Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Мнениеот Kaya » 21 Апр 2016, 15:39

Rali_hr написа:То средно положение няма, всеки яде според това, което си купува, от едното яде повече, от другото по-малко. Като цяло за храна се харчат най-много пари както и да го погледнем, независимо дали са кюфтета или са тофута.

Дам! Важното е да не останем гладни! :) Дали ще си вегетарианец или не, то качеството на храната е много важно и всеки мисля се разполага спрямо него.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот pravilno » 28 Апр 2016, 10:23

Kaya написа:
Rali_hr написа:То средно положение няма, всеки яде според това, което си купува, от едното яде повече, от другото по-малко. Като цяло за храна се харчат най-много пари както и да го погледнем, независимо дали са кюфтета или са тофута.

Дам! Важното е да не останем гладни! :) Дали ще си вегетарианец или не, то качеството на храната е много важно и всеки мисля се разполага спрямо него.

По скоро се разполага спрямо парите в портмонето си. Може да искаш да се храниш с определени неща, но да нямаш възможност или да можеш да си ги позволяваш рядко.
pravilno

Мнениеот Локумът » 19 Май 2016, 15:36

pravilno написа:
Kaya написа:

По скоро се разполага спрямо парите в портмонето си. Може да искаш да се храниш с определени неща, но да нямаш възможност или да можеш да си ги позволяваш рядко.

Баш, всеки се разполага според чергата си и яде каквото може, после гледа дали е вегетарианец или месояден.
Аватар
Локумът

Мнениеот Kaya » 20 Май 2016, 12:03

И до вкусове опира, а и не всичко е пари, едни ядат месо, защото им е вкусно, други убедени в ползите му, трети не се замислят и го ядат просто защото така са научени, четвърти го избягват, защото им е жал за животните, пети - за тялото им, шести - защото искат да са по-интересни. После са факторите като пари и т.н., а и качеството определя цената. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот Anka » 18 Авг 2016, 11:09

Kaya написа:И до вкусове опира, а и не всичко е пари, едни ядат месо, защото им е вкусно, други убедени в ползите му, трети не се замислят и го ядат просто защото така са научени, четвърти го избягват, защото им е жал за животните, пети - за тялото им, шести - защото искат да са по-интересни. После са факторите като пари и т.н., а и качеството определя цената. :)

И аз мисля, че на последно място е цената. :) а и все пак разнообразното хранене научава на различни неща. Вегетарианците ядат много по-разнообразно растително меню, отколкото месоядните, които са по-ограничени във вкусовете и предпочитанията сякаш. Така че всичко излиза еднакво като пари накрая.
Аватар
Anka

Мнениеот red_eyes » 18 Авг 2016, 11:33

Трябва някой път да седна и да сметна кое излиза по-скъпо - храненето с киноа, чиа и други полезни храни или с често хапване на месо за месец. Ако и двата вида присъстват на трапезата, доста интересно ще стане :lol: .
Аватар
red_eyes

Мнениеот Yunona » 19 Авг 2016, 12:30

red_eyes написа:Трябва някой път да седна и да сметна кое излиза по-скъпо - храненето с киноа, чиа и други полезни храни или с често хапване на месо за месец. Ако и двата вида присъстват на трапезата, доста интересно ще стане :lol: .

О, аз съм правила подобни изчисления - виж на първата страница от тази тема. В темата за киноата пък пресмятахме колко излиза порция ястие с киноа - отново излизаше по-евтино от месото. Разбира се, сравнявам с качествено месо, не с готова кайма или замразени пилешки бутчета, дошли незнайно кога от незнайно къде.
Едновременното присъствие на месо и киноа или друга суперхрана на масата според мен е неоправдано - няма смисъл от комбинация на високоенергийни и високопротеинови храни. Ако човек не е вегетарианец, може веднъж да си набави протеините от киноа и други зърнени (или бобови), а друг пък - от месо, трети път - от яйца, четвърти път - от риба. Идеята е в разнообразието, в редуването, а не в смесването на основните източници на протеини.
Постоянни трябва да бъдат на трапезата ни пресните зеленчуци, а те не са скъпи. Както и задушените, запечените във фурна и т.н.
Yunona

Мнениеот Ваня Стойчева » 19 Авг 2016, 12:37

Среден клас месо е към 8-9 лв. килограма, аз такова ползвам, да си призная, дори май не съм виждала по-скъпо. Не че е от голямо значение. Но факта, че през ден или всеки ден се яде месо не е похвално. Така ограничаваме количество и то огромно от други полезни неща. Чак издребняването, кое е по-евтино или скъпо, мисля, че главно се сформира на база вкусови предпочитания на всеки човек. За един е разнообразно и по джоба да се наяде с едно, а за друг - друго. Аз лично не обичам така сериозно спряганата киноа, чийто килограм е 10 лева, което абсолютно може да се сравнява и с месото, но обичам елда, която е на половина, това значи ли, че веднага ставам по-евтино хранещ се вегетарианец? Не мисля. Всяко нещо е различно и всяка храна - също. Важното е да се научим на разнообразие и да избираме най-доброто от това, което можем да си позволим! :)
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот Локумът » 19 Авг 2016, 14:40

Мисля, че последното изречение на колежката Ваня обобщава всичко. Яжте с главата, не само с устата. :mrgreen:
Аватар
Локумът

Мнениеот Krum » 19 Авг 2016, 15:38

Вместо да мислите кое е по-скъпо и кое еп о-евтино, може би е по-добре да се запитате вие какво ядете. Юнона така добре го е обяснила, а вижте, хората си мислят за кюфтета с кайма и киноа. Докато не се научим да различаваме правилната храна като състав и енергийна стойност, ще си мислим дали салама е по-скъп или чушката.
Аватар
Krum

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси