Употреба на зехтин - здравни ползи, съвети и препоръки от читатели

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Зехтин против бръчки - към кои маски можем да го добавим?

Мнениеот svetlozara » 23 Юни 2015, 15:26

Ами с чаршафите ви какво става? :Р
svetlozara

Мнениеот Lisica » 23 Юни 2015, 16:31

svetlozara написа:Ами с чаршафите ви какво става? :Р

Е ти няма да се намажеш веднага като си лягаш, а след банята. Стоиш и той попива, не е чак толкова страшно, а и не се мажи като че ще правиш мекици :)
Аватар
Lisica

Re: Полезните свойства на зехтина

Мнениеот S_Milenska » 19 Юли 2015, 09:44

Rali_hr написа:Зехтина само на салатата го слагам, но наиситна може и да се мажем с него. Като бебета мазах главичките на децата ми със зехтин, за да им се махнат люспите от главата :)

Аз започнах и като готвя да слагам зехтин :)
Аватар
S_Milenska

Мнениеот svetlozara » 22 Юли 2015, 14:47

Lisica написа:
svetlozara написа:Ами с чаршафите ви какво става? :Р

Е ти няма да се намажеш веднага като си лягаш, а след банята. Стоиш и той попива, не е чак толкова страшно, а и не се мажи като че ще правиш мекици :)

:lol: :lol: :lol: Ще пробвам! :) Дано да ми помогне ;)
svetlozara

Мнениеот Snejna » 14 Авг 2015, 12:51

Не се притеснявайте толкова за посудата, а си гледайте собственото здраве, ако имате големи опасения сложете си една стара хавлиена кърпа и спете върху нея :)
Аватар
Snejna

Мнениеот sofi_black » 18 Авг 2015, 12:02

Snejna написа:Не се притеснявайте толкова за посудата, а си гледайте собственото здраве, ако имате големи опасения сложете си една стара хавлиена кърпа и спете върху нея :)

Да, това е вариант, но да си е памучна и мекичка, ама за тези, които се мажат целите със зехтин, да ти кажа - няма спасение!
sofi_black

Re: Жабурили ли сте се с шарлан или зехтин сутрин – как ви се отрази?

Мнениеот Mamy » 20 Сеп 2015, 15:17

Правила съм процедурата с шарлан около 20 дни. Това, което ми направи впечатление е, че в началото на процедурите мазнината се втечнява много бързо и става млечно бяла. При почистване на устната кухина с четка и паста за зъби се отмива без остатък. При мен на 16-18 ден от началото на процедурите се получи много силна болка в областта на бъбреците и черния дроб. Въпреки, че това е признак за прочистване именно на тези органи аз не можах да изтърпя болките и на 20-я ден спрях процедурите. Вероятно метода действа, необходимо е повече търпение и воля. Останаха като резултат обаче, снежно белите зъби...
Mamy

Мнениеот MGB » 22 Сеп 2015, 13:20

Mamy написа:Правила съм процедурата с шарлан около 20 дни. Това, което ми направи впечатление е, че в началото на процедурите мазнината се втечнява много бързо и става млечно бяла. При почистване на устната кухина с четка и паста за зъби се отмива без остатък. При мен на 16-18 ден от началото на процедурите се получи много силна болка в областта на бъбреците и черния дроб. Въпреки, че това е признак за прочистване именно на тези органи аз не можах да изтърпя болките и на 20-я ден спрях процедурите. Вероятно метода действа, необходимо е повече търпение и воля. Останаха като резултат обаче, снежно белите зъби...

Прекрасно, че дава ефект и много неприятно, че не ти е понесло,а. всъщност 20 дни не са ли напълно достатъчни за пречистване, по принцип колко време се прави?
MGB

Мнениеот MollyDolly » 23 Сеп 2015, 12:53

А прави ли си след това изследвания, установи ли на какво се дължи болката?
MollyDolly

Re: Полезните свойства на зехтина

Мнениеот rose_92 » 28 Сеп 2015, 15:19

Аз съм с мазна коса и мазна кожа на лицето - мога ли да използвам зехтин или не е подходящ за мен?
rose_92

ПредишнаСледваща

Назад към Домашен лекар