Захранване на бебе - как и кога да го направим

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Захранване на кърмачето - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот kristina_8709 » 06 Авг 2014, 12:42

Здравейте бисквитите как да ги давам?Аз четох за някаква попара с бисквити но с прясно мляко,а нали то се въвежда след годинка.От кога да започна с макаронени изделия?
kristina_8709

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 06 Авг 2014, 13:02

kristina_8709 написа:Здравейте бисквитите как да ги давам?Аз четох за някаква попара с бисквити но с прясно мляко,а нали то се въвежда след годинка.От кога да започна с макаронени изделия?

Бисквитите може да ги приготвяте с мляко на детето ви, което приема- адаптирано или кърма. Макаронените изделия от 9 месец може да ги въведете.
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот kristina_8709 » 29 Авг 2014, 08:26

Здравейте!Детето ми е на 8 мееца вечв мога ли да давам риба и дроп? Започнах да давам настъргани плодове,но детето повръща.Да започна ли пак да пасирам?
kristina_8709

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 01 Сеп 2014, 14:47

kristina_8709 написа:Здравейте!Детето ми е на 8 мееца вечв мога ли да давам риба и дроп? Започнах да давам настъргани плодове,но детето повръща.Да започна ли пак да пасирам?

Здравейте,
най-добре да ги пасирате, до една годишна възраст е по-добре да ги давате пасирани плодовете или ситно настъргани след 10 месец. Може да започнете рибата.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот Nadinka » 07 Сеп 2014, 14:58

здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 10м., искам да й давам за пиене прясно мляко или прясно мляко с бисквитки. Тя е на кухня вече 1 година, яде кремчета приготвени с прясно мляко, няма проблем. По скоро искам да й го давам чисто. Сутрин пие нестле джуниър 1+ и вечер преди да си легне пак й давам около 90-120гр, в зависимост колко е изяла от вечерната си супичка. Но не веднага след ядене, тя вечеря в 20.30ч и после млякото в 22.30ч. Мога ли напълно да заместя нестлето с прясно мляко, или да редувам един ден прясно, един ден нестле. И за какво да наблюдавам ако й идва силно на стомахчето или нещо друго.
Nadinka

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 11 Сеп 2014, 13:11

Nadinka написа:здравейте, д-р Кисьова, детенцето ми е на 1г. и 10м., искам да й давам за пиене прясно мляко или прясно мляко с бисквитки. Тя е на кухня вече 1 година, яде кремчета приготвени с прясно мляко, няма проблем. По скоро искам да й го давам чисто. Сутрин пие нестле джуниър 1+ и вечер преди да си легне пак й давам около 90-120гр, в зависимост колко е изяла от вечерната си супичка. Но не веднага след ядене, тя вечеря в 20.30ч и после млякото в 22.30ч. Мога ли напълно да заместя нестлето с прясно мляко, или да редувам един ден прясно, един ден нестле. И за какво да наблюдавам ако й идва силно на стомахчето или нещо друго.

Здравейте,
бих ви препоръчала да и давате нестле джуниър 1+, а след навършване на две години може да минете на нестле джуниър 2+. След като го харесва млякото и го пие, не смятам, че е необходимо да и давате прясно мляко, по-добре е да и давате от млеката на нестле, тъй като те са съобразени с нуждите на малките деца.

Поздрави, д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот kristina_8709 » 07 Окт 2014, 11:31

Здравеите детето ми е на 9 месеца и половина дадонино мога ли да давам? Следобед какво може да давам?не харесва кисела,нишестетата и кашите. Благодаря предварително!
kristina_8709

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 11 Окт 2014, 21:54

kristina_8709 написа:Здравеите детето ми е на 9 месеца и половина дадонино мога ли да давам? Следобед какво може да давам?не харесва кисела,нишестетата и кашите. Благодаря предварително!

Здравейте,
не ви препоръчвам да давате данонино. Може да давате плодово пюре и да пробвате различни варианти на каши.
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот TanyaAlex » 13 Окт 2014, 06:46

Д-р Кисьова здравейте! Искам да Ви попитам след като започнах захранването с оризова каша, която давах 7 дни и оттогава насам всеки следващ продук по 5 дни, мога ли през 7 месец да запона да давам домашно приготвени сокове от круша и ябълка?? Искам да знам, ако мога в какво количество? Също така искам да Ви попитам, мога ли захранването с нов продук да е 3 дни и 3 дни почивка? Досега съм давала нова храна само на обяд и нямам заместено хранене. Каква трябва да е консумацията на храна при 7 месечно бебе? Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси, но ми е малко каша в главата.
TanyaAlex

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 20 Окт 2014, 07:22

TanyaAlex написа:Д-р Кисьова здравейте! Искам да Ви попитам след като започнах захранването с оризова каша, която давах 7 дни и оттогава насам всеки следващ продук по 5 дни, мога ли през 7 месец да запона да давам домашно приготвени сокове от круша и ябълка?? Искам да знам, ако мога в какво количество? Също така искам да Ви попитам, мога ли захранването с нов продук да е 3 дни и 3 дни почивка? Досега съм давала нова храна само на обяд и нямам заместено хранене. Каква трябва да е консумацията на храна при 7 месечно бебе? Благодаря предварително и се извинявам за многото въпроси, но ми е малко каша в главата.

Здравейте,
може да давате по 50 мл сок сутрин или следобед между храненията. Обедното хранене трябва да сте го заменили вече със зеленчуково пюре. На обяд трябва да давате един ден зеленчуково, един ден месно пюре. Следобедната закуска трябва да бъде каша или плодов кисел. Сутрин след седмия месец постепенно ще и давате за закуска и попара от сухар, масло и сирене.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Dr Galina Kisyovа

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство