Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Запек при бебета и деца - онлайн консултация с Педиатър

15 Дек 2016, 23:32

Здравейте,
бебето ми е на 2 месеца и от няколко дни почна да връща храна и мина от Аптамил на Аптамил АР, но се запече и като ака е по много малко и доста твърдо, докато изкарва акото много го боли и плаче.Също така ми се струва и че остава гладен от Аптамил АР. Въпросът ми е може ли да се смесват двата вида млека и в какво съотношение? Ще има ли ефект?
Благодаря ви предварително!

30 Дек 2016, 19:10

Паулина написа:Здравейте,
бебето ми е на 2 месеца и от няколко дни почна да връща храна и мина от Аптамил на Аптамил АР, но се запече и като ака е по много малко и доста твърдо, докато изкарва акото много го боли и плаче.Също така ми се струва и че остава гладен от Аптамил АР. Въпросът ми е може ли да се смесват двата вида млека и в какво съотношение? Ще има ли ефект?
Благодаря ви предварително!

Здравейте,
Ако се налага може да се смесват, но съотношението трябва да се определи от вашия лекуващ педиатър.
Поздрави,
д-р Кисьова

04 Апр 2017, 22:12

Здравейте,бебето ми е на 11 реални и 9 коригирани месеца,от 7 месеца насам се борим със запек,то не бяха клизми с термометър,мелилакс за бебе,сега сме на лактулоза,обаче получава болки и е много неспокойна,ноември месец започнахме захранване,млякото не сме оставили имаме две или три порции по 200 мл за денонощието,какаво да направим още,че да се оправи,благодаря.

Re: Упорит запек при бебе на 1г. , как се справяте?

12 Апр 2017, 14:55

Аз самата също съм го ползвала при нужда, сиропа си върши работа и не е като смекта да речем, която надува и образува газове и болки в стомаха.

04 Май 2017, 11:01

Здравейте! Дъщеря ми е на 2г и 7м, от около 4 месеца ползва гърнето по малка нужда, проблема обаче е с изхождането...първия път когато се изходи на гърнето сякаш се уплаши и от тогава отказва да ака на него. В началото се изпускаше в гащите, но постепенно започна да усеща кога и се ходи и си търси памперс. Очаквах, че с времето ще претръпне и пак ще седне на гърнето, но тя отказва категорично. Другия проблем е че разреди изхожданията до веднъж на 3-4 дни. Няма запек, но все пак мисля, че са доста дни за дете не нейната възраст. Моля дайте ми съвет как да постъпя

20 Май 2017, 15:02

Здравейте моето бебче е на 3 месеца и много често има запек и много колики Какво може да помогне което да не е свързано с лекарства Пробвала съм с термометър със сироп лактулоза мип с масажи и пием капки САБ симплекс плюс колилид

Re: Диария - онлайн консултация със специалист по детски болести

13 Юни 2017, 03:47

Здравейте!
Бебето ми е на 2 месеца и след изписването ни педиатърът каза да го храня с Фризовом и Фризолак смесено, защото повръщаше. Слагам му и Абоколикен, от който се повлиява много добре- тоест коликите са слаби.
Акото обаче започна да става доста рядко, докато не се появиха рагади на ануса и рев до посиняване при акане.
Преди няколко дни педиатърът смени млякото с NAN HA, но акото продължава да е много рядко. Дори си промени цвета на тъмнозелен с бели парченца вътре и много кисел мирис.Почвам да си мисля, че това течно ако се дължи на Абоколикена. Възможно ли е?
В началото бяхме с Еспумизан L , но не му помагахаи затова минахме на Абоколикен. Други капки не съм пробвала.
Трябва ли да намаля тези или да ги сменя?

19 Юни 2017, 12:11

Здравейте, моето бебче е на 20 дни и до преди 5 дни го хранех с Аптамил 1. Не знам дали от него или е съвпадение, но получи запек и се изхождаше на два дни. Смених Аптамила с Лактана Био с козе мляко. Сега се изхожда редовно (2-3/ден), дори имам чувството, че и коликите намаляха, но акито му стана на твърди топчета, като пластелин. Напъва се горкичкия по един час преди да се изака.. Ще съм много благодарна за мнения. Много бих искала да си остане на Лактана, може би да я заменя с обикновената.
Благодрая предварително!

18 Юли 2017, 07:32

Здравейте дъщеря ми е на 5 години и вече втора седмица има проблеми с изхождането. Не може да се изходи казва че я боли и не иска мъчи се цялата се изпотяване. Преди 4 дена и сложих свещичка изилакс изака много голямо и твърдо ако и си мислех че ще се оправи. Вчера всичко пак се повтори и пак се принудих да и сложа свещичка. Какво да правя тъй като и свещичките я дразнят и с голям зор и ги слагам.

20 Юли 2017, 16:06

canyou.stopme написа:Здравейте,бебето ми е на 11 реални и 9 коригирани месеца,от 7 месеца насам се борим със запек,то не бяха клизми с термометър,мелилакс за бебе,сега сме на лактулоза,обаче получава болки и е много неспокойна,ноември месец започнахме захранване,млякото не сме оставили имаме две или три порции по 200 мл за денонощието,какаво да направим още,че да се нноправи,благодаря.

Здравейте,
Във вашият случай след каъо нямате подобрение т мелилакс и лактулоза е добре да се консултирате с детски гастроентвролог, за да се направят допълнителни изследвания!
Поздрави,
Д-р Кисьовс
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 22