rabotnata pchela написа:Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава.
zagrijena написа:Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца.
rabotnata pchela написа:Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава.
tinkerbell написа:zagrijena написа:Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца.
Абсолютно съм съгласна за нуждата от такива навици! Но кой ли да ни научи, като никъде не се говори свободно на такива теми. Не мисля, че са срамни, а необходими. Но май само на докторите трябва да разчитаме при посещение да ни обясняват и за опасностите и за предпазването, че да ни накарат да сме съзнателни... Но за съжаление не всички обръщат внимание и на това. А за романтиката, тя идва - ми ако от вратата за главата. А за романтиката, ми то при секс на първа среща или за една нощ си има място за пояснение, че предпазните средства са задължителни :)
tinkerbell написа:rabotnata pchela написа:Абе чудила съм се, след като си с постоянен партньор, трябва ли да се притесняваш от HVP? :) Нали се пренася по полов път, сега моля ви се не ми скачайте да ме обявявате колко съм глупава.
Mи той се предава при полов контакт или при контакт кожа в кожа в областта на половите органи. Знам, че от басейни не се предава, но винаги трябва да се има едно наум със седалките в тоалетни извън дома, да няма никакъв контакт..
zagrijena написа:Тези, които често си сменят партньорите, трябва да имат навика както често си мият колата, да си правят в месеца изследвания. Така винаги ще си в час какво става в тялото ти. И тяхната не е лесна - представям си как всеки път като са с нов мъж/жена, преди акта предупреждават, че се изследват и държат на предпазните средства. Сигурно романтиката заминава през прозореца.
Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта