Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Neven498 » 11 Мар 2016, 13:59

iwoni написа:
Neven498 написа:Чак лична преносима лаборатория, не :) Но със сигурност да си имаме и такъв доктор, при който от време да си казваме къде какви ги вършим и той да хвърля по едно око за спокойствие.

Като ходиш при един и същ гинеколог от години предполагам достатъчно добре се знаете и ти си по-спокойна да споделяш. Така и той ти знае състоянието във всеки момент.

Точно така, имате си по-доверена връзка доктор-пациент. И не само за гинеколог де, за всички доктори. Като си при един и същ, той ти знае по-цялостно здравното състояние, предисторията и си има по-персонално отношение.
Аватар
Neven498

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Neven498 » 11 Мар 2016, 14:33

tinkerbell написа:
marsu написа:Момичета, много се съмнявам, че вируса ще е устойчив на външна среда и ще се разпространява от седалките в тоалетната, но това не означава да не се пазите, разбира се. :)

абе... за папилома вируса казват, че е даже е доста устойчив на външната среда. Ето тук има доста неща за него http://www.drkaliasheva.com/services/hpv -основно се предава по полов път, но може и само при любовна игра и битови ситуации. Май повече за СПИН е валидно за неустойчивостта на външна среда, както и нещата, които казва Lisandra

Аз обаче изчетох цялата статия и като се позамислям, че то и от HPV е не по-малко важно от СПИНа да се внимава и мисли сериозно за предпазване. В смисъл, гъбички и подобни, ясно- ако се случи да пипнеш, е неприятно, но усещаш симптомите и лекуваш веднага. Докат HPV май може въобще и да не усетиш нищо, докато в един момент ти е докарало усложнения. Или греша?
Аватар
Neven498

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 14:34

Ех, че сте палави. При моята гинеколожка почти нищо не си казваме, говорим си за хлапето и се питаме кога ще имаме друго. :lol:
Аватар
rabotnata pchela

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 14:39

Така е при него почти няма симптоми, освен когато стане прекалено късно. Но все пак мисля, че ако си правиш секс с един партньор, който не кръшка нямаш основания за сериозни опасения. :) Все пак.. ако сте от 10 години заедно и не хойкате, няма от къде да дойде, а мъжете е малко вероятно да хванат нещо от тоалетната чиния, ако изобщо е възможно. :mrgreen:
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Neven498 » 11 Мар 2016, 15:00

rabotnata pchela написа:Ех, че сте палави. При моята гинеколожка почти нищо не си казваме, говорим си за хлапето и се питаме кога ще имаме друго. :lol:

Ми с тези теми, дето сме ги подхванали, човек наистина почва да се замисля при него дали би могло нещо да изкочи- къде по невнимание, къде от незнание. И то без дори да палавее :lol:
Между другото, вие на колко време си правите профилактичен преглед или тест, без да сте имали съзнателни рискови моменти?
Аватар
Neven498

Мнениеот Pipilota » 11 Мар 2016, 15:59

Neven498 написа:
rabotnata pchela написа:Ех, че сте палави. При моята гинеколожка почти нищо не си казваме, говорим си за хлапето и се питаме кога ще имаме друго. :lol:

Ми с тези теми, дето сме ги подхванали, човек наистина почва да се замисля при него дали би могло нещо да изкочи- къде по невнимание, къде от незнание. И то без дори да палавее :lol:
Между другото, вие на колко време си правите профилактичен преглед или тест, без да сте имали съзнателни рискови моменти?

Аз си правя веднъж на няколко години, ако нямам оплаквания, не мога да кажа, че съм много практична в здравето си. ;) Но като съм само с мъжа ми и нямам неразположения, нито изменения в цикъла, които са много показателни не ходя редовно, колкото трябва. :) Ходя на други профилактики по-често :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Neven498 » 12 Мар 2016, 12:07

Добре де, ами нали всеки някога е получавал от онези досадни херпеси на устната след разтрисане, от притеснения. Те не са ли пак вирус, който носим в себе си. Някой от видовете PHV ли ще е или е друго?
Аватар
Neven498

Мнениеот Kremiliya » 12 Мар 2016, 13:17

Neven498 написа:Добре де, ами нали всеки някога е получавал от онези досадни херпеси на устната след разтрисане, от притеснения. Те не са ли пак вирус, който носим в себе си. Някой от видовете PHV ли ще е или е друго?

Хм, дали могат да имат нещо общо? Може да е някой подобен вирус, те са много упорити обаче тези херпеси. Имам приятелка, на която често ѝ се случва да има херпеси по устните, за нещастие почти не се повлияват от нищо, ще и дам идята да провери дали не са такъв тип.
Аватар
Kremiliya

Мнениеот pravilno » 12 Мар 2016, 13:21

Neven498 написа:

Аз си правя всяка година профилактичен и цитонамазка, по-сериозни изследвания не ми се е налагало и дано не ми се налага, че за всяко нещо си има първи път :mrgreen:
pravilno

Мнениеот tinkerbell » 12 Мар 2016, 14:57

Мисля, че за тези херпеси от разтрисане си е някакъв херпесен вирус, дето не е папиломен. Те и децата получават там.
Аватар
tinkerbell

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология