Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Сеп 2011, 00:42

veni87 написа:Здравейте, сина ми е на година и три месеца и има само 6 зъба, 4 от горе и 2 от долу. Въпроса ми е, не трябва ли до сега да има повече? На големия ми син избиха по-бързо.

Здравейте , съжалявам за закъснелия отговор , често срещано явление е забавения растеж на зъбите особено при момчетата.Ако имате притеснения потърсете вашия зъболекар за преглед и консултация,ако той прецени дали се налага ренгенова снимка за да се види дали има зародиши на зъбите, не забравяйте, че пълноценното хранене е важно за растежа не само на организма, но и в часност на зъбите.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Сеп 2011, 00:54

venigma написа:Здравейте, аз съм жена на 48 години без сериозни проблеми на зъбите до момента. Преди около 2 месеца забелязах малка тъмна точица (подобна на забита люспа от семка) в долната част на венеца върху горния ми ляв резец. След време тази точица заприлича на тъмно петно. Зъбът ми (всичките ми зъби са здрави) е здрав, без пломба, кариес или зъбен камък. Само това петно. Консултирах се с двама стоматолога. Според единия е възпаление и ако редовно изплаквам устната си кухина с вода за уста ще отмине, но нищо такова не се случи.
Според другия е съвсем нормално оцветяване на венеца от натрупване на меланин и така ще си го нося. Смятате ли, че появата на подобно петно е нещо нормално, възможно ли е да се отстрани (излекува) и имам ли основаниое да се безспокоя

Здравейте, въпроса ви е уместен, причината за това оцветяване най-често е амалгамена пломба, но такав при вас няма, абнормното натрупване на меланин също е възможен причинител. От съществено значение е да наблюдавате дали се разраства това оцветяване, ако остава едно и също , няма от какво да се притеснявате, ако кърви при допир или се разраства е добре да потърсите помощ от зъболекар, той ще ви прати на специализирано изследване, ако се прецени, че се налага.

Ако имате други въпроси не се колебайте да попитате.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Сеп 2011, 01:07

elsi написа:Здравейте, д-р Камбов

От години страдам от кръвотечение от венците. Преди 2-3 години ваша колежка ми изписа лечение с Родожил, след което ми изчисти зъбния камък и това наистина помогна, но за съжаление само временно.
Друг проблем е, че поради склонност към гъбични инфекции, ми е силно противопоказно да пия антибиотик, какъвто е Родожил.
Бихте ли споделили с мен някакъв друг лекарствен или билков продукт, който бих могла да използвам за лечение и профилактика на кръвотечението от венците?

Благодаря Ви предварително!

Здравейте , изписването на антибиотик в случаи на кървене от венците е отхвърлен като първи метод на избор. Наистина резултат може да има, но като сама казвате "временно". За това от съществено значение е да се отстрани причината за възпалението, а това става с професионална намеса в зъболекарския кабинет, но не по малко важно е и как се грижите за зъбите си вкъщи. Тук може да прочетете повече по въпроса http://stomatolog.kambov.com/2011/01/blog-post.html , ако имате още въпроси съм на ваше разположение.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Сеп 2011, 01:16

sara написа:Здравейте д-р Камбов,
преди няколко дни усетих, че имам подуване на венеца от вътрешната страна на долната челюст близо до последния кътник. Ходих на стоматолог и той ми каза, че е много твърдо това образование и не е от венеца(зъба). Тогава ме прати на стоматолог-хирург и той ми каза, че е от костта и че така ще си остане това подуване. На какво се дължи това подуване на коста? Опасно ли е? Има ли вероятност да порасне още?

Здравейте, образуванието се нарича костен торус и не е опасно. Причината за образуването му е локално даразнение върху мястото, което се притиска най-често от протезна конструкция или друг дразнител. Лечението е хирургично, но не се налага ако не презизвиква дискомфорт.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 23 Сеп 2011, 01:24

antonia написа:Бих искала да знам как се лекува зъбна абразия???

Лечението на зъбната абразия зависи от това колко е напреднала тя. Ако не е в много напреднала фаза се изработва шина, която предпазва зъбите о по нататъчно изтриване, ако обаче зъбите са много изтрити се налага комплексно лечение.Тук може да прочетете повече по въпроса http://www.kambov.com/%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5/%D0%B8%D0%B7%D1%82%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%B8.html , ако имате оше въпроси съм на ваше разположение.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот krassi_79 » 18 Окт 2011, 18:23

как стой въпроса с избелването на зъбите? трайно лие, струва ли си и на каква цена?
Аватар
krassi_79

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Окт 2011, 20:37

krassi_79 написа:как стой въпроса с избелването на зъбите? трайно лие, струва ли си и на каква цена?

Здравейте, избелването е козметична процедура, която трае около 2 години, но това зависи и от хранителния режим. Струва си, ако искате да имате бели зъби, аз бих ви препоръчал домашното избелване има по малка чуствителност от избелването в зъболекарския кабинет и може да се прилага многократно без проблеми и много разходи. Цената и на двата метода варира от това къде си я правите и каква система се ползва.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот radowen » 14 Ное 2011, 12:07

mary jane написа:Здравейте д-р Камбов! Племенникът ми е на 2г. и има някакъв проблем със зъбките. Те просто се рушат от корена и вече два зъба отгоре му паднаха, а има и още няколко, които на там отиват. Получава им се една бяла ресничка, точно горе до венеца, ронят се и падат. Знам, че трябва да се заведе на детски стоматолог, надявам се скоро и това ще стане, но все още не са го завели и за това исках да чуя вашето мнение. Имате ли представа каква е диагнозата и дали всички зъбки ще станат така и ще паднат, докато дойде време да се сменят?
Благодаря предварително за отговора!

Здравейте и от мен!
Не видях отговор на този въпрос.ие имаме същия проблем. Вече сме на 4 год., а няма нито едно здрави горно зъбче! Мием ги редовно! Сега се появи и един друг проблем - нещо като "топчица" с бял връх над едното предно зъбче, от което всъщност нало само коренче, защото беше с ранен кариес, почерня и се счупи. После се появиха болкидуване и зъболекаря го "проби". А сега се появява това образуване, което на моменти сякаш се пука и после пак се появява.
Предварително Ви благодаря!
radowen

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 06 Дек 2011, 14:04

krassi_79 написа:как стой въпроса с избелването на зъбите? трайно лие, струва ли си и на каква цена?

Здравейте, избелването на зъби е козметична процедура, която е напълно безвредна за зъбите, продължителността на избелването зависи от хранителният режим, който спазвате, но като продължителност трае до 2 години. Начините на избелване са два, в домашни условия и в кабинета, аз лично препоръчвам избелването в домашни условия. Ако избелващият агент е с по висока концентрация има опасност от възпаление на венците, за това не препоръчвам използването със системи от аптеката. Повече за избелването може да прочетете http://stomatolog.kambov.com/2011/02/blog-post.html

Лек ден.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот babykiss00123 » 12 Дек 2011, 20:28

Здравейте, искам да ви попитам нещо.. на 24 години съм и имам мнлечен зъб на който преди доста години мисля че са му вадени нерви (самия зъб стана розов на цвят) и сега усещам че този зъб е започнал да се поклаща и да ми избива вече постоянен.. въпроса ми е когато се извади млечното зъбче какво правим докато излезе постоянния ? има ли някаква възможност за временен изкуствен зъб или знам ли... защото става въпрос за кучешки десен зъб и ме разбирате че няма как да ходя с дупка доакто другия израсне... Благодаря ви предварително :)))
babykiss00123

ПредишнаСледваща

Назад към Архив