Запек и диария при бебета и деца - онлайн консултация

Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.

Re: Запек при бебета и деца - онлайн консултация с Педиатър

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 20 Юли 2017, 16:08

filokaliq написа:Здравейте! Дъщеря ми е на 2г и 7м, от около 4 месеца ползва гърнето по малка нужда, проблема обаче е с изхождането...първия път когато се изходи на гърнето сякаш се уплаши и от тогава отказва да ака на него. В началото се изпускаше в гащите, но постепенно започна да усеща кога и се ходи и си търси памперс. Очаквах, че с времето ще претръпне и пак ще седне на гърнето, но тя отказва категорично. Другия проблем е че разреди изхожданията до веднъж на 3-4 дни. Няма запек, но все пак мисля, че са доста дни за децте не нейната възраст. Моля дайте ми съвет как да постъпя

Здравейте,
Добре е да смените гърнето или направо да я сложите с дъска за тоалетната чиния. Добре е да и давате сиропче дуфалак, за да се изхожда по- редовно.
Поздрави,
Д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 20 Юли 2017, 16:37

Диана.Калчева написа:Здравейте моето бебче е на 3 месеца и много често има запек и много колики Какво може да помогне което да не е свързано с лекарства Пробвала съм с термометър със сироп лактулоза мип с масажи и пием капки САБ симплекс плюс колилид

Здравейте, бих ви препоръчала да включите пробиотик и колийф капки.
Поздрави, д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 20 Юли 2017, 16:41

Frapersia написа:Здравейте, моето бебче е на 20 дни и до преди 5 дни го хранех с Аптамил 1. Не знам дали от него или е съвпадение, но получи запек и се изхождаше на два дни. Смених Аптамила с Лактана Био с козе мляко. Сега се изхожда редовно (2-3/ден), дори имам чувството, че и коликите намаляха, но акито му стана на твърди топчета, като пластелин. Напъва се горкичкия по един час преди да се изака.. Ще съм много благодарна за мнения. Много бих искала да си остане на Лактана, може би да я заменя с обикновената.
Благодрая предварително!

Здравейте, бих ви препоръчала да пробвате с обикновената лактана и да добавите и релаксит мини клизма когато не може да се изходи и се напъва много.
Поздрави,
Д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 20 Юли 2017, 16:43

silviq 1980 написа:Здравейте дъщеря ми е на 5 години и вече втора седмица има проблеми с изхождането. Не може да се изходи казва че я боли и не иска мъчи се цялата се изпотяване. Преди 4 дена и сложих свещичка изилакс изака много голямо и твърдо ако и си мислех че ще се оправи. Вчера всичко пак се повтори и пак се принудих да и сложа свещичка. Какво да правя тъй като и свещичките я дразнят и с голям зор и ги слагам.

Здравейте,
Бих ви препоръчала за период поне от месец да и давате Евакол джуниър прахчета, докатп се регулират изхожданията и.
Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот fatme.denis » 21 Сеп 2017, 22:39

Здравейте.Дъщеря ми е на месец и половина.Първият месец беше само на кърма, но наддаде само половин килограм и личната ни лекарка ни препоръча да започнем дохранване с Фризолак ХА. Отначало дохранвах само с 30 мг, но си личеше, че и това не и стига и минахме изцяло на Фризолак без кърмене по 120 мг на хранене. За 2 седмици бебока наддаде с 800 грама, което е супер но има едно нещо, което ме притеснява и то е че много се затруднява като се изхожда.Изхожда се по 1 път на ден и е едно такова зелено.Консултирахме се с личната лекарка и тя ни каза да опитаме с Фризовом.Днеска направихме 4 хранения с Фризовома и забелязах, че сякаш получи лека алергия.По тялото и се появиха червени точици.Какво ще ме посъветвате?Нормално ли е да се изхожда зелено? И тези тези червени точици нормални ли са след смяна на АМ?
fatme.denis

Мнениеот Eliyana85 » 11 Окт 2017, 14:33

Здравейте, дъщеря ми е на 2г. и от две седмици има запек, отказва и да яде течни храни всякакви, хапва само сухи неща. Слагахме два пъти микро клизми Медилакс, но смятам, че това не е решение на проблема. Въпроса ми е има ли друго ефикасно средство или лекарство, което да помогне и да не води до пристрастяване и защо ли отказва течната храна, която преди обожаваше. :( Благодаря!
Eliyana85

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 25 Окт 2017, 22:39

Eliyana85 написа:Здравейте, дъщеря ми е на 2г. и от две седмици има запек, отказва и да яде течни храни всякакви, хапва само сухи неща. Слагахме два пъти микро клизми Медилакс, но смятам, че това не е решение на проблема. Въпроса ми е има ли друго ефикасно средство или лекарство, което да помогне и да не води до пристрастяване и защо ли отказва течната храна, която преди обожаваше. :( Благодаря!

Здравейте,
опитайте се да и давате поне повече плодове и зеленчуци. Ако се налага допълнително ще давате и сироп лактулоза.
Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Albena chilingirova » 09 Ное 2017, 18:46

Здравейте, синът ми е на 6 месеца и половина. Започна още на 4 месеца да се изхожда на 4 дена като изпражненията му не бяха твърди не бяха и като нормалните нещо като майонеза. След това станаха твърди, а започнах и да го захранвам, но той продължава да има запек и сам не може да се изхожда, освен ако не му сложа свещичка. Давам му круша,слива,млечна захар, но и те не му помагат. Педиатарката нищо не му предписа и нищо не ми каза когато и казах все ми казваше в началото, че е нормално да се изхожда на 4 дена щом изпражненията не му са твърди.
Albena chilingirova

Мнениеот Zamer27 » 25 Ное 2017, 12:27

Здравейте.Бебка е на два месеца и от две седмици ака на три -четири дни.Много е неспокойна особенно вечер.Изключително е на кърма.Преди това акаше редовно.След клизма с термометър се изисква и успокоява.Снощи се изака,нормално на цвят,голямо като количество,отначало излезе доста гъсто,като лепило и с цвят на горчица, а после по - рядко и по-светло на цвят.Не е запек определено,няма твърди частици,но имаше много мехурчета в акото.Даваме и капки Колийф, а от днес ги комбинираме и с биогся.Възможно ли е да е запечена от капките/мен ме съмнява/ или просто перисталтиката и още не е регулирана добре?
Zamer27

Мнениеот Меденила » 04 Дек 2017, 12:00

Здравейте,бебка е на 18дни.От околу десетина дни започнахме с Инфакол,заради коликите,но 4-5дни след като започнаха да действат ,започна и запекът.Малката стана неспокойна,плаче,пъшка,напъва и в крайна сметка успява по два пъти да ака на ден,но твърдо и малко.Подейства и гореща вана с сомпрес на коремчето...правих гимнастика и масажи.Ние сме на поискване и е доста често.Мога ли да ползвам силопче.Не искам термометри,свещички и тн.,дали можем да ползваме сиропче
Благодаря ви
Меденила

ПредишнаСледваща

Назад към Детски болести