Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
03 Юни 2020, 11:07
И аз все още нямам окончателно мнение по въпроса за ваксината срещу COVID-19. Принципно не съм против. Ето, според изследванията БЦЖ ваксината ни е предпазила до голяма степен от коронавируса, затова при нас случаите са по-малко, отколкото в другите страни. Но и аз съм съгласна, че трябва да е по избор.
03 Юни 2020, 21:22
Значи попаднах на много обезпокоителна информация. Според някои учени коронавирусът можел да се предава и при сексуален контакт, тъй като бил открит в спермата на болни мъже в Китай. Според проф. Камен Плочев COVID-19 търсил всевъзможни места, където да се скрие в човешкия организъм и си е намерил удобно местенце в тестисите. Това, ако е вярно, може да доведе до много лоши последици... направо си е втора епидемия от СПИН. Въпросът е дали може да се вярва на китайските учени и на проф. Плочев? Някой интересувал ли се е от тази тема? Какво ви е мнението по въпроса?
04 Юни 2020, 09:00
Напълно ясно е, че при нарушена социална изолация може да се разболеете от коронавирус. Сексът е предпоставка за близък контакт, така че, въпросният професор Плочев по дефолт е прав. Дали точно в тестисите се крие, може да се крие в клюнката, в случайно покашляне, в дъх, в кихане. Тестисите не кашлят...
04 Юни 2020, 09:22
Всъщност притеснителното в цялата работа е, че вирусът явно мутира и намира нови начини за разпространение. То е ясно, че при сексуален контакт социалната дистанция е нарушена и заразяването ти е гарантирано.
04 Юни 2020, 10:12
Не съм много компетентен по въпроса с ваксините, но тази бих си я направил, стига да действа.
04 Юни 2020, 16:49
marchinko73 написа:Паулу Коелюв написа:Малко странно ми звучи заклет пушач да се притеснява от коронавирус, а не примерно от рак на белите дробове.

То и в двата случая не е сигурно дали ще го хванеш, но опасността си съществува... Ако за COVID-19 е много съмнително дали ще те убие, при положение, че нямаш други заболявания, то при рака е 90% сигурно.
Принципно си прав... Ама все пак е щеше да е успокоително, ако цигарите помагаха поне за едно нещо...

Ааа, цигарите помагат, как не!? Помагат да ти се опразни джоба и да ти се скапе здравето!
04 Юни 2020, 19:22
petyo62 написа:Заради тоя коронавирус ни разказаха играта! Банки, хранителни стоки, лекарства... Всичко поскъпва, а заплатите - надолу... Не знам управляващите как я мислят тая работа, ама няма няма да я бъде дълго време според мен!
Нали казаха, че от 15 юни отменят извънредната обстановка и мерките? Дано след това вече нещата да се нормализират и всичко да си дойде на мястото!
05 Юни 2020, 10:06
Значи, забелязал съм, Момчил Митев, че бившите пушачи стават най-заклетите противници на тютюнопушенето. По-свирепи са и от тези, които никога не са опитвали!

Но това е в кръга на шегата. Иначе - поздравления за волята да спреш цигарите!
05 Юни 2020, 17:44
Доста хора са убедени, че 5G технологията е причина за пандемията и короновирусът всъщност е нещо като лъчева болест.
Дали това е поредната "световна лудост", която, както твърдят социолозите се появява регулярно на 2-3- месеца? Вярно, че е смехотворно да се твърди, че 5G мрежите разпространяват коронавируса. То все едно да обвиниш микровълновата си печка, че го разпространява! Вирусите се пренасят от живите организми - това е ясно. Обаче във всяко твърдение, дори и най-безумното на пръв поглед може да се крие частица истина.
Дали все пак мобилните мрежи не са допринесли с нещо за пандемията? Например дали е възможно нейонизиращите лъчения да са предизвикали някакъв вид мутация, която да е подпомогнала проявата на COVID-19? Или пък дали не действат отслабващо на имунната система на хората и те да стават по-податливи на заболявания? Като оставим на страна коронавируса, какво ще кажете за рязкото увеличаване на броя на хора с ракови заболявания?
05 Юни 2020, 21:11
Учудва ме, че има подобна тема в един здравен форум. Едно от най-лошите неща на демокрацията е това, че всеки може да си изкаже мнението. Може и да не е прав.
5G технологията е научен напредък, който ще позволи по-бърз интернет. Много вероятно е да има и по-високи технологии след това. Смешното е, че има определени хора, които настояват на това да не се движим напред и ако може, да стоим някъде през 80-те години на 20 век.
Коронавирусът няма нищо общо с въпросната технология, но това е конспиративно мислене, което хората обожават.
Ако хората си миеха ръцете повече, вероятно щеше да има по-малко жертви. Без чипиране, псевдо-теории за ваксини, параноични планове за завладяване на Земята от извънземен разум - без тях се живее по-лесно.