Интимен проблем - моля за съвет! Грижим ли се за интимното здраве?

Re: Интимен проблем - моля за съвет!

Мнениеот Gorica23 » 07 Мар 2016, 16:46

marsu написа:Аз смятам, че е нормално една жена да си прави изследвания и да се поддържа, друг е въпроса вече когато става дума за безразборен секс. :) то пък и на първа среща да легнеш с някой е абсолютна глупост за мен..

Съгласна съм с теб, само малка корекция, написах първия път, не на първа среща. :)
Gorica23

Мнениеот kalinka-kuku » 07 Мар 2016, 17:02

Gorica23 написа:
marsu написа:Аз смятам, че е нормално една жена да си прави изследвания и да се поддържа, друг е въпроса вече когато става дума за безразборен секс. :) то пък и на първа среща да легнеш с някой е абсолютна глупост за мен..

Съгласна съм с теб, само малка корекция, написах първия път, не на първа среща. :)

Нямах предвид теб, Горица :grouphug: Написах го по повод нещата от по-горе. :) Но ти си права, интересна проверка е за другия пол! Какво казваш на мъжа - искаш ли без презерватив?
Аватар
kalinka-kuku

Мнениеот Gorica23 » 07 Мар 2016, 18:07

marsu написа:
Gorica23 написа:

Нямах предвид теб, Горица :grouphug: Написах го по повод нещата от по-горе. :) Но ти си права, интересна проверка е за другия пол! Какво казваш на мъжа - искаш ли без презерватив?

То се усеща, казвам, че нямам презерватив и ако пак е навит, бягам, че като си помисля колко е имало преди мен...
Gorica23

Мнениеот Rali_hr » 07 Мар 2016, 18:26

Чак да ви призная, вече се радвам, че имам мъж от 15 години и н еми се налага да мисля и за това, е макар че не дай си Боже може болезнено да ми се наложи да си мисля за тези неща, но надявам се да не се случи де. :) хубаво е да имаш някаква интимна сигурност !:)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот tinkerbell » 08 Мар 2016, 15:00

Ми за тази интимна сигурност роля има и сексуалната култура, която се възпитава. Сигурно са немалко хората, които се имат за отговорни и спазват неща, но просто не са достатъчно запознати с всички опасности, че да внимават и за тях.
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Malina » 08 Мар 2016, 15:14

tinkerbell написа:Ми за тази интимна сигурност роля има и сексуалната култура, която се възпитава. Сигурно са немалко хората, които се имат за отговорни и спазват неща, но просто не са достатъчно запознати с всички опасности, че да внимават и за тях.

Ами за съжаление от някои неща, няма как да избягаш, освен ако не си ходиш с лична преносима лаборатория, но поне от това, което трябва и можем да се опазим, най-малкото с редовни прегледи и използването на презерватив трябва да се прави!
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот Lisandra » 08 Мар 2016, 18:19

Вируса на СПИН се предава по кръвен път, предаването по полов път става ако партньорите имат раничка, хубавото е, че вече има бързи тестове, които веднага показват резултат. От седалките в тоалетните не може да се заразите с него, но може да си лепнете друго нещо, затова и аз малко по мъжки ги ползвам.
Lisandra

Re: Отговорни ли са българките за интимното си здраве, знаят ли как да се грижат за него? А вие?

Мнениеот tinkerbell » 09 Мар 2016, 11:41

marsu написа:Момичета, много се съмнявам, че вируса ще е устойчив на външна среда и ще се разпространява от седалките в тоалетната, но това не означава да не се пазите, разбира се. :)

абе... за папилома вируса казват, че е даже е доста устойчив на външната среда. Ето тук има доста неща за него http://www.drkaliasheva.com/services/hpv -основно се предава по полов път, но може и само при любовна игра и битови ситуации. Май повече за СПИН е валидно за неустойчивостта на външна среда, както и нещата, които казва Lisandra
Аватар
tinkerbell

Мнениеот Snejna » 09 Мар 2016, 12:04

Като чета направо се убеждавам, че не трябва изобщо да се прави секс. Съгласете се, че не всеки ден се ходи на изследвания и никога няма нищо сигурно! Но крайни изказвания от типа на това, че от всичко може да се заразим ми е странно.
От какво можем да се заразим от тоалетната чиния?
Аватар
Snejna

Мнениеот tinkerbell » 09 Мар 2016, 12:18

ее, кой казва да не се прави секс? Напротив, той си е препоръчителен по много други причини :). Нали говорим за отговорното отношение и осъзнаването на рисковите моменти.
Лошото е, че българите по принцип не си правим никакви профилактични прегледи, разчитаме на "тези неща се случват само на другите" и ходим само когато опре ножа до кокала.
А за тоалетната чиния- ами хепатит?
Аватар
tinkerbell

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с акушерство и гинекология