Как да направим детето си щастливо?

Как възпитаваме детето си, грижи за физическото и душевното му развитие, съвети

Re: Как да направим детето си щастливо?

Мнениеот Rali_hr » 25 Юни 2015, 11:22

Това е истината, че ние ограничаваме страшно много, изискваме много без изобщо да се замисляме какво искат децата. Казваме това трябва да стане, независимо на детето, че точно в този момент ама изобщо не му се пие мляко да речем, обаче ние държим на нашето трябва.
Мисля, че не съзнаваме, че децата са като нас, само че с по-малък размер и сега се учат, но те вече имат своите предпочитания и изглед над света, трябва да се научим взаимно да се разбираме и изслушваме, за да бъдем щастливи и ние и децата ни. :!:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Pipilota » 25 Юни 2015, 13:45

Децата много се обиждат, когато ги сравняват с някое друго, а аз се усещам, че понякога го правя, вианги давам пример на единия с другия и това е много напрягащо.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 25 Юни 2015, 15:32

Pipilota написа:Децата много се обиждат, когато ги сравняват с някое друго, а аз се усещам, че понякога го правя, вианги давам пример на единия с другия и това е много напрягащо.

Хем го знаеш, пък го правиш. :lol: :lol: Обаче поне си признаваш, в повечето случаи никои нищо не си признава, всеки се прави на Перфектен родител !
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Lili_pili » 26 Юни 2015, 16:34

Определено е много сложно да изгражда един човек друг, а с децата е точно така, родителите са тези, които трябва да направят децата си .. някакви. :roll: Много сложна задача в това изнервено и забързано ежедневие. :(
Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път.
Аватар
Lili_pili

Мнениеот Kaya » 27 Юни 2015, 11:05

Имам чувството, че просто пропускаме да осъзнаем индивидуалността на децата и факта, че те самите също имат претенции, имат желания, има неща, които им харесват и не. Имат дори мнение. Изключително важно е децата да се изслушват,това ги кара да се чувстват значими и истински, а не малки и нищожни. Вярно е, че в повечето случаи знаем, че децата няма да ни кажат нещо велико, но това не значи, че не трябва да ги чуем.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Ваня Стойчева » 01 Сеп 2015, 13:52

И аз мисля, че всички правим всичко да бъдат щастливи децата ни, но просто не се получава понякога, може би факта, че живеем в толкова напрегнато време си дава своето отражение.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Slavena » 11 Сеп 2015, 13:16

затова винаги можем да ги зарадваме като им купим нещо малко и да се кефят ;)
Slavena

Мнениеот kalinka-kuku » 11 Сеп 2015, 13:59

Slavena написа:затова винаги можем да ги зарадваме като им купим нещо малко и да се кефят ;)

Подаръци, подаръци, не може винаги подаръци, най-много се нуждае от внимание малкото човече. ;)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Lollipop » 12 Сеп 2015, 10:00

Ние родителите често можем да бъдем жестоки, това е истината.. ;( Колкото и да не ни се иска да го признаем, много често постъпваме зле с децата си и ги тормозим дори и да не го осъзнаваме. Затова растат нещастни и обидчиви.
Аватар
Lollipop

Мнениеот julianne » 22 Сеп 2015, 14:21

Lollipop написа:Ние родителите често можем да бъдем жестоки, това е истината.. ;( Колкото и да не ни се иска да го признаем, много често постъпваме зле с децата си и ги тормозим дори и да не го осъзнаваме. Затова растат нещастни и обидчиви.

Наистина ли това мислиш, недей плашиш ме, на мен тепърва ми предстои това и много ме е страх да не стана точно такъв тип родител, всячески се опитвам да го избягвам от сега, ти това ли мислиш за себе си като родител или просто си била възпитана в такова семейство?
julianne

ПредишнаСледваща

Назад към Възпитание, грижа и съвети