Има ли опасност за България от новия китайски коронавирус?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Кои дезинфектанти са най-ефикасни за профилактика срещу коронавирус?

Мнениеот mimeto96 » 26 Май 2020, 09:17

А според вас кои дезинфектанти за ръце са подобри - тези под формата на гел или спрей?
mimeto96

Re: Пушачите по-застрашени ли са от заразяване с коронавирус или напротив?

Мнениеот Паулу Коелюв » 26 Май 2020, 09:24

Малко странно ми звучи заклет пушач да се притеснява от коронавирус, а не примерно от рак на белите дробове. :grin: То и в двата случая не е сигурно дали ще го хванеш, но опасността си съществува... Ако за COVID-19 е много съмнително дали ще те убие, при положение, че нямаш други заболявания, то при рака е 90% сигурно.
Аватар
Паулу Коелюв

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу коронавирус?

Мнениеот lyuta_chushka95 » 26 Май 2020, 16:34

Стига наистина ваксината да действа, нямам нищо против. Но и аз мисля, че трябва да е по желание. А какво стана с теорията за БЦЖ ваксината, която помага срещу коронавируса?
Аватар
lyuta_chushka95

Re: Антибактериален гел или мокри кърпички - кое е по-подходящо?

Мнениеот Nely Nel » 26 Май 2020, 17:17

Според мен малките антибактериални спрейчета са много подходящи, а и удобни за ползване. Не заемат много място в чантата. :wink:
Аватар
Nely Nel

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу коронавирус?

Мнениеот Лош Холестерол 007 » 27 Май 2020, 09:14

Не! Щом казват, че преболедувалите от Ковид-19 не изграждат имунитет, каква ваксина смятат по-точно да създадат?
Аватар
Лош Холестерол 007

Re: Кои дезинфектанти са най-ефикасни за профилактика срещу коронавирус?

Мнениеот iriny » 27 Май 2020, 09:51

mimeto96 написа:А според вас кои дезинфектанти за ръце са подобри - тези под формата на гел или спрей?

Много зависи от съдържанието и качеството. Иначе дали ще е гел или спрей за мен няма голямо значение.
iriny

Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

Мнениеот CinemaFreak » 27 Май 2020, 16:28

Днес в банката ме изненадаха, че вече за всяка вноска на пари ми искат такса от 1 лев. Попитах защо, а те ми отговориха, че "така се изисквало".
Напълно ми е ясно, че е много вероятно заради коронавируса в моята банка имат допълнителни разходи, които ние трябва да поемем.
Усетихте ли увеличение на цените на други стоки и услуги? В хранителните стоки не мога да го усетя, но казват, че ресторантите са с 10-15% по-високи цени. Как ще им дойде тогава и по-ниското ДДС? Ами направо като подарък...
Защо никой не говори за таксата коронавирус и легална ли е тя? И защо КЗП мълчи?
CinemaFreak

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

Мнениеот Nely Nel » 27 Май 2020, 20:01

Не зная за банките, но определено ми прави впечатление, че в магазините стоките са по-скъпи. Аз си пазарувам обикновено едни и същи неща от определени магазини и зная колко струват. Всичко е поскъпнало. Само не мога да си обясня защо... :sad:
Аватар
Nely Nel

Re: Такса Коронавирус - усетихте ли я вече по вашия джоб?

Мнениеот varlam » 27 Май 2020, 20:29

напълно е нормално да плащате повече, такива са времената. В крайна сметка, искате по-добро обслужване, както преди. Няма да е както преди, при това и ще струва повече. Таксата коронавирус не е чак така лоша идея.
varlam

Re: Пушачите по-застрашени ли са от заразяване с коронавирус или напротив?

Мнениеот marchinko73 » 28 Май 2020, 09:01

Паулу Коелюв написа:Малко странно ми звучи заклет пушач да се притеснява от коронавирус, а не примерно от рак на белите дробове. :grin: То и в двата случая не е сигурно дали ще го хванеш, но опасността си съществува... Ако за COVID-19 е много съмнително дали ще те убие, при положение, че нямаш други заболявания, то при рака е 90% сигурно.

Принципно си прав... Ама все пак е щеше да е успокоително, ако цигарите помагаха поне за едно нещо... :lol:
Аватар
marchinko73

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси