Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Тук можете да зададете въпроси към лекар невролог, да се косултирате със специалист и да споделите мнения за Вашият проблем.Ще получите съвет и професионален отговор от лекар специалист невролог.
Д-р Илиян Савов

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 19:59

extremum написа:Здравейте, искам да попитам от какво е възможно да получавам обрив след изпотяване / леко навлажняване на кожата по цялото тяло. Случва се дори и когато изляза от банята да имам червени петна като от ухапване от много комари,само че не толкова подуто и обширно както е от комар ухапването,а някак по-розово-червеникаво ,което изчезва след 15-20 минути. Имам тоя проблем от може би 7-8 години и който и да съм питал, ми е казвал,че няма лек за това и че самата ми пот е такава. Но е доста кофти лятно време като мръдна до магазина например и като ми се навлажни/запоти леко кожата и веднага да избиват тея гадни петънца. Имам и по-силна емоционалност и се изпотявам често когато съм в некомфортна ситуация,особено изразено по вечно студените ми и потни ръце.Може температурата в стаята да е 10 градуса ,а ръцете ми пак да са потни.Проблемът започна още от пубертета с това изпотяване и си мислех,че ще отшуми,но явно няма.. Вероятно има връзка между двете и затова се обърнах към тоя форум.


Здравейте,

уместно е първо да се консултирате с дерматолог. Възможно е да е вид алергична реакция/ контактен дерматит.

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:33

kamaro написа:Здравйте! Ще ви опиша моят проблем! Мъж съм на 33 години - женен с едно дете! Първо малко предистория: Винаги съм бил здрав и пъргав човек до 32рата си година имам една операция от крипторхизъм и една преди 3 месеца от тиреогласална киста + трахеотомия! Но не те са ми проблема! Преди около година в един горещ ден се почувствах отпаднал постоянно ми се спеше и вдигах кръвно 135 на 82 - аз по принцип съм с 120 на 80 и ми се отрази зле болеше ме главата но ядях кисело мляко с канела и кисело мляко с връзка магданоз и ми минаваше! После със семейството ходихме на море и забелязах, че като шофирах от София до варна много много се уморих, като пристигнахме спах цял ден, а аз съм професионален личен шофьор /в работата имам много стрес между другото! После кръвното ту се нормализираше ту се повишаваше около 5 месеца, станах доста раздразнителен като ми беше високо, а съм много уравновесен и спокоен по-принцип! Започнах някък да се карам с всички! Преди операцията много се бях стресирал! Малко преди нея започна да ми се ускорява пулса до 100 и леко ми падаше кръвното до 115/75. Операцията беше тежка около 5 часа но се възтанових в болницата видях доста ужаси - те ме депресираха допълнително. Завърнах се в къщи видях семейството бях щастлив! Но след няма и седмица кръвното пак започна да играе бях като пребит постоянно спях, като стана от леглото ми се вие свят, като вървя по улицата ми се вие свят кръвно около 125на85 пулс 84 но забелязах, че като го меря прав/не знам дали е редно е 120 на 100 пулс 110. Постоянно се ядосвах и от най-малкото вълнение ми се разтуптява сърцето. А като спя пулса падаше до около 60, после кръвното падаше до 100 на 65 и пулс 65 но като седна 125 на 85 и като стана 110 на 100 пулс 100!Вече нямам високо а ниско купих си капки хомеопатични за покачване на кръвното-рфект нулев! Усещам, че като се изправя вените на краката ми пулсират здраво! Тръгнах по лекари и ходих на 4 кардиолога - казват пефектен пулс и кръвно - гледаха ме на ехограф - перфектно сърце пий Деанаксит стресирал си се! Аз не го пих страх ме е от такива психо лекарства! Ходих на ЯМР глава и шия няма нищо! После отидох на хематолог и нищо! Ехограф на доста органи черен дроб, слезка, пикочен мехур, простата, щитовидна жлеза, бъбреци - на единия ангиомиолипом 12,5мм за проследяване след 6 м. Но казаха, че кръвното не е от него! Ходих на невролог и жената като видя папката на колко доктори съм бил и ми каза това е депресивно разстройство - изписа ми Клонарекс със зелена рецепта - него не съм и помислял да го пия! Върнах се при кардиолога и му казвам моляте пиши ми лекарство за сърцебиене много ми е зле залитам! Той ми каза това е нормална хемодинамика пий айрян като падне кръвното и се видя в чуди с мен и му писа Небилет 5мг по 1/4 него пих 2 дни вярно свали пулса ама и кръвното-щях да колабирам! Е последно ходих на ендокринолог мериха ми TSH 3.70 ref 0.27-4.2,FT4 12.50 ref. 12-22 FT3 5.5 TAT MAT нямат покачване най-долу в рейнджа не помня! Ендокриноложката каза, че можеби влизам в хипофункция, но изобщо не дава лекарства сама да се пребори жлезата! А на мен ми е ниско кръвното като легна а като стана ми се вдига пулса и долната граница, краката не ме слушат, вие ми се свят от сърцебиенето по улицата и залитам, ям като разпран, спи му се! Тежа 80 кг висок съм 177 см. Всички кръвни изледвания са в норма освен висок холестерол! Аз почти живея здравословно не знам от къде идва той! 6.47 общ и кортизол имам 550 при ref до 500!Ще съм радостен на всеки съвет! Според мен е щитовидката! Според докторите и семейството съм хипохондрик! Е това беше от мен! Поздрави!


Здравейте,

Изключително професионално сте описали Вашите оплаквания ! С оглед оплакванията и обективните находки (описани от Вас), считам че не е хипохондрия. Да, напълно е възможно да се касае на развиващ се хипотитеоидизъм или друго хормонално нарушение ! По отношение на напрежението - вероятно ще е необходимо въвеждането на лек анксиолитик. Деанскит не е средство на избор, още по-малко клоназепам (клонарекс), към който има голям толеранс !
Практичен съвет - намерете си добър ендокринолог и невролог, на които да им имате доверие - да поставите диагнозата и да провеждате лечение !

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:35

Milata1234 написа:Здравейте!! Зимата изкарах грипа неприятно.Около месец преди да ме хване ми се виеше свят,боляха ме челото и очите... после се разболях, редуваха се главоболие и ту болки в едното,ту другото око и световъртеж. Грипа мина бързо и на крак,но три месеца след него продължиха главоболието,болките в очите и виене на свят.Едното ми око остана изцъклено,особено като се смея. Казаха,че грипа ударя в нервната с- ма.Окото си ме боли, доста по - отворено е от другото.Ще се оправи ли и на какво се дължи това? Благодаря ви..


Здравейте,

Необходимо е да се консултирате с офталмолог и невролог - за оценка на обективното Ви състояние и предприемане на последващи диагностични изследвания !

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:36

Milata1234 написа:Здравейте!! Надявам се да получа отговор отговор


Здравейте,

Необходимо е да се консултирате с офталмолог и невролог - за оценка на обективното Ви състояние и предприемане на последващи диагностични изследвания !

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:38

Васка Ангелова написа:Здравейте.
Искам да Ви попитам има ли Някаква възможност с медикаменти да се забави
развитието на съдовата деменция?
Майка ми е с тази болест и със всеки изминал ден се влошава все повече.
Има ли някакъв медикамент, който да забави влошаване на състоянието и?
Благодаря Ви предварително.


Здравейте,

Да съществуват медикаменти за забавяне прогресията на дементния синдром. Уместно е оценка на цялостното състояние и провежданата до момента терапия. Ако Ви притеснява, обърнете се към лекуващия невролог, за преценка на терапията.

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:41

JPA написа:
Dr Ilian Savov написа:Тук можете да зададете своите въпроси свързани със заболявания на периферната нервна система!
На вашите въпроси ще отговаря д-р Илиян Савов - специалист невролог!




Изтръпнал среден пръст от носене на найлонова торба ,Здрвейте вече една седмица мина и имам изтръпване на върха на средния пръст след 10 мин .носене на тежка найлонова торба. Освен време и витамин Б трябвяа ли да се предприеме нещо друго за лечение ?Тъй ,като съм професионален китарист и съм притеснен от загубата на чуствителност. Благогдаря Предвярително !


Здравейте,

Уместно е да се проведат изследвания за уточняване на диагнозата. Обърнете се към лекуващия Ви невролог.

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот Dr Ilian Savov » 21 Май 2018, 21:42

Славка.Пенева написа:От известно време насам усещам пулсиране в областа на гърдите от ляво,понякога болка отзад на гърба. Също и стягащи болки в гърдите. Пулсирането се случва често. Също и като се облегна на лявата страна в по-неудобна поза. От какво може да е?


Здравейте,

консултирайте се с кардиолог.

Успех,
д-р Савов
Dr Ilian Savov
 
Мнения: 436
Регистриран на: 22 Фев 2013, 12:39

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот neli.jekova » 02 Юни 2018, 17:35

Здравейте!Имам болки в кръста и ишиас и вчера личната лек.ми постави инжекция Флостерал-кортикостероид.Днес имам зачервяване на лицето ,все едно имам темтератъра.Мн.се приъеснявсм защото съм имала уртикария в миналото от влага.Какво да правя?Тук чеъа за ужасни странични ефекти!
neli.jekova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 02 Юни 2018, 17:32

Re: Заболявания на периферната нервна система - онлайн консултация с невролог

Мнениеот vipman » 16 Юни 2018, 11:51

Здравейте,

В края на март месец преживях огромен стрес. И ето какво се получи. Не успях да спя цели 72 часа, а в самия им край започнах да потрепервам леко с цялото тяло. След това поспах няколко часа, а след това не успях да спя 48 часа. След това малко се пооправих, започнах да спя 4-5 часа. Беше ужасно. Направо не се търпеше. Понеже бях в града и като ходих до магазините направо шях да припадна от изтощение. Все пак бях запознах че ако човек не се наспива добре може да бъде изтошен на другия ден.Наложи се да се преместя на село, а безсънието продължаваше. По едно време започнах да поръчвам хранителни добавки за добър сън, но нямаха голям ефект. Ето какво изредих - Допелхерц Спокоен сън, Мелатонин Адифарм, Меладорм, Валериана, Витамикс Сън, Допелхерц Коензим Q10. Но нямаха ефеккт, а и аз нямах енергия в себе си. Чувстах се ужасно изтощен все едно съм бил на денонощен физически труд в някоя камеломна. Просто беше непоносимо. Ставаш от леглото, работиш малко и после пак трябва да легнеш на леглото. Беше истински кошмар. Чак тогава осънах че съня възстановява човек за другия ден, а при мен той беше много кратък - 4-5 часа. Осъзнах че имам хроничка инсомния и че имам нужда от специалист. Безсънието продължаваше - трудно заспиване, незадоволителен сън и отвреме навреме главоболие. В четвъртък отидох на специалист невролог - оказа се супер пич и ми изписа лекарства. - Неолексан и Невростаб. Дори ми взеха кръвна проба за анализ.
За неолексан пише че е най-добрата алтернатива на антидепресантите.Съдържа само едно -5-хидрокситриптофан (5-HTP) или Серотонин. Съдържал се много в шоколада.
http://neopharm.bg/neolexan
Има още един подобен продукт - Неодорм.
http://neopharm.bg/neodorm-mr
А Невростаб е изцяло хранителна добавка от Валериана, глог и пасифлора.

Никога не съм знаел че ще ме хване хроничното безсъние и такива последици ще има за мен. Накратно - хронична умора, намалена работоспособност, раздразнителност, главоболие и т.н.
Дните дето отминаха съм спал около 3-4 часа, но някак си пак не ми се достатъчни.
Много ме е яд че пробвах да се самолекувам с някакви хранителни добавки, а не знаех че трябва да посетя невролог. Но и проблема беше как да го посетя след като няма много енергия в мен. Един такъв отпаднал и уморен бях.След добър сън човек се чувства свеж и отпочинал, а аз бях като торба с тежки камъни.

Много моля да ми помогнете. Съвети. Искам в скоро време да започна нова работа, а това безсъние ми пречи.
vipman
 
Мнения: 4
Регистриран на: 16 Юни 2018, 11:47

Предишна

Назад към Неврология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта