Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.

Re: Проблеми с косата и косопад онлайн консултация дерматолог

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2016, 13:41

Поля Маринова написа:Здравейте д-р Тодева ! Имам следният проблем от Август започна да ми капе косата и до ден днешен не спира , а в последните седмици ми се появи едно червеникаво петънце на едната буза и ме сърби .. ту се появява ту изчезва и не знам на какво се дължи това. :)

Здравейте, Поля Маринова!

Можете ли да приложите снимки?

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
Специалист Дерматология, Венерология и Естетична Дерматология
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2016, 13:45

ekolojka написа:Здравейте,
Благодаря Ви за отговора! И на Вас желая много здраве и успешна година!
Изследванията на щитовидната са в норма. Нямат близки с автоимунни заболявания. Сестрата на зет ми е с Хашимото, но това нямало връзка, така е казал ендокринолога. По-важна била страната на майката в случая, но в нашия род няма такива.
И все пак косата не расте и това е доста отчайващо. Само на места набожда леко и сигурно опадва веднага защото не се вижда да расте, главичката му е гладка. Сигурно няма да има лек. Аз вече не съм обнадеждена за съжаление щом с времето се влошава.... А алпикорта се спира постепенно, че много време се прилага вече без резултат. Много е жалко това, което се случва.

Здравейте!

Коя част от главата е засегната? Има форми, които се поддават по-трудно на лечение! Ако желаете може да се обадите, за да прегледам детето!
Според мен по принцип трябва да се направи изследване на детето на щитовидната жлеза!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 25 Яну 2016, 13:52

radostin86 написа:Здравейте , аз съм мъж на 29 години и имам оредяла коса . Към момента косопада е спрян , но трудно го спрях . Ходил съм на дерматолог който ми преписа хапчета с витамини за стимулиране на косата , един спрей с който се пръсках сутрин и вечер ( две шишенца ) и алпикорт , ходех и на масажи с дарсонвал . Трудно ми е да кажа дали имаше ефект , но мисля че ако имаше то щеше да се забележи. Косопада си го имах пак.Реших да отида на друг лекар това беше миналото лято . Там ми изписаха ампули на виши и ривалид и шампоан на виши . Ползвах ги известно време , но знаех че имам и сезонен косопад ( октомври - ноември е най силен ) , реших началото на септември да се подстрижа 0 номер ( досега не бях го правил ) . След като ми порасна косата след 3 месеца вече нямах косопад , но дали се отрази сезонния косопад на косата ми не мога да кажа . Проблема ми е от 5 години някъде , пробвал съм и билки и мазила но само от корена от репей видях някаква малка промяна . Не знам как да продължа , с какво да стимулирам растежа на косата , сега ходих при друг лекар той ми изписа - алпикорт ( всеки ден , докато свърши ) и хапчета с цинк мисля . Мислел съм си и за присаждане , но дерматолог ми е казвал че 50 % от присъдената коса пада , организма не я приема просто , при всеки може би е различно , но има такава вероятност . Бих си останал с 0 номер ако ми отиваше , но на мен не ми отива , имам и една бръдавица на главата и на лицето които искам да махна .
Благодаря ви за вниманието !

Здравейте!

Коя част е най-засегната от косопада? Има ли във Вашето семейство роднини с косопад?
Ако желаете може да се обадите, за да Ви прегледам и да Ви дам препоръки за косопада и брадавиците!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот ekolojka » 27 Яну 2016, 23:19

Здравейте,
Правиха му изследвания на щитовидната и са в норма. Цялата глава е засегната, даже вече има следи по веждите и миглите. Вероятно това не е добър знак. Незнам каква е практиката в тези случаи. Уж не е стресиран...незнам. Ще е добре да го видите наистина, макар че е далече.
ekolojka

Мнениеот Dr Violina Todeva » 28 Яну 2016, 18:28

ekolojka написа:Здравейте,
Правиха му изследвания на щитовидната и са в норма. Цялата глава е засегната, даже вече има следи по веждите и миглите. Вероятно това не е добър знак. Незнам каква е практиката в тези случаи. Уж не е стресиран...незнам. Ще е добре да го видите наистина, макар че е далече.

Здравейте!

