляло. Не, тя не е от кашлящите. Това беше ден преди лятната ваканция и целяха да си осигурят пълно отсъствие на децата последния ден, за да разчистят за ремонта и да започнат отпуските си от 1-ви. :roll:
Аватар
Петя Георгиева

Re: В Швеция има градина за неутрално полово отглеждане на деца

Мнениеот Stefany_Nik » 18 Мар 2019, 16:54

Убедила съм се, че скандинавците са леко чалнати. Дали е заради липсата на достатъчно слънцегреене, не знам, ама определено има нещо.
Stefany_Nik

Мнениеот Matilda » 02 Апр 2019, 11:59

Какво пък ни интересуват чужденците? Ние да си гледаме нашата копанка и нашето дередже. Те да си въвеждат каквито искат реформи...
Matilda

Мнениеот viviann » 12 Апр 2019, 11:34

Намерили ниша за изкарване на пари от родителите и това е. Никой не може да ме убеди, че детето се усеща като противоположния пол на такава крехка възраст.
viviann

Извеждат ли редовно децата ви в детската градина?

Мнениеот Story_teller » 23 Апр 2019, 10:14

Колко често децата ви, които посещават детска градина, играят в двора? Детето ми посещава детска градина и не са излизали в двора от средата на месец септември. Това ме притеснява, защото дъщеря ми започна да се разболява доста по-често. Следващия месец ще поставя въпроса на родителска среща, но преди това ми се иска да знам как е уреден въпроса с играта навън в други детски градини. Аз ли искам твърде много или наистина има нещо гнило в цялата тази история.
Story_teller

Re: Извеждат ли редовно децата ви в детската градина?

Мнениеот Karina_85 » 23 Апр 2019, 10:34

Излизаха навън винаги, щом времето го позволява. Дори, няколко пъти, когато валеше сняг ни предупреждаваха да им пратим подходящи дрехи за игра в двора. В стаята се проветряваше постоянно. Доволна бях.
Аватар
Karina_85

Мнениеот Клер » 23 Апр 2019, 10:36

В нашата градина ги извеждаха само ако е топло и то след 17:00ч, за да може направо да си ги взимаме, но ги държат седнали на столчета - не им дават да играят. :cussingblack: Много разговори съм водила, промяна не настъпи. Въобще не бях очарована от детската градина. Вероятно всичко зависи от самите госпожи...Уви, ние не случихме на свестни!
Клер

Мнениеот CinemaFreak » 23 Апр 2019, 10:42

На възможно най-студеното време, за да се разболеят. Това ми е лошото впечатление.
CinemaFreak

Мнениеот Lady M » 23 Апр 2019, 10:42

В градината, в която ходеше голямата дъщеря на брат ми, в 1-ва група не ги извеждаха на двора, а само на терасата. Били малки...Във 2 и 3 група ги извеждаха, обаче определено не редовно, камо ли пък два пъти дневно. Точно с оправдания за времето навън. Записаха я там, заради това, че е буквално до един прекрасен парк, а те не бяха ходили нито веднъж за тези 2-3 години из самия парк. Тъпо, много тъпо! И те се ядосваха, разговаряха. Нищо. Накрая преместиха детето.
Lady M

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети