Захранване на бебе - как и кога да го направим

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Захранване на бебе - как и кога да го направим

Мнениеот Pipilota » 18 Мар 2015, 11:23

Толкова много промени има в захранването сега, че направо се замислям как сме се хранили преди 5-6 години. :)
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Lollipop » 18 Мар 2015, 12:25

Наистина, сега захранват бебетата чак в 6-7 месеца, като им се дават разни зеленчукови пюрета и .. абе децата по-трудно се захранват сега, не искат нищо да ядат, нормално. Те вече имат що горе изградени навици.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Rali_hr » 18 Мар 2015, 13:16

О, знам ли, сега е много трудно да се захранват бебетата, вече децата не трябва да пият сок, според новостите, но изобщо! :)
Аватар
Rali_hr

Мнениеот rabotnata pchela » 11 Мар 2016, 14:17

Lollipop написа:
Snejna написа:Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.

И аз така - а сега много късно ги захранват, не знам по-добре ли е или по-зле. :roll:

Със сигурност е по-добре сегашното захранване, децата имат време да усвоят храната си и организма им да привикне. Минус е сякаш, че по-трудно опитват нови храни и по-трудно се захранват и хранят като цяло.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот pavleta » 11 Мар 2016, 14:38

rabotnata pchela написа:
Lollipop написа:
Snejna написа:Това е новата мода, преди няколко години първо се захранваха със сок, после с плодово пюре, след тва със зеленчуково, сега е точно на обратното и се почва в 5-6 месец. Децата сега прояждат много по-трудно от преди.

И аз така - а сега много късно ги захранват, не знам по-добре ли е или по-зле. :roll:

Със сигурност е по-добре сегашното захранване, децата имат време да усвоят храната си и организма им да привикне. Минус е сякаш, че по-трудно опитват нови храни и по-трудно се захранват и хранят като цяло.

Отдавна съм минала този период с детето и сега като чета за новостите направо се хванах за главата. Сега ако реша да родя второ по кой начин да го захранвам - по моя, който познавам, макар че съм забравила, или по новия, който ми е напълно непознат и неприемлив?
pavleta

Мнениеот Lollipop » 11 Мар 2016, 16:19

pavleta написа:
Отдавна съм минала този период с детето и сега като чета за новостите направо се хванах за главата. Сега ако реша да родя второ по кой начин да го захранвам - по моя, който познавам, макар че съм забравила, или по новия, който ми е напълно непознат и неприемлив?

Кое е неприемливо според теб в новия вариант, и нима като си родила първото си дете си била с мнение за захранването му и със знания, така че не виждам голяма разлика. Но очаквам да ми кажеш кое смяташ, че е неприемливо и необичайно в този нов начин на хранене.
Аватар
Lollipop

Мнениеот pavleta » 12 Мар 2016, 13:05

Lollipop написа:
pavleta написа:

Кое е неприемливо според теб в новия вариант, и нима като си родила първото си дете си била с мнение за захранването му и със знания, така че не виждам голяма разлика. Но очаквам да ми кажеш кое смяташ, че е неприемливо и необичайно в този нов начин на хранене.

Например необичайно за мен е да захранвам детето си чак към 6-ия месец. Струва ми се късно. И какво, дотогава само да го карам на адаптирано мляко ли, ако нямам кърма? Някога приготвях домашни сокове и пюрета, доколкото си спомням в третия-четвъртия започнах със сока от моркови и ябълки.
pavleta

Мнениеот Pipilota » 12 Мар 2016, 14:05

Така беше на времето ги захранвахме още при навършени 3 месеца със сокове, после с зеленчукови и след това с месни пюрета. хората са направи изследвания, които подкрепят тезата, че до 5-6 месец е добре детето да си се храни главно на кърма, и след това да започне захранването със зеленчукови пюрета, които с еусвояват по-добре и не дразнят стомаха, както плодовете. Не мисля, че е лошо, не виждам и защо да е късно, съвсем нормално е да му се развие напълно стомахчето за да се приготви за приема на новата храна, то има нужда от повече лесносмилаеми неща и такива, които не дразнят.
kukuvicac
Аватар
Pipilota

Мнениеот Mon_ton » 10 Май 2016, 11:54

Дъщеря си захраних когато навърши 6 месеца, започнах поетапно с картофено пюре, с тиква, с морков. Плодове още не съм започнала да й давам активно, яде главно зеленчуци.
Аватар
Mon_ton

Предишна

Назад към Бременност, раждане и майчинство