Чудя се дали проблемът е в млякото. Виждам, че има толкова много марки сега – някои са по-скъпи, други са "евтини и добри", но когато ги отворя, понякога има странен вкус или мирише малко синтетично. Приятелка ми ми каза, че някои добавят нишесте, за да ги направят по-гъсти, но аз не знам как да разпозная такова.
А иначе – на вас как ви се струва? Кое кисело мляко винаги ви работи за подквасване? Има ли някоя марка, която ви напомня на това от детството? Усещате ли разлика между тези в пластмасови и стъклени съдове?
И още нещо – помня, че баба ми винаги го оставяше на топло, завито в кърпа, но не знам дали температурата е толкова критична. Пробвах да го слагам до радиатора, но понякога се вкисва. Как го правите вие?
Наскоро гледах едно предаване, в което говореха за ползите на истинското кисело мляко за стомаха и храносмилането. Някой пробвал ли е да го използва редовно? Помогнало ли ви е с някакви проблеми?
Ако имате съвети, трикове или дори любима марка, която винаги ви свърши работа, пишете! Да си споделим опита, за да не губим време с продукти, които не струват.