Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 12 Май 2011, 15:34

Здравейте!
Красотата на една усмивка изисква редовни грижи и внимание. Като зъболекар
ще отговоря на всички ваши въпроси, свързани със здравето на вашите зъби.
- Коронки и мостове
- Зъбни импланти
- Избелване на зъби
- Почистване на зъбен камък
- Естетични пломби и лечение на кариес
Бондинг
- Лечение на коренови канали
- Лечение на венци
Фасети
- Керамични инлеи
- Зъбни украшения
- Зъбни протези
- Вадене на зъб

Повече за моята практика и мен можете да научите от Справочника на Фрамар.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Re: Др. Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот southern_sun » 12 Май 2011, 16:31

Не съм пушач, но ми кървят венците. Уместно ли е да използвам Родожил?
southern_sun

Мнениеот bisertaskov » 12 Май 2011, 22:55

Ако липсва последен зъб какви са вариантите за поставяне на мост ?
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Мнениеот Alexsandra bg » 12 Май 2011, 23:00

Здравейте Д-р Камбов, керамика или фасети за предни зъби,кое е по-добро? Зъбите са ми умъртвени.
Аватар
Alexsandra bg

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 18 Май 2011, 20:20

southernsun написа:Не съм пушач, но ми кървят венците. Уместно ли е да използвам Родожил?

Здравейте! Поздравявам ви за това, че сте непушач, тъй като пушенето определено влияе върху здравето на венците. Това обаче, не е единствената причина за тяхното възпаление. Задържането на плака и зъбен камък е основен причинител на гингивита(възпалението на венците). Дори да си миете зъбите по три пъти на ден, може да има места, които да пропускате и точно те да са причина за кървенето. Използването на антибиотика родожил би имало твърде краткотраен резултат и не би решил проблема дълготрайно. Трябва да се премахнат причините за възпалението, а именно зъбния камък и плака, като заедно с това вашият зъболекар трябва да обърне внимание на местата където се задържат повече и начините по които може да ги почиствате.

п.с Извинявам се за късният отговор!
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 18 Май 2011, 21:06

Alexsandra bg написа:Здравейте Д-р Камбов, керамика или фасети за предни зъби,кое е по-добро? Зъбите са ми умъртвени.

Здравейте! Въпросът е труден за отговаряне без да съм ви прегледал. Ще ми е сложно да ви дам точен отговор, но в общи линии зависи от това, какво искате да промените в зъбите си?! Тъй като, фасетите са много тънки керамични люспи те биха променили формата на зъбите, но основният цвят, би прозирал под тях. От друга страна, ако имате кариеси или много пломби на предните зъби е по-добре да се поставят изцяло керамични коронки.
Ако имате някакви други въпроси не се колебайте, а питайте!

п.с. извинявам се за закъснелия отговор!
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Alexsandra bg » 18 Май 2011, 23:01

Dr Mladen Kambov написа:
Alexsandra bg написа:Здравейте Д-р Камбов, керамика или фасети за предни зъби,кое е по-добро? Зъбите са ми умъртвени.

Здравейте! Въпросът е труден за отговаряне без да съм ви прегледал. Ще ми е сложно да ви дам точен отговор, но в общи линии зависи от това, какво искате да промените в зъбите си?! Тъй като, фасетите са много тънки керамични люспи те биха променили формата на зъбите, но основният цвят, би прозирал под тях. От друга страна, ако имате кариеси или много пломби на предните зъби е по-добре да се поставят изцяло керамични коронки.
Ако имате някакви други въпроси не се колебайте, а питайте!

п.с. извинявам се за закъснелия отговор!

Благодаря все пак ми помогнахте
Аватар
Alexsandra bg

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 19 Май 2011, 00:55

bisertaskov написа:Ако липсва последен зъб какви са вариантите за поставяне на мост ?

Здравейте! При липса на последен зъб, най-удачният вариант е поставянето на имплант. В случай, когато не е намалена дъвкателната функция, може и да не се предприеме нищо. Поставянето на мост в такъв случай, не би било оправдано.

п.с.извинявам се за закъснелият отговор!
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Plamena.Nikolova » 22 Май 2011, 23:22

Здравейте! Не зная към кого да се обърна, затова реших да попитам вас, д-р Камбов. Проблемът е следният. От около седмица моят приятел има болки в частта на ухото, която се намира срещу ушната мида, то е малко хрущялче в края на бузата, на нивото на носа, не знам как се нарича :( Изчакахме няколко дни, но болката се появява от време на време, а хрущялчето е подуто и зачервено. Предварително благодаря за съдействието!
Plamena.Nikolova

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Май 2011, 11:31

Plamena.Nikolova написа:Здравейте! Не зная към кого да се обърна, затова реших да попитам вас, д-р Камбов. Проблемът е следният. От около седмица моят приятел има болки в частта на ухото, която се намира срещу ушната мида, то е малко хрущялче в края на бузата, на нивото на носа, не знам как се нарича :( Изчакахме няколко дни, но болката се появява от време на време, а хрущялчето е подуто и зачервено. Предварително благодаря за съдействието!

Здравейте,
болката в областа на трагуса (малкото хрущялче) говори за възпаление или на външното ухо или на ставата. Има ли ограничение в отварянето на устата, щракане на ставата? Моя съвет е да се обърнете към личния ви лекар за консултация с УНГ специалист, тъй като възпалението на ухото е много по често срещан проблем отколкото възпалението на ставата. След това към зъболекар.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Следваща

Назад към Архив