Упражнения за стягане на бюста след бременност, но какви?

Бягане, упражнения у дома, поддържане на формата, аеробика, плуване, кардио тренировки, други спортове

Упражнения за стягане на бюста след бременност, но какви?

Мнениеот penny » 05 Дек 2013, 15:20

Мисля, че доста от мами се вълнуват от този въпрос, особено след момента, в който спрат да кърмят!
Интересно ми е дали имам шанс да стегна бюста си след раждането, разбира се без каквито и да било интервенции, по-скоро с упражнения!

Преди за забременея бях около 50 килограма, но със сравнително голям бюст, за теглото си. Съответно през бременност и особено след раждането се издуха на балон.
Вече не кърмя от 5 месеца и бюста ми е в почти същите размери като преди, но е отпуснат.

Мислите ли, че упражненията в този случай биха помогнали за стягане на бюста? Има ли по-ефикасен начин или по-скоро комбинация, която да действа стягащо – например упражнения и някакъв гел/крем, нещо такова?
penny

Re: Упражнения за стягане на бюста след бременност, но какви

Мнениеот Fancy » 05 Дек 2013, 15:25

Все още не съм стигнала до този етап, защото кърмя, но живо се интересувам! Един от най-ефикасните начини, мисля че е с лицеви опори! Ако имаш време и енергия, можеш да посетиш някоя зала за фитнес, там със сигурност инструкторите ще ти препоръчат вид тренировка!
Fancy

Re: Упражнения за стягане на бюста след бременност, но какви

Мнениеот sofi_black » 06 Дек 2013, 17:36

Кофичките не изпълняват ли подобна функция? За съжаление ръцете ми са доста слаби и не бих могла и от една лицева опора да се вдигна!
sofi_black

Re: Упражнения за стягане на бюста след бременност, но какви?

Мнениеот Pipilota » 05 Дек 2014, 11:04

Само с фитнес може да се случи това, има упражнения точно за бюста :))
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот S_Milenska » 08 Дек 2014, 17:28

Не съм се замисляла, я някой да каже, вкъщи не може ли? :oops:
Аватар
S_Milenska

Мнениеот moni.sparrow » 22 Май 2015, 16:13

S_Milenska написа:Не съм се замисляла, я някой да каже, вкъщи не може ли? :oops:

Ами не съм сигурна, предполагам има и такива, но след раждане не само мускулът е отпуснат, така че няма какво да се лъжем :idea:
moni.sparrow

Мнениеот веселказасмяна » 25 Май 2015, 16:22

Имаше определен вид лицеви опори, които се правиха специално за гърди, но като цяло не помага нищо, ако самата кожа се е отпуснала :idea:
веселказасмяна

Мнениеот Slavena » 26 Май 2015, 10:35

Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
Slavena

Мнениеот Lisica » 27 Май 2015, 14:17

Slavena написа:Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
Не мисля така, има много упражнения за гъдри, които могат да помогнат да се оформи малко бюста след раждането и кърменето,но за драстични промени само ножа - там си права.
Аватар
Lisica

Мнениеот moni.sparrow » 18 Ное 2015, 14:23

Lisica написа:
Slavena написа:Упражненията не помагат, само и единствено може да стане, ако се направи операция на мястото.
Не мисля така, има много упражнения за гъдри, които могат да помогнат да се оформи малко бюста след раждането и кърменето,но за драстични промени само ножа - там си права.

За съжаление не може да се повлияе на кожата по никакъв начин, колкото и да се стегне мускулът...
moni.sparrow

Следваща

Назад към Фитнес и кардио активност