Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
03 Апр 2019, 14:07
Използвам студенопресован, екстра върджин зехтин. Знам ,че зeхтинът се добавя, след като яденето е готово, иначе се губят качествата му. За салати е безспорен фаворит.
За пържене употребявам олио (слънчогледово или царевично). Не си падам по маслото и маргарина, идват ми тежки като вкус и мирис.
03 Апр 2019, 14:23
Качественият зехтин е идеалната мазнина за пържене, неговите мастни киселини са изключително устойчиви на високи температури. Сравнено с останалите растителни мазнини, чиято критична точка е по-ниска и знаем какво се получава при пържене.
По темата - използвам само зехтин за салати и готвене, почти не ядем пържено, дори традиционните кюфтета ги приготвям на фурна
Маргарин - имах честта лично от специалист да разбера какъв боклук е, и как се добива? Лошото, че много хора подценяват това заради рекламите, мажат филии и тъпчат децата си с тая гадост. Или може би, защото е на най-ниска цена.
Масло не ям, но пък купувам за децата, защото сандвичите са основна закуска.
Олио ползвам, но рядко.
09 Апр 2019, 16:20
Зехтин за готвене, май имаме само в България. Страните, в които си готвят масово със зехтин - Италия, Гърция, използват само екстра върджин, другия изобщо не го смятат за нещо, което трябва да ядат. ;) Всъщност, той си е супер за готвене, въпропсът е да не пържите картофи в него, но в крайна сметка,ако сте решили да си пържите картофи, то като цяло не е най-добрата храна, та да я мислите толкова.
Аз готвя главнос мас, масло и зехтин, понякога използвам олио, но наистина само за пържене. Не си представям да опържа мекици със зехтин. :)
17 Апр 2019, 12:28
Аз ползвам различни неща - според рецептата. Вкъщи винаги имаме и зехтин, и олио. Масло ползвам понякога, за разни десерти.
25 Апр 2019, 15:16
Използвам основно зехтин, а за готвене - зехтин от гроздови семки.
07 Май 2019, 12:03
Основно използвам зехтин от гроздови семки. Понякога масло. Олио - не.
09 Май 2019, 12:32
И трите неща използвам, зависи от случая и рецептата. Само маргарин вкъщи не се ползва въобще.
15 Май 2019, 11:14
И трите ги ползвам в различни случаи.
17 Май 2019, 12:04
Зехтин почти не ползвам, особен ми е мирисът му е. Основно ползвам масло и олио.
27 Май 2019, 10:19
От всичко ползвам в различни моменти, според рецептата. Май зехтинът най-вече го ползвам за салатите все пак.
Powered by phpBB © phpBB Group.
phpBB Mobile / SEO by Artodia.