Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
04 Фев 2016, 17:31
asdddwww написа:Аз съм си селянин, живея в село извън града и се чувствам супер добре :)
Това е най-хубавото :)) Да имаш собствено място на въздух и на спокойствие да си живееш :)
05 Фев 2016, 12:04
Lollipop написа:black написа:Нашите села не са подходящи за такива цели. Там ще си умреш като скот, ако стане нещо!
Не е така. Има много села, в които има живот, а и са близо до градовете, точно тези близките до градовете в момента се завръщат на хоризонта като супер модерни за живеене.
Но тук става дума за хора, които се отказват от цивилизацията май. А не от модерното "живея близо до големия град, в къща с басейн, на въздух и си ходя всеки ден на работа в града с колата".
05 Фев 2016, 12:15
Де тоя късмет за къща с басейн. :) такива дето се отказват от цивилизацията не мога да ги разбера, вижда ми се крайно, все пак се чудя как си плащат тока или живеят и без ток :) И как аджеба като са без ток си подържат интернет страниците?
11 Фев 2016, 16:31
Andrey написа:Де тоя късмет за къща с басейн. :) такива дето се отказват от цивилизацията не мога да ги разбера, вижда ми се крайно, все пак се чудя как си плащат тока или живеят и без ток :) И как аджеба като са без ток си подържат интернет страниците?

Може би смятат, че като са в родово селище, не означава, че трябва да живеят като аборигени.
11 Фев 2016, 17:23
Е те нещата не са ли близки. :) Най ми е смешно, когато отричат цивилизацията, но в същото време се възползват от нея, не е ли противоречие?
15 Фев 2016, 12:08
Lisica написа:Е те нещата не са ли близки. :) Най ми е смешно, когато отричат цивилизацията, но в същото време се възползват от нея, не е ли противоречие?
Най-хитрите хем си живеят без някои достижения на цивилизацията, хем ползват някои нейни изобретения. Нужно ли е съвсем да отричаш цивилизацията и нейните открития, по-добре се възползвай от тези, които улесняват поне малко живота ти.
17 Фев 2016, 12:14
Така е, всяка крайност не е хубава. Не може да си откъснеш от света и да игнорираш напредъка на цивилизацията.
17 Фев 2016, 12:30
nefertiti написа:Така е, всяка крайност не е хубава. Не може да си откъснеш от света и да игнорираш напредъка на цивилизацията.
Определено, все пак живеем във време, в което технологиите са много напреднали и заемат голяма част от ежедневието ни, а и са необходимост, трябва да се научим да не отричаме нищо и да вземаме от всичко най-доброто. :)
18 Фев 2016, 11:17
Без някои технологии може спокойно да се живее, в крайна сметка човек може да свикне с всякакви условия. Разглезени сме, май хора, които възприемат живота без ток и вода като експеримент, се подлагат на такова нещо.
18 Фев 2016, 11:53
А защо е необходимо да се свиква при всякакви условия и без технологии. Изолирането някакъв вид самоизпитание на духа ли е? Не се ли предполага, че ако се отделиш от предимствата на цивилизацията, то е защото не са ти нужни и не се възползваш от тях. А не че трябва да полагаш усилие, за да свикваш без тях?