Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Местната бакалия срещу големите вериги магазини - откъде пазарувате?

Мнениеот analizatorka » 16 Фев 2016, 10:37

В различните хипермаркети има продукти, които държа на тях и ги купувам само от там. Лошото е, че трябва да обикалям един ден, за да си ги купя, да прелитам като пчела от единия маркет до другия :mrgreen:
analizatorka

Мнениеот Ваня Стойчева » 16 Фев 2016, 10:59

analizatorka написа:В различните хипермаркети има продукти, които държа на тях и ги купувам само от там. Лошото е, че трябва да обикалям един ден, за да си ги купя, да прелитам като пчела от единия маркет до другия :mrgreen:

А защо не купуваш само от едно място, ако оризът на едното място е 3лв. кг а на другото 2,80, то със сигурност разликата я даваш в пътни. :mrgreen:
Аватар
Ваня Стойчева

Мнениеот fairy » 29 Фев 2016, 15:05

Имам чувството, че в малките магазинчета по-скъпо продават. Избиват си по този начин парите заради големите магазини ли? Който се излъже от тях да купи, все добре дошло!
fairy

Мнениеот silver933 » 29 Фев 2016, 17:34

fairy написа:Имам чувството, че в малките магазинчета по-скъпо продават. Избиват си по този начин парите заради големите магазини ли? Който се излъже от тях да купи, все добре дошло!

Много пъти малките магазини си купуват неща на промоция от големите магазини, ето за това идва разликата, така и малкия магазин печели. Но хората вече се изучиха и знаят какво да искат.
Аватар
silver933

Мнениеот Gold » 02 Мар 2016, 15:40

За повечето неща големите вериги. Местни бакалии за същото качество -не, но може от по-малки специализирани бакалийки млечни или месни продукти, които са собствено производство
Gold

Мнениеот balsam » 02 Мар 2016, 16:38

Gold написа:За повечето неща големите вериги. Местни бакалии за същото качество -не, но може от по-малки специализирани бакалийки млечни или месни продукти, които са собствено производство

Да, там, където има собствено производство, винаги съм ги предпочитала. Било за хляб и хлебни изделия, млечни продукти, дори и сладкарски изделия.
balsam

Мнениеот Gold » 09 Мар 2016, 18:21

balsam написа:
Gold написа:За повечето неща големите вериги. Местни бакалии за същото качество -не, но може от по-малки специализирани бакалийки млечни или месни продукти, които са собствено производство

Да, там, където има собствено производство, винаги съм ги предпочитала. Било за хляб и хлебни изделия, млечни продукти, дори и сладкарски изделия.

Аз най-вече за млечни. Все с тях имаме проблем да се уверяваме да няма палмово масло , сухо мляко
Gold

Мнениеот Neven498 » 09 Мар 2016, 18:36

И ние в нас все не попадаме на хубави млечни продукти. Винаги имат един особен вкус, което навява на мисълта, че нещо не е ок
Аватар
Neven498

Мнениеот Rali_hr » 10 Мар 2016, 13:55

Neven498 написа:И ние в нас все не попадаме на хубави млечни продукти. Винаги имат един особен вкус, което навява на мисълта, че нещо не е ок

Много е трудно да се намерят качествени. Особено кашкавали! Открих един невероятн, който не мога да намеря - БМК, наистина страхотен кашкавал, но не съм виждала в нито едни магазин, веднъж имаше в карфур и купихме, от това изчезна. Но в малките магазини понякога може да се намери по-качествен продукт, отколкото е големите. Сиренето, кеото купувам до блока в пъти задминава всички видове, които съм купувала от голям магазин. Твърдо, реже се и много вкусно.
Аватар
Rali_hr

Мнениеот Neven498 » 11 Мар 2016, 13:51

Мен ме дразни това, че никога не пише изцяло съдържанието на нещата. Айде, на вакумираните сирена и кашкавали пишат повече, но на сиренето или извара от витрини, как да знаеш от какво е направено. Има ли добавени някакви гадни мазнини или суха маса.
Аватар
Neven498

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси