Сауна - ползи, мнение, препоръки

Тук е мястото за въпроси, касаещи медицински и здравни теми, които споделяме помежду си.

Re: Каква е истината - полезна или вредна е сауната?

Мнениеот rabotnata pchela » 14 Мар 2016, 18:28

Lisandra написа:След сауната се цопнах в соленото басейнче, малко шоково беше, за сметка на това кожата ми грейна.
По въпроса за кръвното, в началото се попълва бланка за здравословното състояние, включително и дали имаш алергии. :)

Ако имаш кръвно и алергии няма да те пуснат ли?
Иначе шоковата терапия наистина е страхотна за кожата. :)
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот balsam » 15 Мар 2016, 11:13

Значи сауната хич не е за мен, ще трябва да преглътна разочарованието си. Имам алепгии, високо кръвно...
balsam

Re: Глезите ли се със SPA в следработно време?

Мнениеот nefertiti » 15 Мар 2016, 11:26

А, то вярно играта е на линка, мерси Монче! и май сте прави, май не е Аристотел. Но пък ето, че наистина е вдъхновяваща мисъл, щом така ни вълнува и до днес :wink:
nefertiti

Мнениеот balsam » 15 Мар 2016, 11:51

Докога е тази игра, не е ли приключила вече?
balsam

Мнениеот nefertiti » 15 Мар 2016, 12:33

Защо да не става. Тя сауната си е терапия за много неща. Прочиства токсините, изхвърлят куп отрови даже и от органи, тялото става по-устойчиво на инфекции, успокоява нервната система, стимулира се кръвообръщението и метаболизма...Има си куп ползи. Просто трябва да се контролира момента с кръвното. Да не се седи по-дълго от допустимото. Идеална е, особено ако имаш възможност да я съчетаеш с още нещо лечебно. В определени случай може да помогне и за преодоляване на алергии.
nefertiti

Мнениеот Alex_mor » 15 Мар 2016, 12:43

nefertiti написа:Защо да не става. Тя сауната си е терапия за много неща. Прочиства токсините, изхвърлят куп отрови даже и от органи, тялото става по-устойчиво на инфекции, успокоява нервната система, стимулира се кръвообръщението и метаболизма...Има си куп ползи. Просто трябва да се контролира момента с кръвното. Да не се седи по-дълго от допустимото. Идеална е, особено ако имаш възможност да я съчетаеш с още нещо лечебно. В определени случай може да помогне и за преодоляване на алергии.

Ходил съм веднъж на сауна и не ми стана много добре, но пък след това определено се усеща чистотата по кожата. май си трябва и подготовка.
Alex_mor

Мнениеот nefertiti » 15 Мар 2016, 13:08

Alex_mor написа:
nefertiti написа:Защо да не става. Тя сауната си е терапия за много неща. Прочиства токсините, изхвърлят куп отрови даже и от органи, тялото става по-устойчиво на инфекции, успокоява нервната система, стимулира се кръвообръщението и метаболизма...Има си куп ползи. Просто трябва да се контролира момента с кръвното. Да не се седи по-дълго от допустимото. Идеална е, особено ако имаш възможност да я съчетаеш с още нещо лечебно. В определени случай може да помогне и за преодоляване на алергии.

Ходил съм веднъж на сауна и не ми стана много добре, но пък след това определено се усеща чистотата по кожата. май си трябва и подготовка.

Е то първия път, като не знаеш какво да очакваш, може да ти е странно усещането. Особено ако си седял много дълго или директно в много гореща... Но при всички случай си е едно от полезните неща .
nefertiti

Мнениеот pravilno » 16 Мар 2016, 11:29

Аз редовно си ходя, поне веднъж в месеца гледам да се възползвам и ми влияе много добре. Доволна съм. Наистина в началото е по-странно и натоварващо, но важното е да си с някой познат и имащ опит вече, за да те насочва и за да не се откажеш след първия опит :grin:
pravilno

Мнениеот nefertiti » 16 Мар 2016, 12:57

pravilno написа:Аз редовно си ходя, поне веднъж в месеца гледам да се възползвам и ми влияе много добре. Доволна съм. Наистина в началото е по-странно и натоварващо, но важното е да си с някой познат и имащ опит вече, за да те насочва и за да не се откажеш след първия опит :grin:

И аз мисля, че си е добър навик, макар на мен да не ми е чак навик. Ти къде ходиш на сауна?

Финландците казват, че сауната е най-доброто място за водене на спорове, понеже страните бързо се успокояват, заради релакс-обстановката :) А в някоя от азиатските страни даже се провеждали бизнес разговори в сауна.
nefertiti

Мнениеот Pacienti » 16 Мар 2016, 17:08

balsam написа:Докога е тази игра, не е ли приключила вече?

Ами аз го разбирам, че целия месец ще се играе. :roll:
Pacienti

ПредишнаСледваща

Назад към Общи здравни теми