Кашлица при децата - с какво можем да помогнем?

В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.

Re: Бронховитал Кидс /сироп за кашлица/ - мнения

Мнениеот Nikoletta » 17 Ное 2019, 12:45

Идеални са за малки деца, защото са билкови продукти. Заедно с това и помагат без никакво бавене. Като жертва на пасивно пушене в офиса (има и такива офиси :( ) пия Смог. Помага, но трябва и работата да сменя. Това е вече друг въпрос.
Nikoletta

Отвара от здравец и босилек против кашлица – помага ли?

Мнениеот iriny » 10 Яну 2020, 14:13

През зимата детето ми много често боледува от възпалено гърло и лоша кашлица. Не искам постоянно да го тъпча с лекарства, затова се поразрових за решение на проблема с билки и попаднах на тази рецепта, която включва босилек и листа от здравец. Съставките, както и приготвянето, са сравнително лесни: В половин литър вода, след като заври, се слагат три супени лъжици босилек, три ореха с черупките и три листа от здравец. Вари се пет минути на слаб огън и се оставя да изстине. Разделя се на три равни части и се пие в рамките на деня. Може да се подслади с малко мед.
Това е – лесно и просто. Казват, че е много ефикасно при упорита кашлица. Някой пробвал ли е тази рецепта?
iriny

Re: Отвара от здравец и босилек против кашлица – помага ли?

Мнениеот Цвети Цветкова » 10 Яну 2020, 16:25

И аз съм чувала за тази рецепта. Много я хвалят. Обаче подходяща ли е отварата за деца?
Цвети Цветкова

Мнениеот ganka67 » 11 Яну 2020, 10:51

За кашлицата много помага. Това е много стара и изпитана рецепта. "Бабешки лек", както се казва. :wink:
ganka67

Мнениеот petyo62 » 13 Яну 2020, 11:26

ganka67 написа:За кашлицата много помага. Това е много стара и изпитана рецепта. "Бабешки лек", както се казва. :wink:

Това за кашлица от всякакво естество ли се отнася? Или е само при настинка?
petyo62

Какъв сироп за кашлица давате на вашето дете?

Мнениеот Цвети Цветкова » 16 Яну 2020, 18:25

Здравейте! Искам да ви питам според вас кой сироп за кашлица е най-подходящ за дете на 10 години? Малкият през зимата доста често ми боледува и понякога кашлицата е сериозна, чак се задавя. Лекарите, както знаете, са свикнали да изписват едно и също нещо при настинка и грип и няма много варианти, освен ако изрично не попитам може ли да се изпише дадено лекарство. Не, че не им вярвам на преценката, но до сега съм давала Проспан, Хустагил и Мукоплант, и честно казано не съм доволна – бавно му минава кашлицата. Като че ли на-добрия вариант от трите е Хустагил, в съчетание с балсама, но може би има по-ефикасни средства... Вие какво давате на детето си при настинка? Има ли сироп, който едновременно да успокоява кашлицата и да стимулира имунната система?
Цвети Цветкова

Мнениеот ganka67 » 17 Яну 2020, 12:56

petyo62 написа:
ganka67 написа:За кашлицата много помага. Това е много стара и изпитана рецепта. "Бабешки лек", както се казва. :wink:

Това за кашлица от всякакво естество ли се отнася? Или е само при настинка?

В какъв смисъл "кашлица от всякакво естество"? Когато си болен - кашляш... пиеш я тази отвара и ти минава. :wink: Правих такава на моите момчета навремето, като настинат.
ganka67

Re: Какъв сироп за кашлица давате на вашето дете?

Мнениеот Пламена И. » 17 Яну 2020, 13:20

При кашлица обикновено давам на моето дете Стодал. Бързо му минава. Изписвали са му и Флудитек.
Пламена И.

Мнениеот Елена Стоянова » 19 Яну 2020, 12:01

Аз съм много доволна от АЦЦ. Преди давах Проспан, но действието му според мен е незадоволително.
Елена Стоянова

Мнениеот Innerlane » 20 Яну 2020, 10:51

Гринтус или Мукосолван натурал най-често. Давала съм и Н-ти-тус, Бронховитал, Нео Ангин Джуниър, Лихенсед...
От първите две сякаш съм най-доволна.
Innerlane

ПредишнаСледваща

Назад към Белодробни заболявания