Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот kamaro » 19 Апр 2018, 00:40

Здравйте! Ще ви опиша моят проблем! Мъж съм на 33 години - женен с едно дете! Първо малко предистория: Винаги съм бил здрав и пъргав човек до 32рата си година имам една операция от крипторхизъм и една преди 3 месеца от тиреогласална киста + трахеотомия! Но не те са ми проблема! Преди около година в един горещ ден се почувствах отпаднал постоянно ми се спеше и вдигах кръвно 135 на 82 - аз по принцип съм с 120 на 80 и ми се отрази зле болеше ме главата но ядях кисело мляко с канела и кисело мляко с връзка магданоз и ми минаваше! После със семейството ходихме на море и забелязах, че като шофирах от София до варна много много се уморих, като пристигнахме спах цял ден, а аз съм професионален личен шофьор /в работата имам много стрес между другото! После кръвното ту се нормализираше ту се повишаваше около 5 месеца, станах доста раздразнителен като ми беше високо, а съм много уравновесен и спокоен по-принцип! Започнах някък да се карам с всички! Преди операцията много се бях стресирал! Малко преди нея започна да ми се ускорява пулса до 100 и леко ми падаше кръвното до 115/75. Операцията беше тежка около 5 часа но се възтанових в болницата видях доста ужаси - те ме депресираха допълнително. Завърнах се в къщи видях семейството бях щастлив! Но след няма и седмица кръвното пак започна да играе бях като пребит постоянно спях, като стана от леглото ми се вие свят, като вървя по улицата ми се вие свят кръвно около 125на85 пулс 84 но забелязах, че като го меря прав/не знам дали е редно е 120 на 100 пулс 110. Постоянно се ядосвах и от най-малкото вълнение ми се разтуптява сърцето. А като спя пулса падаше до около 60, после кръвното падаше до 100 на 65 и пулс 65 но като седна 125 на 85 и като стана 110 на 100 пулс 100!Вече нямам високо а ниско купих си капки хомеопатични за покачване на кръвното-рфект нулев! Усещам, че като се изправя вените на краката ми пулсират здраво! Тръгнах по лекари и ходих на 4 кардиолога - казват пефектен пулс и кръвно - гледаха ме на ехограф - перфектно сърце пий Деанаксит стресирал си се! Аз не го пих страх ме е от такива психо лекарства! Ходих на ЯМР глава и шия няма нищо! После отидох на хематолог и нищо! Ехограф на доста органи черен дроб, слезка, пикочен мехур, простата, щитовидна жлеза, бъбреци - на единия ангиомиолипом 12,5мм за проследяване след 6 м. Но казаха, че кръвното не е от него! Ходих на невролог и жената като видя папката на колко доктори съм бил и ми каза това е депресивно разстройство - изписа ми Клонарекс със зелена рецепта - него не съм и помислял да го пия! Върнах се при кардиолога и му казвам моляте пиши ми лекарство за сърцебиене много ми е зле залитам! Той ми каза това е нормална хемодинамика пий айрян като падне кръвното и се видя в чуди с мен и му писа Небилет 5мг по 1/4 него пих 2 дни вярно свали пулса ама и кръвното-щях да колабирам! Е последно ходих на ендокринолог мериха ми TSH 3.70 ref 0.27-4.2,FT4 12.50 ref. 12-22 FT3 5.5 TAT MAT нямат покачване най-долу в рейнджа не помня! Ендокриноложката каза, че можеби влизам в хипофункция, но изобщо не дава лекарства сама да се пребори жлезата! А на мен ми е ниско кръвното като легна а като стана ми се вдига пулса и долната граница, краката не ме слушат, вие ми се свят от сърцебиенето по улицата и залитам, ям като разпран, спи му се! Тежа 80 кг висок съм 177 см. Всички кръвни изледвания са в норма освен висок холестерол! Аз почти живея здравословно не знам от къде идва той! 6.47 общ и кортизол имам 550 при ref до 500!Ще съм радостен на всеки съвет! Според мен е щитовидката! Според докторите и семейството съм хипохондрик! Е това беше от мен! Поздрави!
kamaro
 
Мнения: 6
Регистриран на: 19 Апр 2018, 00:32

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Milata1234 » 26 Апр 2018, 11:59

Здравейте!! Зимата изкарах грипа неприятно.Около месец преди да ме хване ми се виеше свят,боляха ме челото и очите... после се разболях, редуваха се главоболие и ту болки в едното,ту другото око и световъртеж. Грипа мина бързо и на крак,но три месеца след него продължиха главоболието,болките в очите и виене на свят.Едното ми око остана изцъклено,особено като се смея. Казаха,че грипа ударя в нервната с- ма.Окото си ме боли, доста по - отворено е от другото.Ще се оправи ли и на какво се дължи това? Благодаря ви..
Milata1234
 
Мнения: 61
Регистриран на: 06 Апр 2018, 22:04

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Milata1234 » 01 Май 2018, 13:38

Здравейте!! Надявам се да получа отговор отговор
Milata1234
 
Мнения: 61
Регистриран на: 06 Апр 2018, 22:04

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Васка Ангелова » 02 Май 2018, 16:11

