В този форум може да задавате вашите въпроси, свързани с белодробни заболявания - астма, пневмонии, хобб и други.
Добави отговор

Re: Кашлица - онлайн консултация с Педиатър

27 Дек 2016, 19:33

Здравейте, бебето ми е на 4 мес. И е на кърма. Кашля сутрин с влажна кашлица от няколко дни, през ноща не го безпокои, педиатърката ми изписа изопрекс, на листовката пише че е за деца на над 1 годишна възраст. Дали да му давам имуностимулант?

30 Дек 2016, 19:02

Наталия.Терзи написа:Здравейте, бебето ми е на 4 мес. И е на кърма. Кашля сутрин с влажна кашлица от няколко дни, през ноща не го безпокои, педиатърката ми изписа изопрекс, на листовката пише че е за деца на над 1 годишна възраст. Дали да му давам имуностимулант?

Здравейте, не е подходящо да давате на вашето дете имуностимулант.

30 Дек 2016, 19:06

Венера.Божинова написа:здравейте, бебето ми е на 5 мес. наскоро и диагностицираха бронхит пневмония причинена от клебсиела предожиха ни лечение в болница, което отказах, въпроса ми е мога ли да дам сироп Сумамед и имунобор кидс прецених, че това е най-уместно. какво мислите вие. забравих да отбележа от няколко дни детето поддържа темп. 37,6-37,7... какво да дам..

Здравейте, кое лечение е най- подходящо за детето ще прецени лекуващия лекар на детето според изследванията и антибиограмата на изолираната бактерия.
Поздрави,
Д-р Кисьова

Re: Домашни бонбони против кашлица?

04 Яну 2017, 13:18

И аз си мисля, че нещо такова би трябвало да е достатъчно, но може би трябва да се сложи нещо, което да втвърди бонбоните, като захар, която като се карамелизира и става твърда. Другите съставки са ясни, може и чай от мащерка да се сложи, той има отхрачващо действие, има и бонбонби с черен пипер, всичко е до търпимостта към подобни вкусове.
За големи може да се сложи и малко вино, то има сгряващ ефект, и захар да стане твърдо.

06 Яну 2017, 17:55

Дори и да е по-мекичко, като се топи в устата и отива към гърлото пак е добре. Не е нужно да са твърди. Тази захар по-добре да я няма.

07 Яну 2017, 10:15

Fancy написа:Дори и да е по-мекичко, като се топи в устата и отива към гърлото пак е добре. Не е нужно да са твърди. Тази захар по-добре да я няма.

То как ще се превърне в бонбон, ще станае лъжица мед с джинджифил, трябва нещо да втвърди консистенцията...

07 Яну 2017, 15:13

Здравейте
На дъщеря ми на 1г и 8 м, след взимане на гърлен секрет изолираха бактерията steptococcus pneumoniae . Оплакванията бяха обилна хрема, след което кашлица най-вече когато е в легнало положение, сега вече рядко има течащо носле, но кашлицата е влажна и е освен когато е легнала или непосредствено след ставане, а и по 3-4 пъти през деня. Съответно има антибиограма с предписан антибиотик, който не съм дала, защото като цяло състоянието й е много добро - весела и енергична е, без загуба на апетит. Мисля, че проблема е в секретите които остават в носоглътката /междо носа и гърлото, незнам дали се изразявам правилно/, които е много трудно да отстраним и с помпичка. Оплакванията са вече от месец, без особенна промяна от момента в който се появи влажната кашлица си стоим на едно ниво. Пи сироп изписан от УНГ, капки, но никаква промяна.
Според вас трябва ли да дам антибиотик или има хомеопатично лечение срещу тази бактерия/ предполагам че тя е приченителя/ което да е ефективно?
До сега не е боледувала никога повече от 3-4 дни и все е било в период на никнене на зъби. Никога не е пила антибиотик.
Благодаря предварително!

07 Яну 2017, 20:10

не знам и а как ги правят, уж става, но според мен са замразени или нещо такова, иначе не мисля, че меда, лимона иджинджифила могат да се получи бонбон.

07 Яну 2017, 21:42

мисля, че във всики чрецепти има захар, но както и да е, дори да не е на бонбони или близалки, стига да бъде направена такава смес и да бъде хапвана на често, за да помага.

09 Яну 2017, 16:34

Pipilota написа:не знам и а как ги правят, уж става, но според мен са замразени или нещо такова, иначе не мисля, че меда, лимона иджинджифила могат да се получи бонбон.

Важни са съставките, а дали е бонбон или не не толкова :smile: .
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29