09 Май 2019, 12:57
ln_none написа:Здравейте д-р Савов, моля за консултация.
На 39 години съм, жена. От дете имам кифозно гръбначно изкривяване. Преди 6-7 години ми диагностицираха Хашимото, без промяна в хормоните.
Преди около година, след натоварване, получих болка ниско в кръста, преминаваща към левия крак. Не е постоянна, но в някои дни е много силна - не мога да се наведа, трудно седя.
Усещам и вълни по гръбнака, които не са болезнени.
Често получавам изтръпване на китките, особено нощем; и подуване на пръстите при разходка.
Имам чувство за повишено налягане в главата, очите, ушите, малко е все едно стоя с главата надолу. Нямам изразено главоболие, по-скоро е натиск и понякога пробождания.
Често виждам и чувам бял шум. При по-силна умора понякога получавам скотома. Постоянно имам остатъчни образи.
Ходих на очен лекар (имам късогледство и астигматизъм от години) и се установи очно налягане на горна граница и леко назално изместен сноп. Другото е б.о.
Цялостното ми усещане е, че движението на нещо в тялото (кръвта?) е затруднено.
Може би е от значение, че цялото ми семейство има оплаквания, свързани с гръбначния стълб. Майка ми е с дългогодишна дископатия.
Баща ми от близо година има проблем с необяснима безчувственост в краката. Сестра ми също има силна болка в кръста и крака.
Споменавам го в случай, че е възможно да има нещо генетично (отдавна не живеем заедно).
Работя на компютър, но не съм подложена на стрес, водя спокоен живот на село.
Изследвания - ПКК в норма с леко понижени еритроцити, хормони на щитовидната в норма.
Ходих при невролог и диагнозата е нервно-вегетативна дистония, но искам да се изключат съмненията ми за проблем в гръбначния стълб. Бихте ли ми препоръчали специалист или допълнителни изследвания, които да се направят?
Благодаря предварително и лек ден!
09 Май 2019, 13:00
radost8888 написа:Здравейте,
Детето ми ,на 9 мес е , приема конвулекс по схема, питането ми е след храна върна малко, трябва ли да давам нова доза или не? Благодаря предварително.
09 Май 2019, 13:03
IlianaBalt написа:Здравейте д-р Савов,
от около 3 месеца имам следните проблеми - първоначално се започна с лош сън, при събуждане изтръпване в ръцете, което при раздвижване изчезваше. По-късно започнах да получавам схващане в ръцете при събуждане, което също изчезваше при раздвижване. Едновременно с това имах и мускулни болки в краката и ръцете. Сега от известно време чувствам схващането на ръцете и през деня, а не само при събуждане. Имам и леки болки в китките, а понякога и в мускулите на други части от тялото. Ходих на ревматолог, правих пълни изследвания на кръвта, както и ядрено магнитен резонанс. Единственият проблем, койте се вижда от изледванията е недостиг на витамин Д. Всичко друго покава, че съм здрава, но въпреки това схващанията и болките продължават и дори се засилват по мое усещане. Бихте ли могли да ме консултирате на какво може да се дължи това? Трябва ли да посетя и невролог в сучая? Благодяря!
02 Юни 2019, 22:31
04 Юни 2019, 18:15
Emi_kr написа:Здравейте! Искам да ви попитам възможно ли е да имам болки в слънчевия сплит при физическа дейност и причината да е в притиснат нерв или някой друг фактор понеже имам и болки в гърба?
05 Юни 2019, 15:01
05 Юни 2019, 15:01
07 Юни 2019, 14:53
14 Юни 2019, 09:20
17 Юни 2019, 11:22
diana-andreeva написа:Здравейте, докато се храня, а и след това понякога получавам болки в гърба. На какво може да се дължат и какво мога да предприема? Имам установен рефлукс, пила съм различни лекарства за това, но не помагат, също така и постоянно се оригвам. Не ям и не пия нищо газирано, люто, пикантно, мазно, пържено, сладки.