Здравейте.
Искам да Ви попитам има ли Някаква възможност с медикаменти да се забави
развитието на съдовата деменция?
Майка ми е с тази болест и със всеки изминал ден се влошава все повече.
Има ли някакъв медикамент, който да забави влошаване на състоянието и?
Благодаря Ви предварително.
Васка Ангелова
 
Мнения: 2
Регистриран на: 02 Май 2018, 15:55

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот p.petrov » 02 Май 2018, 16:26

Здравейте, когато имах и аз проблеми с нервната система ми препоръчаха едни дъвчащи хапчета, които се приемаха по 1-2 дневно. Може би след първата седмица усетих някакво облекчение. Като навик ми беше, след обяд си взимам да си дъвча и след вечерята пак. С времето се стараех да ги намаля и в момента започвам да ги дъвча, когато усетя, че нещо не ми е окей.. Намерих ги и можете да ги поръчате онлайн, дори аз като си ги бях взимал бяха по-скъпи.. Можете да ги погледнете тук: https://healthstore.bg/pure-nutrition-m ... i-tabletki . По време на приема се чувстах по-свеж и енергичен :bouncymulticolor:
Всеки залез ни носи спокойствие, всеки изгрев ни носи надежда.
Аватар
p.petrov
 
Мнения: 46
Регистриран на: 01 Май 2018, 03:40
Местоположение: Варна

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот JPA » 06 Май 2018, 18:07

[quote="Dr Ilian Savov"]Тук можете да зададете своите въпроси свързани със заболявания на периферната нервна система!
На вашите въпроси ще отговаря д-р Илиян Савов - специалист невролог!




Изтръпнал среден пръст от носене на найлонова торба ,Здрвейте вече една седмица мина и имам изтръпване на върха на средния пръст след 10 мин .носене на тежка найлонова торба. Освен време и витамин Б трябвяа ли да се предприеме нещо друго за лечение ?Тъй ,като съм професионален китарист и съм притеснен от загубата на чуствителност. Благогдаря Предвярително !
JPA
 
Мнения: 1
Регистриран на: 06 Май 2018, 17:04

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Славка.Пенева » 17 Май 2018, 13:07

От известно време насам усещам пулсиране в областа на гърдите от ляво,понякога болка отзад на гърба. Също и стягащи болки в гърдите. Пулсирането се случва често. Също и като се облегна на лявата страна в по-неудобна поза. От какво може да е?
Славка.Пенева
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Май 2018, 13:03

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 19:49

Tаня написа:Здравейте, аз съм на 20 г., преди една година ми откриха заболяването Спина Бифида лека форма. Имам нередовен цикъл , понякога три месеца , понякога четири ми закъснява. Ходила съм при много генеколози и не откриват причината . Искам да попитам дали има вероятност нередовният цикъл да е свързан със Спина Бифида ?


Здравейте,

Много малко вероятно е, причината за това да е спина бифида ! Необходимо е да се търсят хормонални нарушения !

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 451
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 19:51

thzveta написа:Здравейте,
Имам шийна остеохондроза и от 2005г. съм със световъртеж, загуба на равновесие и олюляване.
Сега съм на анафранил, флуанксол и бетасерк. Но тъй като напълнявам от анафранила искам да го заменя със серопрам, който също съм пила през годините.
Въпроса ми е може ли да комбинирам серопрам с флуанксол и бетасерк!
Благодаря много


Здравейте,

Уместно е да се обърнете към проследяващия Ви психиатър. Няма противопоказания за комбинацията им с бетасерк .

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 451
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 19:57

Atina_ написа:Здравейте, д-р Славов. Един приятел в Англия от 10 години се оплаква от силни болки в цялата лява половина на тялото. Првени му са различни изследвания като рентгенови снимки и дори ядрено-магнитен резонанс, но причината и първоизточникът не могат да бъдат установени. В епикризата пише, че не се наблюдава изменение на гръбначните дискове, нито загуба на веществото между тях, нито някакво нарушение на прешлените. Никога през годините не е засичано и някакво възпаление. (Аз лично се замислих за радикулит в първия момент, защото аз самата го имам и като ме заболи кръстът, болката започва да се разпространява надолу по краката, чак до глезените, и целите изтръпват. Но лекарите в Англия не са засекли дори нещо подобно).
Няма събитие преди 10 години, с което да се свърже началото на болките. Като малък (на 8-10 години) е падал от стълба, но сега в на около 35, а болките са започнали на 25. Определено не си ги „внушава” и не са на психическа основа, тъй като по цели нощи не може да спи от тях и дори там кара кола автоматик, защото левият му крак е като вцепенен и много болезнен.
Правени са му само някакви инжекции, бз никакъв ефект. Върпосът ми е как трябва да се процедира и каква може да е причината? Ако дойде в БГ, има ли шанс резултатите да са различни и да се открие проблемът?
Благодаря предварително за отделеното време.


Здравейте,

уместно е да бъде прегледан и да се направи заключение на проведените изследвания. Уместно е да посети невролог - в Англия или тук - резултатите от изследванията ще са еднакви !

Успех,
Д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 451
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

ПредишнаСледваща

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта