Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот zagrijena » 02 Мар 2016, 13:02

Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца :grin: .
zagrijena

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот rabotnata pchela » 06 Мар 2016, 10:35

Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава. :oops:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот pravilno » 07 Мар 2016, 10:55

rabotnata pchela написа:Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава. :oops:

Винаги може да има изненади според мен. Това, че спиш само с един партньор, не ти дава 100% гаранция, че няма да ти лепне нещо. Болката от изневярата е ужасна, но придружена с новина, че си и болна/болен сигурно е убийствено.
pravilno

Мнениеот tinkerbell » 07 Мар 2016, 11:37

zagrijena написа:Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца :grin: .

Абсолютно съм съгласна за нуждата от такива навици! Но кой ли да ни научи, като никъде не се говори свободно на такива теми. Не мисля, че са срамни, а необходими. Но май само на докторите трябва да разчитаме при посещение да ни обясняват и за опасностите и за предпазването, че да ни накарат да сме съзнателни... Но за съжаление не всички обръщат внимание и на това. А за романтиката, тя идва - ми ако от вратата за главата. А за романтиката, ми то при секс на първа среща или за една нощ си има място за пояснение, че предпазните средства са задължителни :)
Аватар
tinkerbell

Мнениеот tinkerbell » 07 Мар 2016, 12:03

rabotnata pchela написа:Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава. :oops:

Mи той се предава при полов контакт или при контакт кожа в кожа в областта на половите органи. Знам, че от басейни не се предава, но винаги трябва да се има едно наум със седалките в тоалетни извън дома, да няма никакъв контакт..
Аватар
tinkerbell

Мнениеот klara » 07 Мар 2016, 12:39

tinkerbell написа:
zagrijena написа:Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца :grin: .

Абсолютно съм съгласна за нуждата от такива навици! Но кой ли да ни научи, като никъде не се говори свободно на такива теми. Не мисля, че са срамни, а необходими. Но май само на докторите трябва да разчитаме при посещение да ни обясняват и за опасностите и за предпазването, че да ни накарат да сме съзнателни... Но за съжаление не всички обръщат внимание и на това. А за романтиката, тя идва - ми ако от вратата за главата. А за романтиката, ми то при секс на първа среща или за една нощ си има място за пояснение, че предпазните средства са задължителни :)

Лошото е, ако си пиян/а като талпа и не знаеш какви ги вършиш. Тогава Господ те пази само :mrgreen:
klara

Мнениеот fawla » 07 Мар 2016, 13:31

tinkerbell написа:

Mи той се предава при полов контакт или при контакт кожа в кожа в областта на половите органи. Знам, че от басейни не се предава, но винаги трябва да се има едно наум със седалките в тоалетни извън дома, да няма никакъв контакт..

За това никога не съм се сещала! Слагам си до като обеца на ухото, ще слагаме тоалетна хартия и по седалките. :)
Аватар
fawla

Мнениеот Gorica23 » 07 Мар 2016, 16:21

С постоянен партньор съм, но както казах, редовно си правя изследвания. Също така никога не лягам с мъж, който първия път е готов да прави секс без презерватив, това е вид тест...
Gorica23

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Мар 2016, 16:23

Момичета, много се съмнявам, че вируса ще е устойчив на външна среда и ще се разпространява от седалките в тоалетната, но това не означава да не се пазите, разбира се. :)
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Мар 2016, 16:26

Аз смятам, че е нормално една жена да си прави изследвания и да се поддържа, друг е въпроса вече когато става дума за безразборен секс. :) то пък и на първа среща да легнеш с някой е абсолютна глупост за мен..
Аватар
kalinka-kuku

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология