Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот Mon_ton » 10 Мар 2016, 14:18

roksana написа:Знам, че хора с ниско кръвно не трябва да посещават сауна, аз съм така и не смея да пробвам, а много ми се иска.

Да и аз съм чувала, точно заради разликите в температурата кръвното много бързо пада.
Аватар
Mon_ton

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот nefertiti » 11 Мар 2016, 12:07

Я какви интересни изненади имало тук :). Благодаря, Lisandra
Хмм, да видим, любим цитат.. ами: "Любовта е композирана от една душа, обитаваща две тела" -Аристотел
nefertiti

Мнениеот nefertiti » 11 Мар 2016, 12:24

roksana
А аз, до колкото знам, не че не бива изобщо, но трябва да е контролирано, съобразено и със съзнанието, че при хората с ниско кръвно, от топлото то пада по-лесно и по-бързо. Така че, нека доктор ти препоръча дали има причина да се въздържаш изцяло или как точно можеш да ползваш безопасно.
nefertiti

Мнениеот penelopa » 11 Мар 2016, 13:27

nefertiti написа:roksana
А аз, до колкото знам, не че не бива изобщо, но трябва да е контролирано, съобразено и със съзнанието, че при хората с ниско кръвно, от топлото то пада по-лесно и по-бързо. Така че, нека доктор ти препоръча дали има причина да се въздържаш изцяло или как точно можеш да ползваш безопасно.

Предполагам, че като се намали температурата в сауната, няма да има проблем, а и като се стои 4-5 минути също.
penelopa

Мнениеот m0n4eto » 12 Мар 2016, 10:42

Rali_hr написа:
m0n4eto написа:защо да е по-късно? мажеш си се както след баня веднага с някой хубаво хидратиращ лосион или пък направо масажно олио, ако смятш, че ще попие. пиеш вода, по-късно пак се мажеш, ако усещаш кожата да ти е суха. и готово

Монче, а може ли да се влиза с вода в сауната? :)

не знам дали е забранено, но аз не съм виждала никой с вода вътре. по-скоро да се пие повече вода преди и след сауната.
Аватар
m0n4eto

Мнениеот rabotnata pchela » 12 Мар 2016, 10:54

Сигурно не е логично да се пие вода в сауната. Може би за да не се получава шок в организма, но ако си за час там със сигурност ще ти трябва вода ;)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот m0n4eto » 12 Мар 2016, 11:24

Lisandra написа:Честит празник и от мен, където и да сте да си изкарате страхотно!
Ето и моя подарък за празника, да видим кои са ви любимите цитати за любовта.
https://www.facebook.com/Sense-Spa-Sofi ... 9/?fref=ts

nefertiti написа:Я какви интересни изненади имало тук :). Благодаря, Lisandra
Хмм, да видим, любим цитат.. ами: "Любовта е композирана от една душа, обитаваща две тела" -Аристотел

нефертити, не тук, а там на линка се играе :lol:
цитата е много хубав, ама може ли да е от Платон? нали той беше писал, че хората първо били с по 2 глави, 4 ръце и Зевс ги разделил на две, за да не бъдат толкова силни и за това половинките вечно се търсели
Аватар
m0n4eto

Мнениеот Neven498 » 14 Мар 2016, 13:54

m0n4eto написа:
Lisandra написа:Честит празник и от мен, където и да сте да си изкарате страхотно!

цитата е много хубав, ама може ли да е от Платон? нали той беше писал, че хората първо били с по 2 глави, 4 ръце и Зевс ги разделил на две, за да не бъдат толкова силни и за това половинките вечно се търсели

Да, в "Пирът" на Платон се говори точно за това и как първоначално имало не два, а три пола -мъжки, женски и смесен. И след като били разцепени, всяка половинка си търсела другата и така възникнали и душите близнаци. Но май не говореше само Платнон, имаше и друг философ от известните, сигурно е бил Аристотел
Аватар
Neven498

Мнениеот Lisandra » 14 Мар 2016, 17:19

Neven498 написа:
m0n4eto написа:

Да, в "Пирът" на Платон се говори точно за това и как първоначално имало не два, а три пола -мъжки, женски и смесен. И след като били разцепени, всяка половинка си търсела другата и така възникнали и душите близнаци. Но май не говореше само Платнон, имаше и друг философ от известните, сигурно е бил Аристотел

Направо ме разбихте, става дума за цитати за любовта, не за научен труд... :)
Lisandra

Мнениеот Lisandra » 14 Мар 2016, 17:32

След сауната се цопнах в соленото басейнче, малко шоково беше, за сметка на това кожата ми грейна.
По въпроса за кръвното, в началото се попълва бланка за здравословното състояние, включително и дали имаш алергии. :)
Lisandra

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми