ManiJani написа:Никой не може да ме убеди, че е скъпо да си вегетарианец, все пак зеленчуците са адски евтини, а и ти днес ще си вземеш ядки, колкото да хапнеш в допълнение на зеленчуците, утре ще си вземеш някакво сирене, което пак ще е в допълнение, т.е. ти от "скъпите" неща не ядеш основно, всичко е до правилно разпределение на бюджета!
Абсолютно със съгласна с това мнение.
Не знам защо ядките се цитират толкова - да, скъпи са, но здравословната доза на ден е около 30-50 г. Ако вземем доста скъпи бадеми по 25 лв килограма, то 50 г са 1.25 лв. А могат да се намерят и по-евтино от тази сума... И не ядем бадеми всеки ден, разнообразяваме с орехи и др.
Със семената нещата стоят по същия начин - ползват се в малки количества, защото набъбват при варене/накисване.
В същото време качественото месо е над 8 лв килограма, порцията включва около 250 г, което си е минимум 2 лв. Може и повече, т.к. доброто свинско месо е над 10 лв, за телешкото да не говорим. И пак трябват зеленчуци, ядки и други. Колбасите не ги смятам за качествена храна изобщо.
Сирене ядат и вегетарианците, и месоядните. Също няма смисъл да се сравнява...
Приблизително равностойни в ценово отношение са менютата според мен, като вегетарианското все пак излиза по-евтино. Ако това изобщо е важно, защото, както правилно вече отбелязаха, никой не става вегетарианец заради парите.
Ако месото излиза по-евтино, значи има нещо страшно сбъркано в системата.... отнетият живот да бъде толкова евтин...