Тук може да задавате вашите въпроси, свързани със здравето на детето ви, към педиатър, хомеопат, паразитолог, детски психолог и психотерапевт.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Запек и диария при бебета и деца - онлайн консултация

01 Фев 2019, 07:27

Здравейте Gotinata.1990 ,
Мелилаксът не е решение. Явно, че детето в миналото е имало трудно изхождане и от тогава изпитва страх.
Ето една работеща схема :
--- Бриония 9 сн - 3 пъти по 5 гран.
---Гелсемиум 15 сн - по 5 гран. вечер преди лягане.
---сироп ИмуноКидс - 2 пъти по 3 мл.
С уважение Д-р МАРИО Янакиев

Re: Упорит запек при бебе на 1г. , как се справяте?

22 Мар 2019, 10:42

И при моето бебе го имаше този проблем. Тъй като не е захранено с много неща, се обърнах към специалист и решихме да сменим млякото. Така след седмица нещата се бяха урегулирали.
Иначе се сещам за сини сливи, както и за овесени ядки. Те подобряват перисталтиката.

14 Май 2019, 11:19

И с моето дете го имаше, макар да е по-малко. Въведох набързо сините сливи, за да оправим нещата. Сега като усетя накъде вървят работите, сварявам ги на пара, пюрирам и така.

30 Юли 2019, 14:31

Здравейте, Д-р Янакиев! Детето ми е на 3 г. и 10 м., от близо 3 седмици се появи проблем с изхождането по голяма нужда. Започна да ходи много запечено, с големи напъни, през 2-3 дни и вече неиска да ползва тоалетна, а го прави в гащите. Какви хомеопатични мога да й давам? Благодаря предварително!

31 Юли 2019, 06:17

Здравейте г0жа Симеонова,
Явно ,че детето след първоначално трудно изхождане е вече оформило порочен кръг от страх при следващо изхождане.
Препоръчвам следната схема за 20 дни:
--- Бриония 9 сн - 3 пъти по 5 гран.
---Гелсемиум 15 сн - по 5 гран. вечер.
--- пробиотикът Флавия- едно прахче разтворено в 50 мл. мляко.
С уважение Д-р МАРИО Янакиев

Re: Запек при деца

27 Авг 2019, 10:26

При запек на деца или бебета много добре действа сок от круши или варена овесена каша- като се пие само водата.

29 Авг 2019, 09:33

Запека при бебе е често срещан. Но има различни начини които са ни помагали: повече течности, чайчета има специални за това, както и сок от круща.
При мен специално това ми е помагало както и варени овесени ядки–като се пие само водата от ядките.

06 Ное 2019, 15:27

Здравейте! Преди 2 седмици изписаха на бебчето ми Фризовом, тъй като доста повръщаше и не можеше да се изхожда. Но сега започна да се изхожда след всяко хранене и доста по-рядко като консистенция. Пробвах с Фризолак, но започна отново да повръща. Дали бих могла да смесвам Фризовом с Фризолак? Ако да, в какво съотношение /например 1 лъжица Фризолак и 2 Фризовом/. Бебчето ми е родено на 15.10.2019 г. Благодаря!

06 Ное 2019, 19:38

Здравейте Burberry_1,
Да може да се смесва 1 лъжица Фризовом с ! лъжица Фризолак.

14 Дек 2019, 18:01

Здравейте д-р Янакиев синът ми,който е на 2м. И половина има проблем с изсхождането всеки път за него е трудно и болезнено понеже го кърмя неговата педиатърка ми казва че няма причина да има такъв проблем. Обаче не е така всеки път са големи мъки и накрая се изсхожда с мелилакса и чудното,че не е твърдо акото,а напротив зеленикаво и слузесто. Много ще съм ви благодарна ако ми напишете какво да му давам по колло и за колко време благодаря предварително
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 22