Възможно е да има някоя от хроничните форми, но ми е трудно да Ви отговоря категорично!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот radostin86 » 04 Фев 2016, 11:15

Коя част е най-засегната от косопада? Има ли във Вашето семейство роднини с косопад?
Ако желаете може да се обадите, за да Ви прегледам и да Ви дам препоръки за косопада и брадавиците!

С уважение,
д-р Тодева[/quote]

Здравейте отново , до колкот знам моя косопад се води мъжки тип , майка ми и баща ми нямат проблем с косата въпреки че са над 60 години , брата на майка ми оплешивя чак на 50 години , от страна на баща ми той има две сестри , нямат подобни проблеми .. и затова мисля че не е наследствено . Какво мислите за присаждането , ефективно ли е , какво става с тази коса когато човек остарее
radostin86

Мнениеот silvana_rz » 04 Фев 2016, 15:56

Здравейте имам алопеция тоталис от една година направих всички изследвания които имат връзка с това всички са в норма казват от стрес било пия анакапс и мажа с лосион приготвен с оцетна киселина правя и маскивъпросите ми са колко месеци максимално мога да пия анакапс забелязах че кожата е станала набраздено като кора на портокал това добър знак ли е и след колко време приблизително да очаквам поникване на места има поникнали косми
silvana_rz

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2016, 19:21

radostin86 написа:Коя част е най-засегната от косопада? Има ли във Вашето семейство роднини с косопад?

С уважение,
д-р Тодева

Здравейте отново , до колкот знам моя косопад се води мъжки тип , майка ми и баща ми нямат проблем с косата въпреки че са над 60 години , брата на майка ми оплешивя чак на 50 години , от страна на баща ми той има две сестри , нямат подобни проблеми .. и затова мисля че не е наследствено . Какво мислите за присаждането , ефективно ли е , какво става с тази коса когато човек остарее[/quote]
Здравейте!

Считам че няма нищо лошо да се присади коса, когато вече се е изчерпал ефекта на локалното лечение! Факт е, че с времето може да се намали плътността и на присадената коса и да е необходимо да се направи нова процедура!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Dr Violina Todeva » 05 Фев 2016, 19:25

silvana_rz написа:Здравейте имам алопеция тоталис от една година направих всички изследвания които имат връзка с това всички са в норма казват от стрес било пия анакапс и мажа с лосион приготвен с оцетна киселина правя и маскивъпросите ми са колко месеци максимално мога да пия анакапс забелязах че кожата е станала набраздено като кора на портокал това добър знак ли е и след колко време приблизително да очаквам поникване на места има поникнали косми

Здравейте, silvana_rz!

За съжаление не мога да Ви отговоря кога и дали ще се възстанови окосмяването! По отношение на продължителността на прием на анакапс може да направите курс от 3-4 месеца. Ако тогава забележите ефект може да се продължи и до 6 месеца!

С уважение,
д-р Тодева
д-р Виолина Тодева
www.todeva.com
violina@todeva.com
0899 933 377
Аватар
Dr Violina Todeva
Модератор

Мнениеот Vankata » 03 Мар 2016, 13:42

Здравейте, д-р Тодева!
Честит празник!
Казвам се Иван, на 39г. съм и имам проблем с косопад, дали не е по-правилно дори да го нарека прогресивно оплешивяване?! :sad:
Косата ми е много рядка и ми капе,ако продължава да ми пада с такива темпове съвсем ще оплешивея.Засегната е горната част на главата...няма в рода си плешиви хора.Фризьорката ми препоръча Алпикорт F дори вече си го закупих, но при първото намазване ми паднаха косми и се уплаших.Подходящ ли е за мъже, и може ли да ми навреди?Как трябва да се прилага - всеки ден с втриване около 5-6 мин. или?Като свърши шишенцето прави ли се пауза, и как да продължа по-нататък?Не знам дали ще ми помогне казват ми, че ефектът бил поразителен.Знам, че е на принципа на женски хормон...интересува ме най-вече, дали може да ми окапе косата повече от него...може ли наистина да ми навреди, има ли такава опасност? :helpsos:
Благодаря Ви!
Vankata

ПредишнаСледваща

Назад към Kожни и венерически болести