Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Кое е по-евтино да си вегетарианец или месояден?

Мнениеот Mon_ton » 19 Окт 2015, 13:19

Не знам кое е по-изгодното, била съм вегетарианка няколко години, не мога да кажа, че съм спестила или че съм имала повече пари, така че..май няма много значение, освен от здравословна гледна точка. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот YoLindi » 19 Окт 2015, 13:23

Абе то така си пишем тука, но е прекалено идеален този случай! В крайна сметка колко от месоядните си обръщат внимание на това с какво се хранят, те разчитат на месото и всичко онова, което им "дава" то, но не е точно така, поради тази причина изостават от менюто неща като разнообразни семена, сирена, варива, сякаш вегетарианците обръщат повече внимание и имат необходимото съзнание, за да се хранят достатъчно пълноценно!
YoLindi

Мнениеот lussy » 19 Окт 2015, 13:43

Mon_ton написа:Не знам кое е по-изгодното, била съм вегетарианка няколко години, не мога да кажа, че съм спестила или че съм имала повече пари, така че..май няма много значение, освен от здравословна гледна точка. :)

Никой не говори за спестяване, едва ли някой може да го постигне точно от това, представяш ли си, казвам ти ами тази година мога да си позволя екскурзия в Париж, просто защото съм вегетарианец.... :lol: :lol: :lol: шанс!
lussy

Мнениеот Anka » 19 Окт 2015, 14:15

YoLindi написа:Абе то така си пишем тука, но е прекалено идеален този случай! В крайна сметка колко от месоядните си обръщат внимание на това с какво се хранят, те разчитат на месото и всичко онова, което им "дава" то, но не е точно така, поради тази причина изостават от менюто неща като разнообразни семена, сирена, варива, сякаш вегетарианците обръщат повече внимание и имат необходимото съзнание, за да се хранят достатъчно пълноценно!

Зависи, има много вегетарианци, които се хранят с пакетирани боклуци, предимно с въглехидрати, с хамбургери. И това, че нямат кюфте в хамбургера не мисля, че ги прави по-големи светци. :roll:
Аватар
Anka

Мнениеот dDedov » 19 Окт 2015, 16:05

Anka написа:
YoLindi написа:Абе то така си пишем тука, но е прекалено идеален този случай! В крайна сметка колко от месоядните си обръщат внимание на това с какво се хранят, те разчитат на месото и всичко онова, което им "дава" то, но не е точно така, поради тази причина изостават от менюто неща като разнообразни семена, сирена, варива, сякаш вегетарианците обръщат повече внимание и имат необходимото съзнание, за да се хранят достатъчно пълноценно!

Зависи, има много вегетарианци, които се хранят с пакетирани боклуци, предимно с въглехидрати, с хамбургери. И това, че нямат кюфте в хамбургера не мисля, че ги прави по-големи светци. :roll:

Ама това, че си вегетарианец, не означава да се храниш здравословно, а че просто не ядеш месо, това че в момента се прави с цел по-здравословен начин на живот... е далеч от значението на думата!
dDedov

Мнениеот Rali_hr » 20 Окт 2015, 11:03

Именно, хора и хора различни, така че не може да се направи сметка по никакъв начин кое е по-изгодно и кое не. ;)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот mihaella » 20 Окт 2015, 11:21

Изключително много зависи от вкуса на човек и от това по какво си пада... така че би било много различно
mihaella

Мнениеот rabotnata pchela » 20 Окт 2015, 12:28

Не мога да направя съпоставка, но ако и двата индивида се хранят качествено, то единия ще води поне с 2-3 кг месо на месец :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 05 Ное 2015, 12:36

rabotnata pchela написа:Не мога да направя съпоставка, но ако и двата индивида се хранят качествено, то единия ще води поне с 2-3 кг месо на месец :)

Така е. Но аз си мисля, че е безсмиследно да се правят подобни съпоставки. :)
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 05 Ное 2015, 13:42

ако се яде кайма от 2лв килограма, то какъв месояден да си.. и колко си месояден изобщо де. :)
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси