Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот annamaria » 23 Фев 2016, 15:26

ееееее, ужасни сте! взех та и аз го чекнах тоя Сенс хотел. мога само да кажа,че на пръв поглед доста си заслужава, а щом като вече има и такива, които са го видели отвътре, ей това вече е мнение от първа ръка.
а какво и е толкова специалното на тази козметика ESPA?
annamaria

Мнениеот Gorica23 » 23 Фев 2016, 15:52

Leonora написа:
nefertiti написа:Хаха :lol: , в интерес истината си го помислих в един момент, това за подновяването на козметиката и почнах да кроя пъклени планове за отмъщение :lol: Нооооо ...да се похваля: ИМАШЕ СТРАХОТНА ИЗНЕНАДА! Моят любим го повишавам в чин купидон :heartbeating: ! Беше огранизирал истински ден мечта за двама!
– СПА полуден на страхотно място, в центъра на София!!! Не знам дали толкова съм му надувала тези дни главата на тема хубаво спа място или пък толкова съм му завъртяла главата :heartsfade: , но се заел милият и намерил във фейсбука ей това свети валентинско предложение за Спа центъра на Хотел Sense: релакс терапия за двама https://www.facebook.com/58020778868967 ... =3&theater , като беше избрал за нас пакета от 2 арома масажа за тяло. Допълнително ползвахме и парната баня и в басейна си поседяхме много приятно. Вечерята също беше много романтична. Почетохме подобаващо и Трифон Зарезан в бара на покрива, от където има невероятна гледка над града. Наистина не очаквах толкова да се постарае :inlove:

Виновен грях ще ви призная! Нефертитиии!!! Цяла седмица ти завиждам за преживяването :grin: За капак, ми беше и доста напрегната и уикенда бях като пребита. Но вчера, това хубаво слънчице ме накара да се надигна и реших да се поглезя за разтоварване. Та, след тези твои разкази и аз отидох в спато на Сенс. Избрах си масаж на лице и не съжалих! Изненадах се приятно, че работят с много качествена козметика, ESPA е много авторитетна гама в тази област. До сега съм имала възможност да я ползвам само един път, по време на почивка в чужбина, а тук не я бях виждала. Преди да нанесат каквото и да е, първо ми направиха диагностика на състоянието на кожата с някаква технология, на която забрави името. Според показаното избират подходящите за мен маски за процедурата. Последва онова божествено усещане, което знаете, че е трудно да се опише с думи :yellow: ) След масажа си поседях още. Не ми се влизаше в сауна или парна баня, но постоях в басейна. До големия имаше две малки басейнчета, които другия път ще пробвам.Тръгнах си като нова!

Големи грешници сте, ама щом си признавате, да ви е простено... :lol: Ние не смогнахме за Свети Валентин, но скоро смятам да се поглезим.
И аз не я познавам тази козметика, проверих я, големи суперлативи има за нея.
Leonora, къде ходиш на почивка в чужбина!!!, в нета пише, че я използват в най-луксозните СПА центрове...
Gorica23

Мнениеот Jully » 23 Фев 2016, 16:08

Ехе, момичета, невероятни сте просто! :)
А някой би ли споделил какво включва едно SPA преживяване? :) Много ми се ще да се поглезя, но не живея в София, а тук не мисля, че лесно ще ме разберат какво искам, понеже и градът ни не е туристически, затова е добре да знам какво да си изисквам за едно размазващо в добрия смисъл на думата SPaaa... :heartsfade:
Аватар
Jully

Мнениеот Leonora » 23 Фев 2016, 17:45

Е как, тя е много елитна професионална спа козметика. Абсолютно натурална и специализирана точно за такива терапии. И аз знам, че я ползват в елитните „уелнес” по света. Лично аз имах възможност да я пробвам в Испания, за това в началото си мислех даже, че ESPA е испанска марка. Но после разбрах, че е английска. Помня, че ставаше дума нещо за едновременно въздейсвие на тяло-душа-съзнание...нали знаете, там в описанията за акцентите на терапиите. Така ми е останало в съзнанието, заедно със спомен за наистина луксозно преживяване. И сега се изненадах наистина приятно, като видях, че в спато на Сенс провеждат терапиите с нея. Тук не я бях срещала. Много съм доволна и от това.
Аватар
Leonora

Мнениеот annamaria » 24 Фев 2016, 16:50

Leonora написа:Е как, тя е много елитна професионална спа козметика. Абсолютно натурална и специализирана точно за такива терапии. И аз знам, че я ползват в елитните „уелнес” по света. Лично аз имах възможност да я пробвам в Испания, за това в началото си мислех даже, че ESPA е испанска марка. Но после разбрах, че е английска. Помня, че ставаше дума нещо за едновременно въздейсвие на тяло-душа-съзнание...нали знаете, там в описанията за акцентите на терапиите. Така ми е останало в съзнанието, заедно със спомен за наистина луксозно преживяване. И сега се изненадах наистина приятно, като видях, че в спато на Сенс провеждат терапиите с нея. Тук не я бях срещала. Много съм доволна и от това.

и колко ти излезе цялото това удоволствие? звучи доста релаксиращо цялото това преживяване, което обяснявате. нямам наблюдения върху тази серия козметика,но явно си заслужава.
annamaria

Мнениеот nefertiti » 24 Фев 2016, 18:54

Leonora написа:
nefertiti написа:Хаха :lol: , в интерес истината си го помислих в един момент, това за подновяването на козметиката и почнах да кроя пъклени планове за отмъщение :lol: Нооооо ...да се похваля: ИМАШЕ СТРАХОТНА ИЗНЕНАДА! Моят любим го повишавам в чин купидон :heartbeating: ! Беше огранизирал истински ден мечта за двама!
– СПА полуден на страхотно място, в центъра на София!!! Не знам дали толкова съм му надувала тези дни главата на тема хубаво спа място или пък толкова съм му завъртяла главата :heartsfade: , но се заел милият и намерил във фейсбука ей това свети валентинско предложение за Спа центъра на Хотел Sense: релакс терапия за двама https://www.facebook.com/58020778868967 ... =3&theater , като беше избрал за нас пакета от 2 арома масажа за тяло. Допълнително ползвахме и парната баня и в басейна си поседяхме много приятно. Вечерята също беше много романтична. Почетохме подобаващо и Трифон Зарезан в бара на покрива, от където има невероятна гледка над града. Наистина не очаквах толкова да се постарае :inlove:

Виновен грях ще ви призная! Нефертитиии!!! Цяла седмица ти завиждам за преживяването :grin: За капак, ми беше и доста напрегната и уикенда бях като пребита. Но вчера, това хубаво слънчице ме накара да се надигна и реших да се поглезя за разтоварване. Та, след тези твои разкази и аз отидох в спато на Сенс. Избрах си масаж на лице и не съжалих! Изненадах се приятно, че работят с много качествена козметика, ESPA е много авторитетна гама в тази област. До сега съм имала възможност да я ползвам само един път, по време на почивка в чужбина, а тук не я бях виждала. Преди да нанесат каквото и да е, първо ми направиха диагностика на състоянието на кожата с някаква технология, на която забрави името. Според показаното избират подходящите за мен маски за процедурата. Последва онова божествено усещане, което знаете, че е трудно да се опише с думи :yellow: ) След масажа си поседях още. Не ми се влизаше в сауна или парна баня, но постоях в басейна. До големия имаше две малки басейнчета, които другия път ще пробвам.Тръгнах си като нова!

Хаха, Леонора, да знаеш, че не изпитвам вина за подстрекател!!! Радвам се, че си прекарала толкова приятно и ти!
nefertiti

Мнениеот Leonora » 25 Фев 2016, 16:21

nefertiti :grin: не си подстрекател, а вдъхновител ;)

annamaria, то в Сенс можеш да си избереш сам колко да ти излезне – взимаш си дневната карта за 25 лв/30 лв (има отстъпка през деня, а има и абонаментни карти, които ти свалят още повече цената) и си ползваш цялото СПА релакс снарежение– сауна, парна баня, фитнес, басейни, релакс стая... Масажи ако искаш, тях си ги плащаш според какво си избрал http://www.sensehotel.com/ufiles/pages/ ... ochure.pdf Има наистина много видове терапевтични, специфични, всякакви. И все са с ESPA козметика.

Jully Ами да започнем тогава с това, че с думичката SPA се свързва най-напред със „здраве чрез вода”.
Така че, за SPA преживяване, задължително трябва да има неща от типа на басейни, бани, пара, топло, хладно, контрастно и подобни. Разнообразие от оздравителни и релакс процедури за избор, за да заредим и тялото и ума :smile: . Много важно е да се извършват от професионалисти и с качествени продукти. Те знаят кои неща не са подходящи за някого по здравословни причини, а други пък да са препоръчителни за даден проблеми, всичко това е в ръцете на хората, които работят там. За размазващата част е важна и цялостната атмосфера и не на последно място, да имаш усещането за лукс, за да е специално :wink:
Аватар
Leonora

Мнениеот annamaria » 25 Фев 2016, 17:15

разбирам и ти благодаря за подробната информация. ще ми се да си спретна едно SPA с любимия. все пак като се замисля харчим парите по толкова грешен начин било то за хапване и пийване пък какво остава за това,че тези пари бихме ги дали,за да ес погрижим за доброто ни физическо състояние и душевно разбира се. щото СПАТО си е кеф голям.
annamaria

Мнениеот Lisandra » 26 Фев 2016, 13:58

Leonora написа:nefertiti :grin: не си подстрекател, а вдъхновител ;)

annamaria, то в Сенс можеш да си избереш сам колко да ти излезне – взимаш си дневната карта за 25 лв/30 лв (има отстъпка през деня, а има и абонаментни карти, които ти свалят още повече цената) и си ползваш цялото СПА релакс снарежение– сауна, парна баня, фитнес, басейни, релакс стая... Масажи ако искаш, тях си ги плащаш според какво си избрал http://www.sensehotel.com/ufiles/pages/ ... ochure.pdf Има наистина много видове терапевтични, специфични, всякакви. И все са с ESPA козметика.

Jully Ами да започнем тогава с това, че с думичката SPA се свързва най-напред със „здраве чрез вода”.
Така че, за SPA преживяване, задължително трябва да има неща от типа на басейни, бани, пара, топло, хладно, контрастно и подобни. Разнообразие от оздравителни и релакс процедури за избор, за да заредим и тялото и ума :smile: . Много важно е да се извършват от професионалисти и с качествени продукти. Те знаят кои неща не са подходящи за някого по здравословни причини, а други пък да са препоръчителни за даден проблеми, всичко това е в ръцете на хората, които работят там. За размазващата част е важна и цялостната атмосфера и не на последно място, да имаш усещането за лукс, за да е специално :wink:

Ако знаете как имам нужда от такова нещо, днес, точно сега, а не по-късно или утре... :seeingstars:
Lisandra

Мнениеот Tinki » 26 Фев 2016, 15:54

Lisandra написа:Ако знаете как имам нужда от такова нещо, днес, точно сега, а не по-късно или утре... :seeingstars:

1,2,3,4,5..ехее, много звездички, бре Лисандра :lol: ама добре си се насочила, хаха. аз лайкнах във фейсбука страничката им https://www.facebook.com/Sense-Spa-Sofi ... 788689679/ от там можеш да си хванеш някоя оферта за масажче, да те поприземи.
Tinki

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми