Захранване на бебе - как и кога да го направим

Искамe бебе - бременност, моментът на раждането, майчинство, проблемно забременяване и ин витро, осиновяване и приемна грижа

Re: Захранване на кърмачето - онлайн консултация с педиатър

Мнениеот s_ivelina » 26 Юни 2014, 18:26

Искрено Ви благодаря за информацията!
Всичко добро в живота!
s_ivelina

Мнениеот s_ivelina » 04 Юли 2014, 21:01

Здравейте!
Мога ли да давам на малката крем нишесте ванилия,от нишестетата които се продават по магазините..на опаковката пише ,че са с царевично нишесте и аромат на ванилия.например ако и го правя с адаптираното мляко или преварена вода..искам да и правя десерчета ,но незнам какво да и давам..освен пюретата и плодовите каши.безглутенови..все пак да Ви питам...все още не искам да и давам глутен..може би ще въведа глутена след 8-я месец..как мислете?Благодаря!Всичко добро!
s_ivelina

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 08 Юли 2014, 17:12

s_ivelina написа:Здравейте!
Мога ли да давам на малката крем нишесте ванилия,от нишестетата които се продават по магазините..на опаковката пише ,че са с царевично нишесте и аромат на ванилия.например ако и го правя с адаптираното мляко или преварена вода..искам да и правя десерчета ,но незнам какво да и давам..освен пюретата и плодовите каши.безглутенови..все пак да Ви питам...все още не искам да и давам глутен..може би ще въведа глутена след 8-я месец..как мислете?Благодаря!Всичко добро!

Здравейте,
още е малка за такива десерчета с крем нишесте. По-добре давайте готови каши и пюрета.
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

Мнениеот s_ivelina » 08 Юли 2014, 21:25

Добре!Този месец я теглиха.7.150кг.добре ли върви с килограмите.педиатърката ни и пусна кръв и урина,но е доста трудно с тези найлоновите пликчета да и взема урина,изхабила съм поне 10 такива пликчета,дайте съвет как по лесно да и взема урина да я изследваме..Благодаря!
s_ivelina

Мнениеот desidenis » 09 Юли 2014, 12:25

Здравейте,
Днес навършваме 9 месеца, храним се 5 пъти на ден, вечерно време и нощно му давам Фризолак2, 180мл. вода и 6 мерителни лъжици Фризолак, обаче като количество му идва малко търси още и плаче. Въпросът ми е може ли да се увеличи дозата на 210мл. вода и 7 л. Фризолак. На кутията с АМ не пише тези съотношения, но аз си спомням от големият ми син, беше на НАН и му давах 210мл. вода с 7 л. АМ.
Искам да попитам и макарони с малко захар може ли да му давам, в готовите пюрета които му давам ема кус-кус, а също ядем и бисквити.
Благодаря!
Поздрави!
desidenis

Мнениеот desidenis » 09 Юли 2014, 14:05

Забравих да попитам трябва ли да сменим Фризолака с друго мляко, ние започнахме да го пием защото имахме големи проблеми с ходенето по голяма нужда, то и сега понякога е твърдо и трудно се изхожда детето. Между другото тежим 11 кг.
Благодаря
Поздрави!
desidenis

Мнениеот s_ivelina » 14 Юли 2014, 14:07

Здравейте!
Направихме изследванията и се оказа,че моята има нисък хемоглобин 100.
Моля Ви,препоръчайте какви храни и плодове да и давам!Благодаря!Слънчев ден!
s_ivelina

Мнениеот s_ivelina » 16 Юли 2014, 14:44

В кои каши съдържат най-много желязо?
s_ivelina

Мнениеот gergana900212 » 16 Юли 2014, 16:44

здравейте , имам запитване относно моят син който е на 3 месеца от 2 месеца сме на АМ -НАН , и доста често повръща обикновенно ,( не е на фотан ) сменихме много млека и резултат никакъв , ( ганчев, аптамин, фризолак) направихме и снимка на стомахчето от която се вийда че няма проблеми . Какво да предприема в този случай , докато беше нА кърма не е повръщал . Благодаря .
gergana900212

Мнениеот Dr Galina Kisyovа » 17 Юли 2014, 13:09

desidenis написа:Здравейте,
Днес навършваме 9 месеца, храним се 5 пъти на ден, вечерно време и нощно му давам Фризолак2, 180мл. вода и 6 мерителни лъжици Фризолак, обаче като количество му идва малко търси още и плаче. Въпросът ми е може ли да се увеличи дозата на 210мл. вода и 7 л. Фризолак. На кутията с АМ не пише тези съотношения, но аз си спомням от големият ми син, беше на НАН и му давах 210мл. вода с 7 л. АМ.
Искам да попитам и макарони с малко захар може ли да му давам, в готовите пюрета които му давам ема кус-кус, а също ядем и бисквити.
Благодаря!
Поздрави!

Здравейте,
може да му правите повече мляко в съотношение 7 лъжички и 210 мл вода, но е добре да не му давате повече от 190, в редки случай до 200 мл, не трябва да свиква на по-големи количества. За неговата възраст 190 милилитра са подходящи. В детските магазини продават бебешки макарони, те са с по-дребен размер на частиците и са подходящи за малки деца. Може да му слагате малко сирене и масло, но не добавяйте захар. Ако е свикнал на Фризолак 2 и го понася добре не е необходимо да го сменяте.

Поздрави,
д-р Кисьова
Д-р Галина Кисьова
Педиатър, МБАЛ "Тракия"-ЕООД
Консултант за националния здравен портал- Framar.bg
телефони: 0882948468; 0898227819
email: dr.kisyova@abv.bg
Dr Galina Kisyovа

ПредишнаСледваща

Назад към Бременност, раждане и майчинство