Има ли начин да се справим с мазната коса с домашни средства?

Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.

Re: Има ли начин да се справим с мазната коса с домашни средства?

Мнениеот rose_92 » 14 Яну 2016, 03:15

fawla написа:Пробвала ли си да провериш хормоните си, те са доста показателни при косопад?

Да. Ходих на ендокринолог преди 2 години, но тя прецени, че щом хормона на щитовидната жлеза е в норми значи няма проблем..Аз си мисля, че може да имам проблем с половите хормони - повишен тестостерон например, но няма как да знам къде може да се крие причината за проблемите ми, а на лекарите им е все тая. А и без направление тия изследвания биха илезнали много скъпо...И затова се отказах да опитвам да намеря къде е проблема - явно няма кой да ми помогне.
rose_92

Мнениеот Malina » 14 Яну 2016, 08:51

rose_92 написа:
fawla написа:Пробвала ли си да провериш хормоните си, те са доста показателни при косопад?

Да. Ходих на ендокринолог преди 2 години, но тя прецени, че щом хормона на щитовидната жлеза е в норми значи няма проблем..Аз си мисля, че може да имам проблем с половите хормони - повишен тестостерон например, но няма как да знам къде може да се крие причината за проблемите ми, а на лекарите им е все тая. А и без направление тия изследвания биха илезнали много скъпо...И затова се отказах да опитвам да намеря къде е проблема - явно няма кой да ми помогне.

Можеш да си пишеш на дерматолога във форума. Иначе да знаеш повечето хормони така или иначе са платени, тестостерона мисля, че 100% се плаща, така че със или без направление можеш да се изследваш. Много хормони не излизат повече от 70-80 лв. така че не е непосилно по принцип. Успех :grouphug:
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот rose_92 » 18 Яну 2016, 14:17

Malina написа:
rose_92 написа:

Можеш да си пишеш на дерматолога във форума. Иначе да знаеш повечето хормони така или иначе са платени, тестостерона мисля, че 100% се плаща, така че със или без направление можеш да се изследваш. Много хормони не излизат повече от 70-80 лв. така че не е непосилно по принцип. Успех :grouphug:

Ами аз сега нямам как да дам толкова пари за такива изследвания, защото съм безработна.. Някога като мога да си го позволя мога да отида ама кога ли ще е...
rose_92

Мнениеот Ваня Стойчева » 18 Яну 2016, 14:54

Много е гадно да си без работа. Успех с намирането на нова работа! А от там нататък не отлагай дълго време, можеш да потърсиш и някой по-добър дерматолог, който да ти назначи изследвания.
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот rose_92 » 18 Яну 2016, 15:33

Ваня Стойчева написа:Много е гадно да си без работа. Успех с намирането на нова работа! А от там нататък не отлагай дълго време, можеш да потърсиш и някой по-добър дерматолог, който да ти назначи изследвания.

Такива не знам да има. :D Ако вие знаете - препоръчайте ми. :lol: Иначе за работата - да..Аз от 4-5 месеца търся и нищо не става, защото съм току-що завършила и нямам опит. На 20 години не те искат щото нямаш образование, на 23-4 не те искат щото имаш образование, но нямаш опит, на 40+ не те искат щото трябва да си на 25, а като станеш на 60+ не можеш да се пенсионираш щото нямаш достатъчно трудов стаж. Това е действителността в България. :???: :-|
rose_92

Мнениеот Ваня Стойчева » 18 Яну 2016, 15:38

Те затова младите бягат от тука.
Иначе за лекар можеш да пишеш на Д-р Тодева от форума да ти препоръча поне какви изследвания можеш да си пуснеш при първа възможност! :grouphug:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот nadqta » 19 Яну 2016, 16:40

Ваня Стойчева написа:Те затова младите бягат от тука.
Иначе за лекар можеш да пишеш на Д-р Тодева от форума да ти препоръча поне какви изследвания можеш да си пуснеш при първа възможност! :grouphug:

Да, това си е добър вариант, но едва ли ще ти предпише в крайна сметка домашни методи :-|
nadqta

Предишна

Назад към Домашен лекар