Родово селище - бихте ли живели в такова?

Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.

Re: Родово селище - бихте ли живели в такова?

Мнениеот pavleta » 22 Фев 2016, 12:45

nefertiti написа:А защо е необходимо да се свиква при всякакви условия и без технологии. Изолирането някакъв вид самоизпитание на духа ли е? Не се ли предполага, че ако се отделиш от предимствата на цивилизацията, то е защото не са ти нужни и не се възползваш от тях. А не че трябва да полагаш усилие, за да свикваш без тях?

Ако по твое желание искаш да не се възползваш от предимствата на цивилизацията, това е твой избор. И преценяваш дали ти понася такъв живот или не. Но някои нямат избор и са им наложени такива условия. Тогава си е цяло изпитание на духа и или се измъкваш от тези условия, или се превръщаш в скот.
pavleta

Мнениеот Lollipop » 22 Фев 2016, 13:46

Всъщнсот ако го приемаш като твоето нещо не би следвало да ти тежи, нали така? :) Има нещо специално в такива хора, които се стремят да се върнат към корените си и към живота точно в симбиоза със земята, защото в момента виждаме, че това не го правим определено.
Аватар
Lollipop

Мнениеот nefertiti » 22 Фев 2016, 14:42

pavleta написа:
nefertiti написа:А защо е необходимо да се свиква при всякакви условия и без технологии. Изолирането някакъв вид самоизпитание на духа ли е? Не се ли предполага, че ако се отделиш от предимствата на цивилизацията, то е защото не са ти нужни и не се възползваш от тях. А не че трябва да полагаш усилие, за да свикваш без тях?

Ако по твое желание искаш да не се възползваш от предимствата на цивилизацията, това е твой избор. И преценяваш дали ти понася такъв живот или не. Но някои нямат избор и са им наложени такива условия. Тогава си е цяло изпитание на духа и или се измъкваш от тези условия, или се превръщаш в скот.

Нали въпросът е бихте ли живели в родово селище. Така че не би трябвало да го правиш като жертва и насила, а да е нещото, което искаш, което те кара да си по-щастлив и спокоен.
Аз доброволно не бих.
nefertiti

Мнениеот Rali_hr » 22 Фев 2016, 15:47

И аз мисля така, човек трябва да живее така както се чувства щастлив. :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот roksana » 25 Фев 2016, 16:08

Четох статия за двама млади, които живели и работили в Лондон. Решили, че това вече не е тяхното място и се прибрали в България и отишли да живеят в едно родопско село. Там се родил сина им и се чувстват на седмото небе от избора си. Пренасищането и откъсването от истинските неща ни карат да поемем в коренно различна посока според мен.
roksana

Мнениеот nefertiti » 01 Мар 2016, 12:28

Възможно е, но мисля, че такива случай са доста редки. По-скоро се сещам за чужденци, които след като се пенсионират идват в България, купуват си къща на някое китно местенце и започват да живеят здравословен селски живот.
nefertiti

Мнениеот Kremiliya » 01 Мар 2016, 12:43

nefertiti написа:Възможно е, но мисля, че такива случай са доста редки. По-скоро се сещам за чужденци, които след като се пенсионират идват в България, купуват си къща на някое китно местенце и започват да живеят здравословен селски живот.

Да, тези много ги харесвам, но разликите между тях и трудния живот на българите е голяма. ;( Тук с нашите пенсии щеш нещеш в един момент започват родов живот. :mrgreen:
Аватар
Kremiliya

Мнениеот roksana » 01 Мар 2016, 13:35

nefertiti написа:Възможно е, но мисля, че такива случай са доста редки. По-скоро се сещам за чужденци, които след като се пенсионират идват в България, купуват си къща на някое китно местенце и започват да живеят здравословен селски живот.

Доста се нароиха подобни жители на нашите села, но май и те започнаха лека-полека да се отказват от "условията" и "услугите", които нашата действителност им предлага. Я канализация не могат да си издействат, я ще ги нападнат да ги оберат.
roksana

Мнениеот Jully » 01 Мар 2016, 13:48

roksana написа:

Доста се нароиха подобни жители на нашите села, но май и те започнаха лека-полека да се отказват от "условията" и "услугите", които нашата действителност им предлага. Я канализация не могат да си издействат, я ще ги нападнат да ги оберат.

Каква ти канализация, няма как да се направи за една къща, в много села канализация няма, а са на септични ями, дори и в по-големите села, близки до градовете, а какво остава в село, което се слави с хубавата си природа.
Аватар
Jully

Мнениеот zagrijena » 02 Мар 2016, 14:20

Jully написа:
roksana написа:

Каква ти канализация, няма как да се направи за една къща, в много села канализация няма, а са на септични ями, дори и в по-големите села, близки до градовете, а какво остава в село, което се слави с хубавата си природа.

Ще се радват на хубавата природа, нали затова са дошли. :grin:
zagrijena

ПредишнаСледваща

Назад към Актуални теми, новини, идеи и въпроси