Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене

Re: Хранят ли се здравословно младите хора

Мнениеот mix_twix » 26 Ное 2015, 13:34

Има нещо, което преди го нямаше, а именно информацията. Докато сега можем за всеки продукт да прочетем дали е полезен, за какво служи и т.н. на времето не е било така. Ние сме възпитани с това да не мислим много за храната като нещо важно, но все повече се замисляме, което е положителното!
Аватар
mix_twix

Мнениеот dessiblond » 26 Ное 2015, 14:17

rabotnata pchela написа:
Monika_Spasova написа:Знам ли, на мен ми се струва, че сегашните майки повече лаят, отколкото хапят.. :lol:

Да, и аз го забелязвам. Много говорят, но малко правят, но като цяло поне наистина по-отговорно се държат!

Като цяло не мога да кажа, нямам такива наблюдения, опитвам се да не се събирам с жени, които нямат други занимания, освен да се чудят какво да измислят за детето си!
dessiblond

Мнениеот Monika_Spasova » 10 Яну 2016, 08:52

rabotnata pchela написа:
Monika_Spasova написа:Знам ли, на мен ми се струва, че сегашните майки повече лаят, отколкото хапят.. :lol:

Да, и аз го забелязвам. Много говорят, но малко правят, но като цяло поне наистина по-отговорно се държат!

Така е,но има и такива, които са крайни в разбиранията си и дори не оставят децата си да ядат обикновени неща като картофи, ориз, месо, а нон стоп хапват амарант, киноа, елда и подобни - ежедневно, отдлено па и едни комбинации със зеленчуци около 10 вида. Интересното е, че тези майки дават някаква такава супер храна на децата си ежедневно, а те самите ядат съвсем простички неща, много двоен стандарт. :) ПОсле тези деца като пораснат си наваксват сбоклуците хаха :)
Аватар
Monika_Spasova

Re: Здравословното бързо хранене- мит или реалност?

Мнениеот Mon_ton » 22 Яну 2016, 15:01

Kremiliya написа:По-бързо от това да си купиш баница няма, но не е невъзможно, само като отделиш 5 минути да си приготвиш здравословна храна.

Определено не е толкова трудно и е въпрос на желание да си измислиш нещо вкусно и полезно за ядене. В началото винаги е трудно, докато си напаснеш вкусовете, но по-нататък може да се окаже нещо по-добро. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот ManiJani » 22 Яну 2016, 16:14

Mon_ton написа:
Kremiliya написа:По-бързо от това да си купиш баница няма, но не е невъзможно, само като отделиш 5 минути да си приготвиш здравословна храна.

Определено не е толкова трудно и е въпрос на желание да си измислиш нещо вкусно и полезно за ядене. В началото винаги е трудно, докато си напаснеш вкусовете, но по-нататък може да се окаже нещо по-добро. :)

Така е всичко се свежда до навиците и до желанието, с което го правим.
ManiJani

Мнениеот Mon_ton » 28 Яну 2016, 13:32

Май най-вече до навиците да ядем това, което би ни било вкусно.
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Slavena » 28 Яну 2016, 13:44

Това със здравословното хранене е голяма глупост. Кое хранене не е здравословно? След като нещо го имаи предлага и се търси значи става за ядене. До кога ще говорим че трябва да ядем като баба ми едно време, да баба ми само кълнове е яла.
Slavena

Мнениеот mix_twix » 29 Яну 2016, 13:00

КОлко да е глупост, Славенче, мислиш ли, че това което си вземаш от магазина е най-полезното нещо на света?
Аватар
mix_twix

Мнениеот Yunona » 29 Яну 2016, 13:38

mix_twix написа:КОлко да е глупост, Славенче, мислиш ли, че това което си вземаш от магазина е най-полезното нещо на света?

mix_twix, не и се връзвай на Славенчето :) И аз го правех преди, докато схвана, че тя просто обича да провокира по някакъв си неин начин.
Феноменалното заключение, че щом нещо го имало и се предлагало, значи ставало за ядене, както и въпросът кое ядене не е здравословно говорят много :)
Yunona

Мнениеот maminka » 29 Яну 2016, 15:49

Yunona написа:
mix_twix написа:КОлко да е глупост, Славенче, мислиш ли, че това което си вземаш от магазина е най-полезното нещо на света?

mix_twix, не и се връзвай на Славенчето :) И аз го правех преди, докато схвана, че тя просто обича да провокира по някакъв си неин начин.
Феноменалното заключение, че щом нещо го имало и се предлагало, значи ставало за ядене, както и въпросът кое ядене не е здравословно говорят много :)

Ама моята баба също не разсъждава по много по-различен начин... те не са виновни хората, тя... средата е такава!
maminka

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене