Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Мнениеот silver933 » 05 Ное 2015, 14:09

Kaya написа:ако се яде кайма от 2лв килограма, то какъв месояден да си.. и колко си месояден изобщо де. :)

Оф, недей направо, това не е храна, но за съжаление много хора я купуват.... :(
Аватар
silver933

Мнениеот nadqta » 29 Дек 2015, 16:26

silver933 написа:
Kaya написа:ако се яде кайма от 2лв килограма, то какъв месояден да си.. и колко си месояден изобщо де. :)

Оф, недей направо, това не е храна, но за съжаление много хора я купуват.... :(

Ама защото има пазар, ако всички имаха възможността да си купуват такава от 7-10 лв. щяха да го правят и онази нямаше да е релативна към пазара, ама такова е положението ни.
nadqta

Мнениеот Pipilota » 10 Яну 2016, 08:38

Така ер, много пенсионери не могат да си позволят даси вземат кайма от 9лв килограма и търсят по-евтини алтернативи, и тях ен можем да ги съдим, наистина такова е положението, че старостта е ужас в България.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Rali_hr » 13 Яну 2016, 16:05

Pipilota написа:Така ер, много пенсионери не могат да си позволят даси вземат кайма от 9лв килограма и търсят по-евтини алтернативи, и тях ен можем да ги съдим, наистина такова е положението, че старостта е ужас в България.

Да, но не са вегетарианци. :)
като цяло няма нито по-евтино, нито по-скъпо, всичко е много, мноого относително. Всеки се разполага според чергата си. И аз може да искам у нас да ям киноа с аспержи, ама цената им общо за килограм е около 30-40лева, затва ядеш месо с ориз и имаш и за следващия ден. :mrgreen:
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Yunona » 13 Яну 2016, 17:05

Rali_hr написа: И аз може да искам у нас да ям киноа с аспержи, ама цената им общо за килограм е около 30-40лева, затва ядеш месо с ориз и имаш и за следващия ден. :mrgreen:

Месото с ориз като евтина алтернатива на киноа с аспержи. Интересно :) Само не знам защо като се каже "вегетарианско хранене" се разбират скъпите супер храни...
Днес обядвах вкусна яхния в индийски стил - с леща, картофи, лук, чесън, целина, морков, чушка, подправена с кимион, кориандър, къри, черен пипер. Вкусна, засищаща пълноценна храна. Много евтина. И да, остана и за утре :)
Yunona

Мнениеот Kremiliya » 13 Яну 2016, 17:15

Обикновено като готвим трябва да мислим за цялото семейство, а мъжете май са доста консервативни и не искат да опитват нови неща. У дома също се ядат супер обикновени неща, никой не иска да види зелении. С малки деца е супер трудно да вкараш нещо ново и с някой мъж, който е мега консервативен. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот Yunona » 13 Яну 2016, 21:55

Kremiliya написа:Обикновено като готвим трябва да мислим за цялото семейство, а мъжете май са доста консервативни и не искат да опитват нови неща. У дома също се ядат супер обикновени неща, никой не иска да види зелении. С малки деца е супер трудно да вкараш нещо ново и с някой мъж, който е мега консервативен. :mrgreen:

Креми, не Ви разбрах, коментарът Ви към мен ли беше?
Аз също готвя, мислейки за цялото семейство. Просто при мен не съществува споменатия от Вас проблем. Навремето, когато се омъжвах, една по-голяма от мен приятелка ми каза: "Помни, Юнонче, мъж, дете и прасе както ги научиш от самото начало, така ще карат до края" :) И аз я послушах, ще съм и вечно благодарна :)
Шегата настрана, но у нас се яде всичко. Неведнъж съм споделяла тук - не ми беше лесно, съпружието не ядеше нито "зелении", нито 80% от нормалните, растящи по нашите ширини зеленчуци. Научих го полека-лека.
Винаги съм приготвяла много разнообразна храна и те са свикнали да опитват различни вкусове.
Яхнията, за която споменах в предишния си пост толкова се е усладила на малката щерка, че ми писа съобщение да ме пита защо това не присъства по-често на масата вкъщи.
Yunona

Мнениеот Локумът » 13 Яну 2016, 22:01

Тоя лаф ми хареса. Явно и жена ми го е чувала и това обяснявам мноого неща от живота ми. :lol: :lol: :lol:
Инсче е вярно, че сме с претенции ама трябва да се учим, алоо! Иначе да знаеш Юнонче, нивгаш нямаше се сетя да пробваам леща с картофи ама тва ще го пробвам ощетея дни! На яхния викаш...
Аватар
Локумът

Мнениеот Malina » 14 Яну 2016, 10:29

Аз не обичам много разнообразни зеленчукови гювечи, да не кажа изобщо. ;) Обаче хапвам понякога от липса на избор. определено нещата, които са ми най-вкусни си позволявам изключително рядко. :(
Иначе менюто на вегетарианеца е въпрос на нагласа и елание кой колко пари иска или може да харчи. Не виждам изобщо как е възможно да се направи каквато и да е било съпоставка, всеки има собствен начин на хранене и на живот, не може да се определени дали на комшията му е по-евтино да яде или не.
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Мнениеот balsam » 08 Фев 2016, 17:18

И двете си излизат скъпо. За най-обикновените домати, краставици и чушки по колко плащаме, а какво остава за по-измислените като кълнове и тем подобни.
balsam

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси